...provozuschopný do 2 minut od zastavení auta. S aktivací digitálního navádění se to protáhne na celé 3 minuty . Přenosné, včetně nakládání a vykládání , v jedné osobě...
Tak to je fakt bleskovka, postavit ho za 2 minuty. To sa hadam uz rychlejsie neda spojazdnit ani hotovy dalekohlad, ktory sa skladat nemusi. Hadam ani jeho vytiahnutie z auta, postavenie na zem a skolimovanie nemoze byt rychlejsie.
Podla fotiek z prechodu Venuse som usudil, ze dalekohlad je prevazany v aute typu kombi (Forman??) Predpokladam, ze je tam v kufri rozlozeny na tubus a podstavu. Ja mam k dispozicii klasicky sedan, takze dalekohlad sa musi vojst cely do kufra sedanu. Jedine tubus davam na sedadlo. Ad 1 do kufra sa pre jeho vstupny otvor (otvor kufra) ani nevojde a ad 2 do kufra sa este musia vojst aspon cestovne tasky rodinky, ked cestujeme a beriem ho so sebou.
Ako sa sprava pri silnejsom vetre. Je to predsa len riadny tubus a moze teda klast pomerne velky odpor vetru.
Aby bolo zrkadlo viac chranene, prevazam ho v specialnej prachotesnej krabicke. Vidno ju na fotke za dalekohladmi. Uz aj preto jeho zostavenie trva dlhsie. Rychlost zostavenia dalekohladu nie je to, co limituje jeho pouzitie. Ak sa smiem spytat, kde "parkuje" tvoj dalekohlad, ked sa nim nepozoruje? Ja ho totiz musim pred pozorovanim zniest zo siedmeho poschodia a po pozorovani zase vyniest...