M27

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
mich1

M27

Příspěvek od mich1 »

Jo taky se mi libi, ten rozdil v zaostreni oproti predeslym snimkum je do oci bijici ! :)
newton 30 cm, eq6
František54

M27

Příspěvek od František54 »

Díky. Jsem rád, že to jde kupředu - Bahtinovka je úžesnej vynález. Včera jsem se snažil ještě něco přifotit, ale použitelných bylo jen 5 snímků - počasí nestálo za nic. Nicméně jsem to znovu zpracoval, abych se přesvědčil, že to nabyla náhoda, protože to šlo nějak moc hladce.
Takže nové zpracování s pěti obrázky navíc.

http://tuma.fr.sweb.cz/ASTRFOTO/M%2027%20Činka_1.jpg

Zdraví František
mitovka

M27

Příspěvek od mitovka »

Takisto sa mi táto fotka veľmi pozdáva, tiež ju snáď raz takto odfotím. Len by som možno dal tú hmlovinu do stredu. Či to bol takto zámer aby sa dopĺňala s tou jasnou hviezdou?
mitovka
František54

M27

Příspěvek od František54 »

Jsem rád, že se to líbí - k té kompozici - Jelikž jsem výtvarník - viz http://tuma.fr.sweb.cz/a o kompozici něco vím, tak jsem to postavil takto. Středová , či centrální kompozice je vždy trochu nudná - nicméně né možná - mělo by to být tak, že hlavní oběkt by měl být, alespoň částečně,  vyvážen něčím naproti. U mojí astrofotografie je to zatím jen zápas o detail a šum. S pointací to na EQ 5ce lepší nebude, ale zaplať panbůh zato, že to funguje alespoň takhle!

Zdraví František
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

M27

Příspěvek od Konihlav »

František54: no vidis, tohle je uz hezky (koukatelny ) snimek... gratulace ;)
gsokuba

M27

Příspěvek od gsokuba »

zdravim, tak sem konečně porvý zkusil vyfotit tuhle pěknou mlhovinku  :) snad to neni tak hrozný, ale já stim výsledkem nikdy nejsem spokojenej  :)

Vyfoceno 19.8.2014 / expozice 33x2min / ISO 800
zpracovaní v IRIS následný úpravy Photoshop.  

větší na klik

asi by to ještě sneslo udělat dekonvulenci, pak bych to mohl publikovat asi větší. Každopádně docela foukal vítr a navíc pořád bojuju s pointací, montáží a k tomu fotim nemodifikovanym canonen takže se trápim s červenym kanálem což je u týhle mlhovinky dost duležitý sem při zpracovávání snímků zjistil.
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
pavelseb
Věk: 41
Kontaktovat uživatele:

M27

Příspěvek od pavelseb »

Ahoj, no zajímavá věc, koukám že fotíme velmi podobnou technikou (pokud to bylo přes ten newtonek).
Ale hlavně oba máme nemodifikovaný foťák, a tobě se podařilo evidetně za méně než poloviční expoziční čas, oproti mému snímku, z toho dostat mnohem více červené než  mě. Je vidět že mám ještě mezery.....
Každopádně bych řekl že to máš povedené, možná že modrá jde malinko do zelena (použil CLS, nebo jiný filtr?). Jinak z hystogramu je taky vidět že jsi opravdu ten červený kanál vytáhl více, ale nic to nemění na faktu že ty červené struktury tam máš mnohem lépe zachycené.
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
gsokuba

M27

Příspěvek od gsokuba »

Ahoj, no zajímavá věc, koukám že fotíme velmi podobnou technikou (pokud to bylo přes ten newtonek).
Ale hlavně oba máme nemodifikovaný foťák, a tobě se podařilo evidetně za méně než poloviční expoziční čas, oproti mému snímku, z toho dostat mnohem více červené než  mě. Je vidět že mám ještě mezery.....
Každopádně bych řekl že to máš povedené, možná že modrá jde malinko do zelena (použil CLS, nebo jiný filtr?). Jinak z hystogramu je taky vidět že jsi opravdu ten červený kanál vytáhl více, ale nic to nemění na faktu že ty červené struktury tam máš mnohem lépe zachycené.
díky to beru jako pochvalu  ;) Jo máš pravdu je to víc do zelena než je tady zvykem, ale mě to s tou modrou nepřipadalo moc přirozený tak sem kouknul na fotky na google z lepších dalekohledů: https://www.google.cz/search?q=messier+ ... B640%3B480 mě to přijde takový přirozenejší a líp to koresponduje s tim červenym kanálem  ;)

Jinak filtry na focení zatim nemám, ale plánuju časem UHC.
Mě přijde že asi hlavní rozdíl bude v technice zpracovaní. Nepoužíváš náhodu DeepSkyStacker? protože v tom se mi nedaří zpracovat snímky tak aby nebyly vždycky moc do modra, určitě to asi de ale já to neumim. Jak už sem psal odčtení darkframů atd a sečtení snímků proběhlo V IRIS a konečný zpracovaní ve Photoshopu kde hodně pomůže pohrát si s křivkama jednotlivejch barevnejch kanálů.

edit: tak my to nedalo a zkusil sem tvoji fotku trochu upravit ve photoshopu, po zhlidnutí R kanálu my bylo jasný že tam ty informace máš. hned jak sem zátáh za křivku krásně to vylezlo takže myslim, že by ta fotka byla lepší než ta moje kdyby se líp zpracovala  ;)
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
pavelseb
Kontaktovat uživatele:

M27

Příspěvek od pavelseb »

Klatě, a já na to použil PixInsight :-)....Mocný nástroj je k ničemu když se neumí použít, že? Máš k dispozici náhled?
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
gsokuba

M27

Příspěvek od gsokuba »

Klatě, a já na to použil PixInsight :-)....Mocný nástroj je k ničemu když se neumí použít, že? Máš k dispozici náhled?
Hmm to je divný PixInsight si tu všichni chválej, já ho teda vůbec neznám tak nemůžu posoudit.
Jinak tady dávám screen tvý fotky s vytaženou červenou, sice to vytáhlo i hvězdy ale to já řešim normálně maskou ;)
http://art.wu.cz/other/astro/dumbbell/prscrn.png
pepe30

M27

Příspěvek od pepe30 »

Zdravím Vás,
počasie je strašné tak som poskladal a upravil aspon doposial nafotene data. Je to bicolor M27 ale bohužial som nestihol nafotit viac H-alfy:

Peter
pavelseb
Kontaktovat uživatele:

M27

Příspěvek od pavelseb »

pepe30: Fantasie...kresba trošku měkčí a trošku bych podle mého vkusu více zaostřil ale nevím jestli je to způsobené zpracováním nebo podmínkami, každopádně i takto je to parádní...
Miloš Hroch

M27

Příspěvek od Miloš Hroch »

Ty slabé obálky jsou hezké, ale zkus něco udělat s tou barvou. Jde to celé nějak do fialova. Hlavně ty hvězdy v bezprostředním okolí mlhoviny.
pepe30

M27

Příspěvek od pepe30 »

Díky za Vase postrehy.Este sa s tým pohrám a dufam že to dopadne lepšie.Isto sa s tým potom pochválim :)
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

M27

Příspěvek od Cztwerec »

Tak pokud vím toto s těmi hvězdami to je vlastnost ED 120, prostě lezou do fialova, červena, ovšem věřím, že se s tím dá zpracováním popasovat. Pěkné!
Lectorem iustus...
Odpovědět