Fotky našich miláčků...:-))
prepac milan ,ale o inych som nepocul.
v state je hrozne vela dalekohladov pre okrasu...
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
jestli to taky nemůže být tím, že někdo víc kouká a míň píše:)
nedoporučuji obchodování s DUKem
sussudio napsal: jestli to taky nemůže být tím, že někdo víc kouká a míň píše:)alebo aj naopak (nemyslim nikoho konkretne )
Re: Fotky našich miláčků...:-))
Astronomická komunita není ani zdaleka jen Astrofórum .O těch dalekohledech nemusíš jen slyšet, s těmi se lze i setkat. A v kontextu mi nějak uniká smysl té druhé věty, protože většina amatérů nemá dalekohled na práci; je to naše hobby a tudíž z pohledu nezůčastněného je to k ničemu nebo na okrasu.Pavuk_ píše:prepac milan ,ale o inych som nepocul.
to sussudio : naprosto souhlasím
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MilAN napsal:
Druhý ? zkus se zeptat p.Drbohlava a p.Holubce na počet zrcadel 500mm a více .
Pulmetr uz ma dnes skoro kazdy druhy pozorovatel ;D Ne to byl vtip, myslim, ze jich jsou urcite desitky, ale nekdo se s nimi nechlubi a nekdo ma ty zrcadla jen ve skrini.
Druhý ? zkus se zeptat p.Drbohlava a p.Holubce na počet zrcadel 500mm a více .
Pulmetr uz ma dnes skoro kazdy druhy pozorovatel ;D Ne to byl vtip, myslim, ze jich jsou urcite desitky, ale nekdo se s nimi nechlubi a nekdo ma ty zrcadla jen ve skrini.
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
Tento dalekohlad sa nam podarilo postavit v spolupraci s nasimi rodinnymi prislusnikmi a za pomoci par dobrych kamaratov . Optika Newton 317/1500 na vidlicovej montazi .Pre ilustraciu rozmerov vyfoteny s mojim bratom s vyskou asi 160 cm .
Este sa k nemu snazime urobit nejake motorove pohony ,Navigator-2 a dôstojne zastresenie .Ak by sa nam nieco z toho podarilo dame sem zas nejake foto . Mata
Este sa k nemu snazime urobit nejake motorove pohony ,Navigator-2 a dôstojne zastresenie .Ak by sa nam nieco z toho podarilo dame sem zas nejake foto . Mata
Ahoj Psion
No, dobra otázka.Presne sme to nevážili
Montaz so stojanom asi 230 kg ,ď alekohlad asi 65
Môže to byť aj menej .Ale skôr trocha viac .
Ahoj
Psion napsal: Pěkný stroj, kolik to celé váží??
No, dobra otázka.Presne sme to nevážili
Montaz so stojanom asi 230 kg ,ď alekohlad asi 65
Môže to byť aj menej .Ale skôr trocha viac .
Ahoj
Psion napsal: Pěkný stroj, kolik to celé váží??
mata napsal: Tento dalekohlad sa nam podarilo postavit v spolupraci s nasimi rodinnymi prislusnikmi a za pomoci par dobrych kamaratov . Optika Newton 317/1500 na vidlicovej montazi .Pre ilustraciu rozmerov vyfoteny s mojim bratom s vyskou asi 160 cm .
Pěknej dalekohled, no mě stačí ten můj 30cm dobson a sousedi se a kolemjdoucí se diví co je to za tu divnou velkou rouru, se kterou se dá otáčet a naklápět... ;D ;D ;D ;D
Pěknej dalekohled, no mě stačí ten můj 30cm dobson a sousedi se a kolemjdoucí se diví co je to za tu divnou velkou rouru, se kterou se dá otáčet a naklápět... ;D ;D ;D ;D
Kometa C/2024 Y1
Kdyžtak ještě posílám aktualizaci k mým okulárům ke dni 8.9.2006
P=Plossl
K=Kellner
P=Plossl
K=Kellner
Kometa C/2024 Y1
mata napsal: Tento dalekohlad sa nam podarilo postavit v spolupraci s nasimi rodinnymi prislusnikmi a za pomoci par dobrych kamaratov . Optika Newton 317/1500 na vidlicovej montazi .Pre ilustraciu rozmerov vyfoteny s mojim bratom s vyskou asi 160 cm .
Takto má vyzerať astronomický ďalekohľad. Bravó
Takto má vyzerať astronomický ďalekohľad. Bravó
Tak jsem se konečně naučil vkládat fotky do příspěvků a musím toho hned využít. Mám klasiku SW 200/1000 na EQ-6 s Martinovým TVGuiderem a ST-7 (na fotce ještě není). Dalekohled je trvale na dvoře a celý domeček odjíždí na kolečkách...
Petr Svoboda (tribase.net@volny.cz)
Re: Fotky našich miláčků...:-))
Ten domecek mas super. To okruhle na stene je akoze mapa? A asi tam mas vsetky dalsie potrebne veci. To si robil sam?pesvo píše:Tak jsem se konečně naučil vkládat fotky do příspěvků :o a musím toho hned využít. Mám klasiku SW 200/1000 na EQ-6 s Martinovým TVGuiderem a ST-7 (na fotce ještě není). Dalekohled je trvale na dvoře a celý domeček odjíždí na kolečkách...
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Jo, přesně tak (myslím ta mapa), ale je to spíš taková dekorace, protože jedu hlavně přes Guide 8 a SKYSCAN. Jinak grund domečku jsem koupil v Baumaxu za nějakých 10.000,- (tzv. nářaďový domek) a nechal udělal obdélníkový rám s kolečky a nenamontoval podlahu. Po pravdě řečeno, dělal mi to na zakázku jeden známý, který se živí stavební a podobnou činností (taky mi zateploval barák apod.) a celkem mě to přišlo na nějakých 20.000,- (včetně jeho práce). Já sám jsem jen zařizoval vnitřek, dával gumy ke spodnímu okraji (aby se pod ním neshromažďoval prach a bordel ze zahrady) a podobné drobnosti. Uvažoval jsem i o pilíři (který se přímo nabízí), ale zatím hledám nejvhodnější polohu na dvoře. Výhoda tohohle řešení je v tom, že mohu dalekohled postavit klidně jinam a domeček (nebude-li zavazet zeď apod.) na něj prostě jen přesunout
. Uvídíme, jak se to časem osvědčí.
Petr Svoboda (tribase.net@volny.cz)