Refraktor
Refraktor
To Maros
Mohu ti sdělit, že objektiv dublet 160 mm s f/10 bude rozhodně dražší než parabolizované zrcadlo stejných parametrů.
Můžeš to zkusit přes Ebay připrav si tak 200,- Liber a možná, že ti to vyjde ??? , ale o kvalitě nevíš nic :'(, takže jestli opravdu toužíš po objektivu dubletu, tak si raději zadej zakázku třeba do VOD Turnov
Habl
Mohu ti sdělit, že objektiv dublet 160 mm s f/10 bude rozhodně dražší než parabolizované zrcadlo stejných parametrů.
Můžeš to zkusit přes Ebay připrav si tak 200,- Liber a možná, že ti to vyjde ??? , ale o kvalitě nevíš nic :'(, takže jestli opravdu toužíš po objektivu dubletu, tak si raději zadej zakázku třeba do VOD Turnov
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Refraktor
Habl napsal: To Maros
Můžeš to zkusit přes Ebay ;) připrav si tak 200,- Liber a možná, že ti to vyjde ??? , ale o kvalitě nevíš nic :'(, takže jestli opravdu toužíš po objektivu dubletu, tak si raději zadej zakázku třeba do VOD Turnov
HablNo ja som to skusal so 100 a uz bolo ponuknute viac a to je este len zaciatok...
,myslim ze suma bude vysoka..nejaky certifikat to ma,ale neviem ci to prezradzuje nieco o kvalite objektivu.
------------------------------------------------------------
TAKZE KONECNA SUMA DUBLETU BOLA 142 LIBIER..+26 POSTOVNE...TAKZE ZHRUBA 8500SK.
Můžeš to zkusit přes Ebay ;) připrav si tak 200,- Liber a možná, že ti to vyjde ??? , ale o kvalitě nevíš nic :'(, takže jestli opravdu toužíš po objektivu dubletu, tak si raději zadej zakázku třeba do VOD Turnov
HablNo ja som to skusal so 100 a uz bolo ponuknute viac a to je este len zaciatok...
------------------------------------------------------------
TAKZE KONECNA SUMA DUBLETU BOLA 142 LIBIER..+26 POSTOVNE...TAKZE ZHRUBA 8500SK.
Refraktor
To: Maros
ak jestli budeš vědět za co byl ten achromatický dublet prodán tak dej vědět ::)
a zde je tabulka cen achromatických objektivů f/15 z VOD:
http://www.optikavod.cz/vodc.htm#menu
Habl
ak jestli budeš vědět za co byl ten achromatický dublet prodán tak dej vědět ::)
Habl
Refraktor
Habl napsal: To: Maros
HablBudem to vediet zaujima ma to,budem to sledovat..som zvedavy za kolko sa to preda:)
HablBudem to vediet zaujima ma to,budem to sledovat..som zvedavy za kolko sa to preda:)
Refraktor
sidinius napsal: Takže přes různé peropetie dotazy zkoušky uvážení finančních možností.....sem se rozhodl pro..................
DOBSOOOOOOOOOOOOOOON
jen byhc ted potreboval pordit---zrcadlo z Pyrexu... nebo normalni zrcadlo
při běžné velikosti(tj, 20-40cm)ti bude stačit klidně obyč optické sklo.Pyrex se jen rychleji temperuje,vliv rozdílné tepelné roztažnosti je při tomhle rozměru zanedbatelný
DOBSOOOOOOOOOOOOOOON
jen byhc ted potreboval pordit---zrcadlo z Pyrexu... nebo normalni zrcadlo
při běžné velikosti(tj, 20-40cm)ti bude stačit klidně obyč optické sklo.Pyrex se jen rychleji temperuje,vliv rozdílné tepelné roztažnosti je při tomhle rozměru zanedbatelný
Jakub Kristek

Refraktor
Jsem v podobné pozici, mám našetříno 14k a bojoval jsem mezi refraktorem 120/1000, Makem 127 a Dobsonem 254/1200. Od začátku jsem byl rozhodnut pro Dobsona, ale pak ve mě hlodal "červík" a taky se mi víc líbí "čočky". No nakonec to dopadlo tak, že jsem o Vánocích z fleku koupil po návštěvě Lidlu (kam jsem se šel podívat na triedry) Skyluxe 70/700 (za tu cenu a po vyzkoušení je to dobrý), takže menší mobilní dalekohled je a teď na jaře až se uklidní počasí a zima jdu na 99% do toho Dobsona 254/1200.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Refraktor
hamr napsal: Jo ještě ta montáž od Skyluxu by mohla v budoucnu pro vizuelní pozorování unést např 80ED (OTA), což by mohla být další etapa.
Ta montáž od Lidlskopu to unese s velkou bídou pro pozorování a o fotografii ani nemluvě. Běžně to vyžaduje montáž alespoň EQ 5.
Habl
Ta montáž od Lidlskopu to unese s velkou bídou pro pozorování a o fotografii ani nemluvě. Běžně to vyžaduje montáž alespoň EQ 5.
Habl