Slunce
Slunce 2010
Jirko pekne, taky se na tohle tesim pises Registax - z kolika cca snimku to je slozene? A co mi tam vadi jsou ty divne pruhy (horizontalni) - to je z DSLR ???
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Ten prvý snímok o príspevok vyššie sa mi páči najviac. V tom druhom príspevku, ten druhý snímok, čo spomína Konihlav mi pripadá, akoby nebol úplne presne zložený + prílišné doostrenie jemných štruktúr.
Slunce 2010
Zdar, ty pruhy jsou způsobené větvemi, když slunko zalízalo za strom. (nechtělo se mi to vyhazovat) Jinak to je asi z 15 snímku (ze série 30).
Ano DSLR.
Jura
Ano DSLR.
Jura
Slunce 2010
Ahoj,.
domnívám se, kdybys použil jediný snímek, nebarvil ho na žluto a nezostřoval tím hrozným softem, bude výsledek mnohem lepší. Ta kvrna zase není až tak malá. To , že tam nebude granulace, bych při současných podmínkách považoval skoro za samozřejmé, ale tyhle struktury, co tam máš, na Slunce určitě nepatří. Zkus to s jedním snímkem !
domnívám se, kdybys použil jediný snímek, nebarvil ho na žluto a nezostřoval tím hrozným softem, bude výsledek mnohem lepší. Ta kvrna zase není až tak malá. To , že tam nebude granulace, bych při současných podmínkách považoval skoro za samozřejmé, ale tyhle struktury, co tam máš, na Slunce určitě nepatří. Zkus to s jedním snímkem !
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Slunce 2010
No, z přepáleného snímku nic dělat nebudeme, že ...
Dál nevím, co to máš na té "černé" za příšernost v pruzích. To vzniká, prosím Tě, při jaké operaci ? Tohle určiě nedělá foťák.
A nakonec mě to připadá, jako bys to fotil přes nějaké zbytky lehké oblačnosti.
Dál nevím, co to máš na té "černé" za příšernost v pruzích. To vzniká, prosím Tě, při jaké operaci ? Tohle určiě nedělá foťák.
A nakonec mě to připadá, jako bys to fotil přes nějaké zbytky lehké oblačnosti.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Tak já se taky přidám, ikdyž trochu opožděně.
1051
27/2/2010
Megrez 72, Tele Vue PowerMate 2,5x, filtr Blue, Kamerka DMK 21.
Seeing průměrný až podprůměrný... Bohužel :-/
1051
27/2/2010
Megrez 72, Tele Vue PowerMate 2,5x, filtr Blue, Kamerka DMK 21.
Seeing průměrný až podprůměrný... Bohužel :-/
Lectorem iustus...
Slunce 2010
100% jasno nebylo ani při jednom snímku a ty výrazné pruhy na té"černé" fotce jsou větve.....
viz. příspěvek 50
Cztwerec: prosím Tě dekoduj mi to " filtr B. DMK 21"
Dík Jura
viz. příspěvek 50
Cztwerec: prosím Tě dekoduj mi to " filtr B. DMK 21"
Dík Jura
Slunce 2010
Vodorovné pásy s dlouhou hranou a barevné artefakty nejsou asi větve. - Viditelné jsou sice na snímku pouze v černé oblasti, ale jsou přes celý formát. Co se z toho vyrobí při ostření, je potom evidentní. Tohle je pouze výřez s nepatrně upravenou úrovní Tvého originálu
Čím je udělaný ten převod snímku do BMP?
O přeexpozici jsem již psal . Střed Slunce je přepálený a je už mimo. S tím by si snad mohlo poradit bodové nebo osové měření foťáku?Takhle je to naprosto nepoužitelné
Čím je udělaný ten převod snímku do BMP?
O přeexpozici jsem již psal . Střed Slunce je přepálený a je už mimo. S tím by si snad mohlo poradit bodové nebo osové měření foťáku?Takhle je to naprosto nepoužitelné
Slunce 2010
Vše je děláno v mrawu odečet flatu a binování na polovinu....
Kde toto vzniká nevím.
Jura
Kde toto vzniká nevím.
Jura
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Máš někde neupravený snímek ? Vystav ten RAW.
MRAW bude na toto určitě dost nevhodný. Je optimalizovaný na snímky dlouhými expozicemi, kde převažuje temné pozadí a řeší se napasování temných snímků optimálně na expoznovaný light snímek.
Ty algoritmy vůbec nemusí dobře fungovat na snímky tohoto typu, to by asi nejlíp prozradil MP.
MRAW bude na toto určitě dost nevhodný. Je optimalizovaný na snímky dlouhými expozicemi, kde převažuje temné pozadí a řeší se napasování temných snímků optimálně na expoznovaný light snímek.
Ty algoritmy vůbec nemusí dobře fungovat na snímky tohoto typu, to by asi nejlíp prozradil MP.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Dělal jsem přes mraw úpravu snímku Slunce s flatfieldem a tvářilo se to OK. Nicméně určitě bych taky raději viděl nejdřív originál, než se bude řešit, jak ho upravit.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Koukal jsem na to jako na RAW data (bez dabayeringu a převodu do RGB) v MaxIm DL a něco je špatně. V RAWu je obraz Slunce velmi podexponovaný, a celé to má nějaký malý kontrast. Využito je pouhých 1370 ADU z 16k ADU které dává k dispozici 14bitový AD převodník, a z toho navíc ještě necelých 1000 ADU je pouze offset pozadí.
V okamžiku, kdy nastavíš úrovně při převodu, vylezou všechny šumy a offsety elektronického systému DSLR v plné parádě, to jsou ty prouhy. Prostě tu expozici je potřeba tak 8-10x natáhnout. Jak jsi vlastně určil tu expozici 1/1250 sec ? To změřil expozimetr ? To se mi nezdá.
Dále - foťák je modifikovaný ?
Pokud ano, je použit IR blok filtr nebo je to úplně bez filtru ?
V okamžiku, kdy nastavíš úrovně při převodu, vylezou všechny šumy a offsety elektronického systému DSLR v plné parádě, to jsou ty prouhy. Prostě tu expozici je potřeba tak 8-10x natáhnout. Jak jsi vlastně určil tu expozici 1/1250 sec ? To změřil expozimetr ? To se mi nezdá.
Dále - foťák je modifikovaný ?
Pokud ano, je použit IR blok filtr nebo je to úplně bez filtru ?
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM