Astronomicke forum a RSS feed

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
Vabra

Příspěvek od Vabra »

Zajimalo by mne zda lze soucasnou verzi enginu AF nastavit tak, aby byla pristupna na cteni i pomoci RSS ctecky.

Na podporu teto otazky jsem si dovolil malou anketku...
Pavel Vabrousek
michal.b

Příspěvek od michal.b »

Kdybych si nainstaloval RSS ctecku do mobilu, mozna by to bylo pro me zajimave, zejmena kdyz jsem dlouhodobe mimo dosah pocitace.
Vabra

Příspěvek od Vabra »

Pro volitele posledni varianty pridavam link na clanek o tom co RSS vlastne je:
http://technet.idnes.cz/sw_internet.asp ... w_internet
Pavel Vabrousek
Vabra

Příspěvek od Vabra »

Protoze ani linka na clanek o RSS nepomohl a "neznalci" zacinaji vyhravat, tak jeste strucne vysvetleni tady:

V podstate je RSS obdoba mistni funkcionality "ukaz poslednich 10/30/50 prispevku" ze zapati hlavni stranky AF.

Vyhodou je pak, ze tyto clanky mohou byt exportovany do specializovanych RSS aplikaci (treba na mobilech ci PDA) nebo online sluzeb, ktere agreguji zpravy z ruznych zdroju na webu (mym favoritem se pomalu stava Google Reader).

Pak neni problem prijit k pocitaci po pul dni a podivat se na jedno kliknuti jake jsou nove zpravy na zpravodajskych serverech, nove fotky na mem oblibenem fotoalbo serveru, nove prispevky v AF atd...

PS: Opravdu se k RSS nemuze vyjadrit take nekdo z adminu?
Pavel Vabrousek
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

Mám dojem, že tuhle funkci je možné do fóra přidat, ale nejsem si jistý, zda je to účelné. Vzhledem k počtu nových příspěvků každý den by RSS těžko mohlo plnit funkci, kterou má třeba u zpravodajských serverů nebo blogů. Navíc spousta čteček má limit na 10,15 zpráv. Pokud by byl nějaký masovější zájem, můžeme to zkusit, ale opravdu tomu moc nevěřím.
Vabra

Příspěvek od Vabra »

Nedokazu posoudit zda 15-50% ucastniku, kteri by tuto funkci ocenili/obcas vyuzili je dostatecne masovy zajem.

Ono se to bude spise odvijet od tvoji ochoty a pracnosti ci moznych (vykonovych? kapacitnich?) komplikaci spojenych se zavedenim prislusne funkcionality.

Jinak vetsina readeru ma moznost si delku sledovane historie nastavit uzivatelem. Google Reader zrejme nejak vyuziva svych nevycerpatelnych archivu a lze tam jet do historie prakticky neomezene.

Priznavam se ze jako relativne novy ucastnik fora jsem ochotou mistnich guru a na vyjimky celkove vysokou urovni mistni diskuse natolik fascinovan, ze se snazim "cist" prakticky vsechny prispevky prave pomoci zminovane funkce ukaz poslednich 10/30/50 prispevku. Cteni v uvozovkach vicemene odpovida RSS tj presist u vsech prispevku nadpis, jmeno autora a prvni dve-tri vety. Pak se rozhodnout zda cist zbytek prispevku nebo jej (jako treba ruzne osobni utoky a obrany) preskocit a jit na dalsi.

Dokonce by se mi libilo pokud by pro ucely RSS mohly byt zverejneny cele prispevky vcetne obrazku, ale to uz by bylo mozna moc...

Jednodussi alternativou by pak mohlo byt pridani do seznamu 10/30/50 poslednich prispevku vice moznosti (100/200?), ale tady uz se daji zase cekat vykonove komplikace...

Sorry za dlouhe povidani...
Pavel Vabrousek
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

Vabra napsal: ...Cteni v uvozovkach vicemene odpovida RSS tj presist u vsech prispevku nadpis, jmeno autora a prvni dve-tri vety. Pak se rozhodnout zda cist zbytek prispevku...Pokiaľ ale budú prvé dve-tri vety vyberané z citovaných odstavcov, tak je to zle. To totiž nie sú slová spomínaného autora. Mne osobne to dosť vadí aj v súčasnej podobe pri zobrazení neprečítaných správ. Aj táto správa sa tak zobrazí. Podľa mňa by pri zobrazovaní náhľadu na príspevok mal byť obsah quote vynechaný.

S týmto skúste prosím niečo spraviť, či už bude fungovať RSS alebo nie.

Za spustenie RSS som všetkými desiatimi.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Martin Vyskočil
Věk: 44

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Cau, me pripada, ze se to dost podoba funkci "ukazat nove", ktera tu uz funguje. ;)
Do RSS ale nevidim, tak se omlouvam, jestli jsem nepochopil myslenku...
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

Martin Vyskocil napsal: Cau, me pripada, ze se to dost podoba funkci "ukazat nove", ktera tu uz funguje.  ;)
Do RSS ale nevidim, tak se omlouvam, jestli jsem nepochopil myslenku...Na rozdiel od súčasnej funkcionality, pri RSS nemusíš sledovať fórum, či je niečo nové. RSS čítačky sú spustené na klientovi a periodicky na pozadí kontrolujú zadané adresy, či tam je niečo nové. Napríklad v Opere dostávam informácie formátované podobne ako elektronickú poštu. Frekvenciu kontrolovania si určujem pre každý RSS kanál osobitne. Ak ma niektorá zaujme, tak kliknem na pripojené linku a zobrazím si zdroj.

V prípade fóra bez použitia RSS musím vždy otvoriť fórum, kliknúť na linku ukázať nové, pretože táto adresa sa priamym prístupom nedá zobraziť. Potom sa mi až objaví zoznam dokumentov, na ktoré klikám. Aktivitu na prečítanie musím vyvinúť ja. V prvom prípade to robí stroj.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Odpovědět