Tomek již není mezi námi.
To je naozaj veľmi smutné. Úprimnú sústrasť všetkým, čo ho poznali.
Len pred rokom zomrel jeden tiež 19-ročný amatérsky astronóm, ktorého som poznala. Je hrozné, že nás opúšťajú takí mladí ľudia.
Len pred rokom zomrel jeden tiež 19-ročný amatérsky astronóm, ktorého som poznala. Je hrozné, že nás opúšťajú takí mladí ľudia.
Ten 19-ročný astronóm, ktorý pochádzal tu, z Banskej Bystrice sa volal Matej Korbel. Nepoznala som ho veľmi dobre, stretávali sme sa hlavne na sútažiach Čo vieš o hviezdach? a na pozorovaniach. Raz bol tuším dokonca prvý v celoslovenskom kole tejto súťaže. Postavil si vlastný ďalekohľad, Dobson, cez ktorý sme s krúžkom veľa pozorovali, kým som ja nedostala vlastný ďalekohľad.
O jeho smrti sa písalo aj v Kozmose. Je mi ľúto, že okrem tohoto o ňom už veľa ani neviem. Možno by sem mohla niečo napísať aj Selene, ak ho poznala lepšie.
O jeho smrti sa písalo aj v Kozmose. Je mi ľúto, že okrem tohoto o ňom už veľa ani neviem. Možno by sem mohla niečo napísať aj Selene, ak ho poznala lepšie.
Tak se po dvou dnech dostávám na tyto stránky a takový to šok!
Bohužel jsem ho osobně neznal, k našemu setkání mělo dojít teď v březnu...
Přijedu, jak jsem slíbil
Bohužel jsem ho osobně neznal, k našemu setkání mělo dojít teď v březnu...
Přijedu, jak jsem slíbil
Veľké osobnosti odchádzajú je to smutne...... Tak česť jeho pamiatke budeš chýbať v našich radoch. :'( :'( Pito
Bresser 127/1200,Newt.200/850,Cass.150/920,Ref.ED 80 PRO ATA&& Canon EOS 300 D,Canon 3000,Canon EOS 400 D&& EQ-5 , Vlast. vyrobená montáž.
To je hrozné.. Upřímnou soustrast !
Na vesmíru je nejúžasnější to, že jej můžeme pozorovat.
Znal jsem Tomka osobně, sice né moc dlouho, ale bylo patrné na první pohled, že astronomie je pro něho víc než "jen" koníček.
Tomku, ať máš nahoře jasnější nebe než je tady dole.
Láďa
Tomku, ať máš nahoře jasnější nebe než je tady dole.
Láďa
Reflektor SW 150/750 a Bresser 10x50
Uprimnu sustrasť pozostalým . Poznali sme sa na zatmení v Turecku. Bol to spravny chlap česť jeho pamiatke
To snad nemuze byt pravda! Jeste minuly tyden jsem si s Tomkem mailoval ohledne setkani na breznovem zatmeni mesice. Tesil jsem se, ze ho tam poznam osobne, jeho prispevky me utvrdili v tom, ze je to citlivej, skvelej, chytrej kluk!
Ach jo
Je tezke pochopit ze nekdo, s kym si pisete a planujete pozorovani, najednou neni jiz mezi nami!
Uprimou soustrast rodine a pratelum. Tomek tu bude chybet vsem...
Ach jo
Je tezke pochopit ze nekdo, s kym si pisete a planujete pozorovani, najednou neni jiz mezi nami!
Uprimou soustrast rodine a pratelum. Tomek tu bude chybet vsem...

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Je to obrovská škoda a šok :'(
Uprimnou soustrast....
Je to hrozné , proč tak mladí lidé umírají ....
Upřímnou soustrast pozůstalým. :'( :'( :'(
Upřímnou soustrast pozůstalým. :'( :'( :'(
CEL 203/1000 HEQ-5 Synscan, Refraktor SW 80/400 AZ-3, Triedr 10x50 , 20x50 ,
Som po dvoch dnoch na fore a hned prve co citam je takato hrozna sprava..zivot vie byt niekedy nesmierne kruty..Je mi to velmi luto..uprimnu sustrast pozostalym..
maros
maros
- css94381672
nevíte někdo, co se Tomkovi stalo? ???
neznal jsem ho vůbec...
...je smutný, když někdo zemře...
nejhorší je ta definitivnost >:( :'( >:(
...teď už nic neuděláte
na astrofóru jsem rok a něco...
...je tu přes 2000 členů
...aktivních, který se znají, je tu mnohem míň...
a za ten rok a něco 2 úmrtí
...je to takový blbý...
neznal jsem ho vůbec...
...je smutný, když někdo zemře...
nejhorší je ta definitivnost >:( :'( >:(
...teď už nic neuděláte
na astrofóru jsem rok a něco...
...je tu přes 2000 členů
...aktivních, který se znají, je tu mnohem míň...
a za ten rok a něco 2 úmrtí
...je to takový blbý...
Nenavratna skoda mladeho zivota,zustala na nej jen vzpominka a jeho nakresy pozorovani pretrvaji.Vzdy pripomenou to krasne mladi.
Cest Tvoji pamatce.
Uprimnou soustrast pozustalym.
Cest Tvoji pamatce.
Uprimnou soustrast pozustalym.
Jsem zde krátce a Tomka jsem osobně nepoznal, pouze prostřednictvím jeho příspěvků. Připojuji se k ostatním s přáním upřímné soustrasti pozůstalým.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Nedávno mi tragicky zahynul môj otec, mal 50 rokov a ešte tu mal nejakú tú prácu. No osud sa rozhodol ináč. Tomek bol veľmi mladý, a je to veľmi smutné, že aj takí mladí, šikovní ľudia nás musia tak skoro opustiť. Osobne som ho nepoznal, ale na jeho osobnú stránku som zablúdil niekoľkokrát a bol som vždy prekvapený, čo všetko sa mu podarilo s jeho malou 76kou napozorovať. Bola ho veľká škoda a jeho smrť, ako v podstate každá, bola nezmyselná. Ale čo už. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine a príbuzným.