PODĚKOVÁNÍ

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Duk

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Duk »

pořadateli Martinu Vyskočilovi za skvělou Logistiku akce
Xmanu vlastně CHEFovi  Bartajovi007 za skvělé gastronomické spestření této astronomické akce
a všem reptalům a škarohlídům za to že nepřijeli  ;)
Taky se přidávám k poděkování všem za příjemnou a pohodovou akci. Především pak velký dík patří organizátorům, obsluze čerpací stanice Svijany 11° a samozřejmě plážovému GRILLBARU 007, který fakt neměl chybu.
Jediný co tomu všemu chybělo bylo jen to jasné počasí a promenáda v plavkách ;D

Nezbýva, než těšit se na další podobná setkání

Zdraví Duk
Martin Vyskočil
Věk: 44

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Ja hlavne musim podekovat vsem, kteri prijeli, a to bez ohledu na pocasi. Jinak bych to vsechno konzumoval jeste ted... :-X
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Habl

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Habl »

Duk napsal:

"Jediný co tomu všemu chybělo bylo jen to jasné počasí a promenáda v plavkách ;D"

"Mohl jsi začít první s promenádou" molo tam bylo připraveno, ale to počasí objednáme příště lépe.;D ;D ;D

Též děkuji především Martinovi a všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu akce.

Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
caribic10

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od caribic10 »

Ahoj všem. Založil jsem toto téma pro ty, kteří budou chtít v budoucnu někomu poděkovat za rady, služby, pomoc apod.

Využiji toho a chtěl bych moc poděkovat Martinu Myslivcovi (MMys) , za pomoc při opravě okulárového výtahu http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 31235346/0 . Martin se ochotně nabídl, že mi prodá jiný okulárový výtah i mi ho připevní na můj dalekohled. Bohužel měl moc nízský zdvih a nezaostřil bych. Proto mi výtah vylepil teflonovou páskou, díky které se vůle ve výtahu zmenšila. Je to opoznání lepší a už se mi bude při snímání lépe ostřit.

Takže ještě jednou veliký díky Martinovi za jeho čas, kterého moc nemá, jsem moc rád že jsi ho na mě udělal!

Jakub Hunana ;)
http://planetaryphoto.cz/ ,  EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Karell
Kontaktovat uživatele:

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Karell »

Děkujeme panu Antošovi (MilAN) za naprosto bleskovou, nezištnou a osobní pomoc při naší neschopnosti naučit se podle manuálů nastavit NEQ6. Dnešní noc potvrdila, že je to vynikající učitel. ;)
stana

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od stana »

Já musím poděkovat Milanovi za to, že mi rozmluvil koupi dlouhého Naglera 22-26 mm a ke své větší spokojenosti jsem nakonec bral Ethos 8 mm. Tady možná trochu mimo Milanova doporučení, páč není dle všeho příznivcem Ethosů. Prostě potřeba si vzít rady k srdci, ale rozhodnout se musí každý za sebe.
Taky bych poděkoval ostatním, že mě v dobrém slova smyslu "uvrtali" do Dobsona, který se mi moc vzhledově nelíbil a pokukoval jsem spíš po Makovi 180 mm, ale naštěstí jsem si nechal poradit.. 8-)
Taky jsem rozhodně nešlápl vedle, když jako delší okulár jsem bral Pan 19 oproti Pan 24. Přeci jen, na moji oblohu je vše kolem 25 mm a delší prostě utopené v přesvětlené obloze.
P.S. Nejdelším okulárem je u mě setový Plossl 25 mm, který používám hlavně na pozorování Slunce /s Baader fólií/.
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
guli16

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od guli16 »

Já děkuji Daje(Dagmar Jarošová)..která mi pomáhalá od první dne až dodnes děkujiii ;)
Dobson SW 200/1200 ,sw planetary 5 a 7 mm ,SP 10 a 25 mm
Mara

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Mara »

Tak se připojuji s poděkováním a to LadoviS a Marinu Myslivcovi protože co semnou a s moji QHY zažily to bych nikomu nepřál takže Pánové moc díky a doufám že se někdy potkáme.
demonek

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od demonek »

Chtěl bych poděkovat všem,kteří mi tu poradili a doufám,že ještě poradí.Díky všem
Funno

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Funno »

ja by som sa taktiez pridal k dakujucim...

Dakujem vam vsetkym trpezlivym..ktori odpovedate na nase otazky nam menej skusenym.
touto cestou dakujem a pozdravujem Martina Mašeka,Martina Myslivca a Milana Antoša. atd.
:)
Zahrádka

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Zahrádka »

Zhruba měsíc nepřetržitého brouzdání po tomto foru jsem si dnes od pana Zahajskýho koupil v jeho obchodě Newton 150/750 na montáži EQ 3-2M. Tímto jsem Vám všem chtěl poděkovat za Vaši pomoc při volbě, byť o tom ani nevíte. Brouzdámí a pročítání různých vláken je ohromně poučné a lidem, jako jsem já, tedy nezasvěceným to velmi pomáhá!

Díky a hezké svátky všem!
Zahrádka
12.2009 - Newton 150/750, Super Plössl 25 a 10mm, EQ-3-2M
Aletel
Věk: 63

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Aletel »

Ať tedy slouží. Podobnou cestu jsem absolvoval tímto forem taky při rozhodování, jaký dalekohled pořídit pro omladinu, aby zájem zvídavosti podchycen byl a měl možnost o něco hmotného se opřít. Volba po načtení příspěvků padla rovněž na newtona 150/750 a tím to teprve začalo. Informace, informace, informace,... zatažená obloha a sem tam jen letmá ochutnávka do díry mezi mraky, kdy člověk zaplesá a následně dohání povědomí o tom, kam astronomie a poznání pokročily.

Pokud je toto vlákno o "Poděkování", tak se připojuji a vyslovuji poděkování všem diskutujícím a především Adminovi spolu s moderátory, kteří zde obhospodařují kultivovanost, odbornost, v nepřehlednosti šíře otázek i tématickou přehlednost, pěstujíc při tom vlastní trpělivost.

Hezké svátky Všem a jasné nebe s temnou hmotou na pozadí
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a stále nevím nic - tudíž to vím správně.
Astrotrac TT320X + objektivy + Canon xxxx, vlastní montáž EQ v Astro-budce, INDI projekt, QHY-9, GSO 200/800
Sansaj

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Sansaj »

Presne tak tohle forum patri k tem nejlepsim co sem kdy videl ucelnost efektivita zkusenost to vse je v tomto foru,spousta odpovedi na jakoukoliv otazku,spousta vynikajicich odkazu a recenzi na jakoukoliv astrotechniku a samozrejme vynikajici admini a moderatori kteri tomuto foru drzi oprate tam kde maji bejt a zbytecnej spam se okamzite maze nebo presunuje do te urcite skupiny ka patri :)

DEKUJI VSEM a preji vse NEJ do budoucna :)
Triedr 40x70,Newton 130/650 EQ2
Fabo

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Fabo »

Pánové,nedá mi to a musím Všem tady,kteří nám dodávají krásné fotografie z vesmíru moc a moc poděkovat,za krásnou podívanou,kterou nám svojí pílí poskytujete !!!!!! Je to nádhera jste machři,ještě jednou děkuji !!!!!!!!! Milan Fabo
Karell
Kontaktovat uživatele:

PODĚKOVÁNÍ

Příspěvek od Karell »

[split] [link=http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 181178/0#0][splithere][/link][splithere_end]
Odpovědět