kulhous napsal:
Znáte nějaký dobrý fotolaby ? Já bych šel do Fotoškoda, mám tam 10% slevu...
Jsem zvedavy, jak velkou fotografii si nechas vytisknout. Ceny komercnich tisku se pohybuji kolem 800 -1500 kc sdph za m^2 podle toho na co tisknou a jakym inkoustem. Pokud budu hovorit o tom, co pouzivam (Epson7600 - pojezd 24"), tak je spotreba inkoustu pri 'upnem/cernem' pokryti kolem 20ml/m^2 - cena cca 12,-/ml. Cena slusneho fotopapiru je 210,-/m^2. Papiru, ktery muzes otirat mokrym hadrem pak 360,-/m^2. Kdyz nepocitas zadnou rezii a amortizaci tak te 1m^2 vyjde na cca 600,- sdph. Pokud si udelas dobre a nechas si vytisknout plochu treba 2x4m, tak je to bratru 4800,- rezie - kdyz sezenes nekoho hodne znameho, jinak cca 2x tolik.
HonzaS
Panoramatická fotka oblohy
ED80, Dobson 16" a další bordel
FunTomas napsal:
Tak to by bol voci Axelovi asi dost velky podraz, nemyslis?
:(Aky podraz ?
Snad si alex nemysli , ze to od neho kupil aby si to dal na pozadie na PC ?
Ked mam 14400x7200 tak jediny rozumny ucel je to vytlacit pre osobnu potrebu. Inak si stiahnem z netu 1000 takych projekcii 1024x768 zadarmo. CD tiez mozes kopirovat ale nie distribuovat.
Tak to by bol voci Axelovi asi dost velky podraz, nemyslis?
:(Aky podraz ?
Snad si alex nemysli , ze to od neho kupil aby si to dal na pozadie na PC ?
Ked mam 14400x7200 tak jediny rozumny ucel je to vytlacit pre osobnu potrebu. Inak si stiahnem z netu 1000 takych projekcii 1024x768 zadarmo. CD tiez mozes kopirovat ale nie distribuovat.
Pavuk_ napsal: ... Snad si alex nemysli , ze to od neho kupil aby si to dal na pozadie na PC :D ?...To urcite nie. Nebol by ale nadseny, keby to, za co on pytal niekolko penazi, niekto druhy vystavil na internete zadarmo, alebo za to pytal peniaze tiez. To je nieco o autorskych pravach.

mail to:fun2mas(at)gmail.com
Jenže člověk musí uvažovat, kam taky tu fotku dá:). A ono najít 4m stěnu není taky sranda.Popravdě by mi víc sedělo 150-200 dpi, aby to fakt bylo košér i z blízka, jenomže ač se Axel snažil tak je 100Mpix stále jenom asi 40 pixelů na 1 úhlovej stupeň.
To HonzaS: No já to vidím na 0,75m*1,5m, (cena 1500 Kč/m + 600Kč/hod) - 10%, ale mám jednoho známýho, u kterých bych si to nechal udělat radši. Odhadl mi to v těch rozměrech asi za 1100 Kč. Bohužel nevim, co je to za papír a barvu, zjistim, povim:).
Subjektivně ta fotka "až takovej zázrak není". Je to taky dost zrnitý(černá = zelený a modrý "koláčky"). Kdyby to byl 1Gpix a focený digitálem... Ono se mi to dobře kecá, asi bych si to měl jet udělat sám...
S těma autorskejma právama záleží na vlastním pocitu. A mě to přijde mi to docela střelba do svejch řad, přestože Axel je univerzitní profesor, tak mi přijde jako jeden z nás... Rád jsem mu ten pakatel(na jeho poměry:)) poslal. Má to pro mě snad i docela uměleckou hodnotu. A na umění se šetřit až tak nemusí... :nod:
To HonzaS: No já to vidím na 0,75m*1,5m, (cena 1500 Kč/m + 600Kč/hod) - 10%, ale mám jednoho známýho, u kterých bych si to nechal udělat radši. Odhadl mi to v těch rozměrech asi za 1100 Kč. Bohužel nevim, co je to za papír a barvu, zjistim, povim:).
Subjektivně ta fotka "až takovej zázrak není". Je to taky dost zrnitý(černá = zelený a modrý "koláčky"). Kdyby to byl 1Gpix a focený digitálem... Ono se mi to dobře kecá, asi bych si to měl jet udělat sám...
S těma autorskejma právama záleží na vlastním pocitu. A mě to přijde mi to docela střelba do svejch řad, přestože Axel je univerzitní profesor, tak mi přijde jako jeden z nás... Rád jsem mu ten pakatel(na jeho poměry:)) poslal. Má to pro mě snad i docela uměleckou hodnotu. A na umění se šetřit až tak nemusí... :nod:
kulhous[at]seznam[dot]cz&&kulhous.blog.cz