Ahoj, mám takové začátečnické problémy s programem Cartes du Ciel. Po několika letech jsem nainstaloval verzi 2.76 a dal jsem stahovat z online zdrojů katalogy, ale házelo to chybu, tak jsem si stáhnul opravený soubor extras.ini, ale nejsem si jistý, jestli se něco změnilo. Každopádně ve vhledávání nemám v možnosti komety žádnou nabídku. Nevíte co s tím?
Dál bych chtěl vědět, jestli se dá někde do CdC sehnat katalog, který by uměl zobrazit i družice včetně vesmírné stanice ISS.
Dál bych chtěl vědět, jestli se dá zjistit v CdC, kdy bude měsíc v úplňku. Teť musím zjišťovat, kdy bude hodnota odrazu (nejsem u programu, takže nevím, jak je to přesně nazvané) 1.
Ještě by mě zajímalo, jestli se dá u planet, měsíce a případě i komet i družic vyznačit dráha pohybu nebo jsem odkázán jen na animaci.
Díky všem za radu pro zoufalého začátečníka.
Cartes du Ciel - rady pro začátečníka
Takže podle všeho se mi podařilo komety aktualizovat. Bohužel stále nevím, jestli se dají nějak zobrazit družice a ISS a další ziňované věci.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Nepřipadáš mi zrovna jako začátečník s CdC. Opravdu musíš mít jeden program na vše? Já ti tvé dotazy odborně nezodpovím, ale doporučuji např. na družice použít prostě jiný SW. Např. zdroje na webu (Calsky, Heavens-Above) nebo Orbitron. prostě některé věci bych po CdC asi ani nepožadoval.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod