polyuretanová výplň
polyuretanová výplň
Neviete náhodou poradiť u akej firmy (najlepšie na Slovensku) by som si vedel zabezpečiť výplň hliníkového kufra plus vyrezanie vhodných otvorov pre astro príslušenstvo?
polyuretanová výplň
Zrovna dnes jsem si přinesl výplň z tvrzeného molitenu (šedý) do dvou kufříků. Zadal jsem jim rozměry obou desek a dal papírové šablony ke každé desce. Vyřežou tam požadované otvory a slepí.
- (počítej s tím, že i tvrzený molitan je pružný a po obvodu pohodně smáčkneš 5 mm - též pro uložení jednotlivých dílů počítej s menším otvorem o 3 - 5 mm)
Konečnou vnitřní úpravu můžeš vylepit třeba z odpadové semišové kůže.
Ten tvrzený molitan mne provedli: MOLITEN s.r.o.
Košická 656/11, 460 01 Liberec 1, případně mobil - Pavel Fejtek + 420 606 602 316
Habl
- (počítej s tím, že i tvrzený molitan je pružný a po obvodu pohodně smáčkneš 5 mm - též pro uložení jednotlivých dílů počítej s menším otvorem o 3 - 5 mm)
Konečnou vnitřní úpravu můžeš vylepit třeba z odpadové semišové kůže.
Ten tvrzený molitan mne provedli: MOLITEN s.r.o.
Košická 656/11, 460 01 Liberec 1, případně mobil - Pavel Fejtek + 420 606 602 316
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
polyuretanová výplň
PUR dosky mozno najst aj tu, cena je priazniva...:
http://shop.bab-sro.cz/index.php?akcia= ... &cena=&ie=
--------------------
Na Slovensku napriklad tvrdene molitanove dosky:
http://www.3pack.sk/?w=penove_materialy ... an&lang=sk
http://shop.bab-sro.cz/index.php?akcia= ... &cena=&ie=
--------------------
Na Slovensku napriklad tvrdene molitanove dosky:
http://www.3pack.sk/?w=penove_materialy ... an&lang=sk
Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
polyuretanová výplň
Ďakujem za odpopvede.Aj ja som sa snažil hladať na nete nejakých výrobcov,ale zatial ani jeden výrobca na Slovensku nebol ochotný na výrobu jedného kusu.
Takže ak by sa dalo dohodnúť s pánom Fejtekom aby poslal tovar na Slovensko tak by som uprednostňoval jeho firmu.
To Habl:
Kolko stála jedna vyrezaná výplň u MOLITEN s.r.o.?
-
3J
polyuretanová výplň
Molitan seženeš u každého čalouníka a menší kusy i zadarmo. Řezat se dá velmi ostrým nožem.
Například takový ten lámací s výměnýma čepelkama.
Například takový ten lámací s výměnýma čepelkama.
polyuretanová výplň
Řezat se dá velmi ostrým nožem.
Například takový ten lámací s výměnýma čepelkama.Myslýš že aj otvory by sa dali vyrezať nožom, alebo radšej nahriatou čepeľou ostrého noža?
Například takový ten lámací s výměnýma čepelkama.Myslýš že aj otvory by sa dali vyrezať nožom, alebo radšej nahriatou čepeľou ostrého noža?
-
3J
polyuretanová výplň
Nejlepší je to vyzkoušet na odpadu hodně záleží na šikovnosti a zručnosti. Když jsem si řezal vycpávky do škátulky pro mikroskop tak se mi to také povedlo až na potřetí , ale on ten mikroskop je dost složitý tvar. Obdélníky jdou poměrně snadno.
polyuretanová výplň
Ahoj before,
jestli by ti to poslali na Slovensko nevím, ale jak psal 3J, tak by to mohli provést v téměř každém čalounictví. Dvě uříznuté desky 45,0x 33,0 v tl. 8,0 a 3,0 cm, včetně vyřezání 8 otvorů v obou deskách mne přišlo na 285,- Kč.
Otvory jsou obdélníky a kružnice. V čalovnictví by měli mít odporovou řezačku. Poštovné na Slovensko je dosti nákladné. Kontakt jsem ti napsal. Otvory se nechají vyřínout i lupínkovou pilkou. Plátek se protahne mollitenem a upevní na rám pilky.
Habl
jestli by ti to poslali na Slovensko nevím, ale jak psal 3J, tak by to mohli provést v téměř každém čalounictví. Dvě uříznuté desky 45,0x 33,0 v tl. 8,0 a 3,0 cm, včetně vyřezání 8 otvorů v obou deskách mne přišlo na 285,- Kč.
Otvory jsou obdélníky a kružnice. V čalovnictví by měli mít odporovou řezačku. Poštovné na Slovensko je dosti nákladné. Kontakt jsem ti napsal. Otvory se nechají vyřínout i lupínkovou pilkou. Plátek se protahne mollitenem a upevní na rám pilky.
Habl
polyuretanová výplň
Vzpomínám si, že modeláři takové odporové řezačky používali, šlo o kus odporového drátu a zdroj. Řezali tím pěnový polystyrén. Takže by snad neměl být problém něco podobného zbastlit a otvory vyřezat doma. Možná by na to šlo použít pájku s odporovým drátem ...
polyuretanová výplň
Pokud je možnost alespoň jednoduchého soustružení, dá se z trubek vhodného průměru vytvořit jakýsi vysekávač a tím otvory vytvořit tak, že se trubkou ručně otáčí a mírně tlačí do materiálu. Když je čelo trubky dostatečně ostré, krásně otvor vyřízne. (vhodnou trubku by šlo upravit i bez soustruhu vypilováním břitu ručně, ale dalo by to trochu práce).
- Martin Vyskočil
- Věk: 45
polyuretanová výplň
Mates napsal: Pokud je možnost alespoň jednoduchého soustružení, dá se z trubek vhodného průměru vytvořit jakýsi vysekávač a tím otvory vytvořit tak, že se trubkou ručně otáčí a mírně tlačí do materiálu. Když je čelo trubky dostatečně ostré, krásně otvor vyřízne. (vhodnou trubku by šlo upravit i bez soustruhu vypilováním břitu ručně, ale dalo by to trochu práce).Nebyl by trochu problem sehnat trubku, ktera ma prumer 1,25''?
(1,25mmx25,4=31,75mm)
Nejblizsi mensi metrickej prumer je 30mm.
(1,25mmx25,4=31,75mm)
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
polyuretanová výplň
Martin Vyskocil napsal:
Nebyl by trochu problem sehnat trubku, ktera ma prumer 1,25''?
(1,25mmx25,4=31,75mm)
To nevadí, alespoň tam okulár pěkně drží a těsní. Ale pokud je ten soustruh, dá se vždycky sehnat nějaká větší a stočit.
Nebyl by trochu problem sehnat trubku, ktera ma prumer 1,25''?
(1,25mmx25,4=31,75mm)
To nevadí, alespoň tam okulár pěkně drží a těsní. Ale pokud je ten soustruh, dá se vždycky sehnat nějaká větší a stočit.
- Martin Vyskočil
- Věk: 45
polyuretanová výplň
Prave ten soustruh....
Nevim, jak moc je ten material stlacitelnej. Pokud akorat, pak neni problem.
Nevim, jak moc je ten material stlacitelnej. Pokud akorat, pak neni problem.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
- Miloš Hroch
polyuretanová výplň
Po osobních zkušenostech s odporovou řezačkou bych volil spíše variantu co navrhoval Mates. Dostatečně ostrou lochajznou bude výsledek určitě lepší. Na to řezání drátem to chce dost šikovnosti a trpělivosti.
polyuretanová výplň
Jen připomínka k použitému materiálu 
U polyuretanu tu lochajznu ano, ale i u tvrzeného molitenu asi ne. Tam opravdu bude opravdu lepší ta odporová řezačka, která je pro materiál nejlepší. materiál je trochu pružný.
Habl
U polyuretanu tu lochajznu ano, ale i u tvrzeného molitenu asi ne. Tam opravdu bude opravdu lepší ta odporová řezačka, která je pro materiál nejlepší. materiál je trochu pružný.
Habl