Pozorování u Prahy
Pozorování u Prahy
TOBOLKA dnes - právě startuji z Hloubětína s 45cm Dobsonem.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
Pozorování u Prahy
Tak jsem odjel až v půl páté ráno se zapadajícím Saturnem a při teplotě 3 stupně. Na trávníku vlhko ale všechna optika byla zcela suchá. Obloha zůstala do poslední chvíle čistá, Mléčná dráha pěkně svítila až dolů do Střelce. Na rozloučenou jsem dal M4, M15 a M31 a vyfotil jsem pro dnešní večer populární M101 s nějakým pomaloletícím satelitem - pole foťáku prolít odhadem asi za 9 minut.
Pozorování u Prahy
Tak jsem odjel až v půl páté ráno se zapadajícím Saturnem a při teplotě 3 stupně. Na trávníku vlhko ale všechna optika byla zcela suchá. Obloha zůstala do poslední chvíle čistá, Mléčná dráha pěkně svítila až dolů do Střelce. Na rozloučenou jsem dal M4, M15 a M31 a vyfotil jsem pro dnešní večer populární M101 s nějakým pomaloletícím satelitem - pole foťáku prolít odhadem asi za 9 minut.
Ze ty si tam nepristavis maringotku, vzdyt jsi tam skoro porad Jen nechapu, kdy spis... ;D
Ze ty si tam nepristavis maringotku, vzdyt jsi tam skoro porad Jen nechapu, kdy spis... ;D
Jsem zacatecnik, ale lecim se 
Pozorování u Prahy
Jen nechapu, kdy spis...
No, tak třeba letošní zima byla na spánek celkem bohatá
Ale to víš, já zas ráno nevstávám v 5 - což vlastně ani nejde, to bych se 3x týdně potkal před barákem, jak jdu domů. Pravda ale je, že dnes jsem musel z postele už před devátou. A teď se mi ani spát nechce, to bude tím pravidelným pobytem na čerstvém vzduchu
Jo a ještě něco jsem za ty roky vypozoroval: když chce tělo spát, tak si řekne samo. Takže se občas ráno probudím s noťasem pod hlavou a zahrabanej v kabelech, zdrojích a routrech, případně s klávesnicí vytlačenou na čele. Když je nejhůř, použiju základní antistresové pravidlo - co můžeš udělat dnes odlož na pozítří, čímž získáš den volna...
No, tak třeba letošní zima byla na spánek celkem bohatá
Ale to víš, já zas ráno nevstávám v 5 - což vlastně ani nejde, to bych se 3x týdně potkal před barákem, jak jdu domů. Pravda ale je, že dnes jsem musel z postele už před devátou. A teď se mi ani spát nechce, to bude tím pravidelným pobytem na čerstvém vzduchu
Jo a ještě něco jsem za ty roky vypozoroval: když chce tělo spát, tak si řekne samo. Takže se občas ráno probudím s noťasem pod hlavou a zahrabanej v kabelech, zdrojích a routrech, případně s klávesnicí vytlačenou na čele. Když je nejhůř, použiju základní antistresové pravidlo - co můžeš udělat dnes odlož na pozítří, čímž získáš den volna...
Pozorování u Prahy
Fajn a je to Nova Sarka, nebo Divoka Sarka ?Vůbec mě nenapadlo, že potřebuješ odvézt, jinak bych napsal čas přesněji, místa je dost, takže žádný problém. Takže je to Nová Šárka řekněme v 21,15?
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Pozorování u Prahy
Chce se někomu na Tobolku, možná by to později v noci nemuselo být špatné.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Pozorování u Prahy
Já bych docela jel ale uvidím podle počasí
Pozorování u Prahy
To by bylo skvělé, aspoň bys mohl vyprávět jak tady máme hnusnou oblohu
, zajdu sem po osmé a uvidíme co počasí.
Pozorování u Prahy
Radši bych to vzdal, Medard se přiblížil Aladinovi a vítr se taky moc neutišuje.
Pozorování u Prahy
Kolem deváté bych mohl být na Tobolce, chystá se někdo?
Pozorování u Prahy
Když neusnu při uspávání dětí, přijedu...