Na snimku je zrovna ve fotograficke konfiguraci s namontovanym mimoosym pointerem (OAG). Ve finale (k vanocum) k nemu bude jeste digitalni Canon EOS 300D. Zatim ho nemam jak namontovat, nejake prislusenstvi je jeste na ceste z Japonska
Fotky našich miláčků...:-))
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si poridil takoveho lehce prenosneho prcka na koukani i fotografovani. Byt v trochu jine cenove relaci...
Na snimku je zrovna ve fotograficke konfiguraci s namontovanym mimoosym pointerem (OAG). Ve finale (k vanocum) k nemu bude jeste digitalni Canon EOS 300D. Zatim ho nemam jak namontovat, nejake prislusenstvi je jeste na ceste z Japonska
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
a nemas z neho uz nejake fotky?
zdenek bardon ma z takej masiny rozpravkove snimky.a ten dalkohlad je celkom lacný ak sa pozrieme na precíznost a kvalitu výrobku
zdenek bardon ma z takej masiny rozpravkove snimky.a ten dalkohlad je celkom lacný ak sa pozrieme na precíznost a kvalitu výrobku
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
No ak dnes pocasie vydrzi do vecera, tak ja nejake uz konecne porobim. Zatial ale nikdy nevydrzalo. Vcerajsok nepocitam, to boli len diery.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
lubomir napsal: a nemas z neho uz nejake fotky?
Mam ho tyden a jeste jsem ho ani poradne nevyzkousel v noci. Neni na cem
Navic jeste nedorazily trmeny na upevneni na montaz, takze jsem zatim jen testoval pohledem z fotografickeho stativu, povetsinou ve dne. Na kloudne snimky si asi jeste trochu pockate
Mam ho tyden a jeste jsem ho ani poradne nevyzkousel v noci. Neni na cem
Navic jeste nedorazily trmeny na upevneni na montaz, takze jsem zatim jen testoval pohledem z fotografickeho stativu, povetsinou ve dne. Na kloudne snimky si asi jeste trochu pockate
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
elbi napsal: Tohle je 400/1670 mé výroby.Pane už mi bohužel neříká.Teď se ale staví 500/2500 a ten vám tady ukážu za cca 2-3 měsíce..OK?
Elbi
Elbi nechcem Ta do nicoho tlacit, ale ako sa dari s tou 500vkou ? :ears: :hi:
Elbi
Elbi nechcem Ta do nicoho tlacit, ale ako sa dari s tou 500vkou ? :ears: :hi:
No koukám, že už zase neplním co jsem slíbil :rockstar:
S půlmetrem se to má tak, že zrcadlo už 14 dnů trčí ve Rtyni hotové a já nemám kdy tam pro to dojet.Snad se tam dostanu o víkendu.Tubus je hotov tak nějak ne nečisto-takže nějaké dodělávky a bude se to moct pověsit na montáž.Za jak dlouho to ale stihnu absolutně nevím.To je ve hvězdách a je zataženo
Zkus do mě kopnout tak za měsíc
Elbi
S půlmetrem se to má tak, že zrcadlo už 14 dnů trčí ve Rtyni hotové a já nemám kdy tam pro to dojet.Snad se tam dostanu o víkendu.Tubus je hotov tak nějak ne nečisto-takže nějaké dodělávky a bude se to moct pověsit na montáž.Za jak dlouho to ale stihnu absolutně nevím.To je ve hvězdách a je zataženo
Elbi
elbi napsal: No koukám, že už zase neplním co jsem slíbil :rockstar:
Elbi Drzim palce !
Elbi Drzim palce !
no super
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
Tak toto je dalekohled Sky-Watcher 203mm/1200mm zakoupený v ATC Přerov, který vlastním.
Obsahuje 2 okuláry Super Ploessl (aspoň podle nálepky) s ohnisky 25 mm, 10 mm a hledáček 9x50 s možností ostření.
Vzkaz pro majitele vozidel Škoda Favorit r.v. 94:
dalekohled uložený v dodaných polystyrenech se vám přesně vejde na zadní sedačky mezi výplně dveří, takže při převozu se nepohne ani o milimetr.
Obsahuje 2 okuláry Super Ploessl (aspoň podle nálepky) s ohnisky 25 mm, 10 mm a hledáček 9x50 s možností ostření.
Vzkaz pro majitele vozidel Škoda Favorit r.v. 94:
dalekohled uložený v dodaných polystyrenech se vám přesně vejde na zadní sedačky mezi výplně dveří, takže při převozu se nepohne ani o milimetr.
Vazeni pratele, vidim, ze refraktoristi jsou tu vylozene v defensive, tak se m jeden refraktor pridam.
Refraktor 140/1200 vlastni vyroby, mosazny tubus, okularovy vytah 1,25 respektive 2 palce, okulary Vixen 10, 15, 25 a 42mm. Montaz azimutalni(vidlice vytvorena z komponentu zidlickyFROSTA z IKEA), jednoducha jako dobson, priprava dalekohledu k pozorovani asi pul minuty. Zadne zbytecnosti, jako hledacek (na to mi uplne staci ten 42mm okular) nebo jemne pohyby (u dobsonu nejsou, tak proc u ctrnactky?)
Objektiv - achromaticky netmeleny aplanat s jednim asferickym clenem je od VOD AV v Turnove, podle jejich vlastnich slov vylozene povedeny, doslova "takovy byste tezko hledal i ve svete":-)
Na obrazku je dalekohled tesne pred dokoncenim, dnes je cely stativ s montazi cerny a misto tech matic na vertikalni ose jsou krasne velke mosazne na utazeni rukou.[email][/email]
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
Re: Fotky našich miláčků...:-))
přidávám svého současného (už ne na dlouho...) broučka v "akci" NWT130/900, montáž EQ6

nedoporučuji obchodování s DUKem
Zdravím,
posílám obrázky svých miláčků.
Dobson 300/1700mm
RF 70/700mm (Lidlskop)
posílám obrázky svých miláčků.
Dobson 300/1700mm
RF 70/700mm (Lidlskop)
Kometa C/2024 Y1
Po dlouhých letech jsem se i já propracoval k pořádnému dalekohledu viz: http://home.tiscali.cz:8080/~cz736081/dalekohled.htm ,se kterým jsem nadmíru spokojen. Přeji všem jasné nebe s výpadky el. proudu ve veřejném osvětlení. 
Refr. 150/750, Refr. 57/800, Star Adventure GTi, SW Maksutov 90/1250, pozorovací domeček 2.2x2.3m
Re: Fotky našich miláčků...:-))
takze ked uz nie pali,tak ja do teba kopnem po pol roku.bohuzial ani na tvojich strankach nie je ziadne info.lubomir píše:No koukám, že už zase neplním co jsem slíbil :rockstar:
Elbi
takze uz je hotovy ak dobre viem druhy najvacsi amatersky dalekohlad v cesko-slovensku?
mimo tema:
nemas foto drbohlavovho dela?
rad by som si ho pozrel aspon na fotke
lubomir napsal:
takze uz je hotovy ak dobre viem druhy najvacsi amatersky dalekohlad v cesko-slovensku?
Druhý ? zkus se zeptat p.Drbohlava a p.Holubce na počet zrcadel 500mm a více .
Druhý ? zkus se zeptat p.Drbohlava a p.Holubce na počet zrcadel 500mm a více .
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz