Astronomický humor

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
eastman

Astronomický humor

Příspěvek od eastman »

michal.b napsal:

Diky
Škoda, mohl jsi být první, komu bych to přeposlal ;D
Ale mail stále mám. Navíc je ještě dobrý, jak by vlastně někdo mohl vědět, že se ten úkaz dějě jednou za 3000 let ;D ;D ;D
Martin, eastman(at)centrum.cz, tel.:608515309
michal.b

Astronomický humor

Příspěvek od michal.b »

eastman napsal:

Škoda, mohl jsi být první, komu bych to přeposlal ;D
Ale mail stále mám. Navíc je ještě dobrý, jak by vlastně někdo mohl vědět, že se ten úkaz dějě jednou za 3000 let ;D ;D ;D
Jeden cas se tady na foru vyskytoval typek, ktery by ti vysvetlil, ze ten Helix byl vysity na nejakem 3000 let starem koberci ;D
Alien_MasterMynd

Astronomický humor

Příspěvek od Alien_MasterMynd »

Babička za mého mládí měla kravku a její mléko se s tím blivajzem co prodávají fakt nedá srovnávat.
Je to stejné jako Tuzemský rum a rum (destilát z třtiny). Jen tady je to EU jedno a mlékárny klamou spotřebitele. Jen tak dlouho že 99% obyvatelstva vlastně pravé kravské mléko ani nezná.
To mas pravdu, v detstvi na chate jsme meli nedaleko kravin a obcas jsme meli primo cerstve mleko. To, co se dneska prodava je jen obarvena voda na bilo :-[ :-X
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm

http://www.alien-mastermynd.com
Risben

Astronomický humor

Příspěvek od Risben »

Alien_MasterMynd napsal:

To mas pravdu, v detstvi na chate jsme meli nedaleko kravin a obcas jsme meli primo cerstve mleko. To, co se dneska prodava je jen obarvena voda na bilo  :-[ :-XTo víš, městský kluci odchovaný na"obarvené vodě" po tom přírodním dostali akorát sr...., ale to už s astronomickým humorem nemá opravdu nic společného ;)
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Homer
Věk: 70

Astronomický humor

Příspěvek od Homer »

To VK : Hmmmm, řekl bych, že mléko se v továrně opravdu nevyrábí. Určitě se průmyslově zpracovává na lepší či horší produkty, pravděpodobně i různě pančuje, ale snad jste mi rozuměli, co jsem chtěl říci :)

Dovolím si ještě jednu poučnou odbočku - jeden můj známý archeolog mi kdysi řekl, že rozbory dochovaných obilnin a kostí ze středověku bylo zjištěno, že člověk z doby Karla IV. by po pozření našeho běžného oběda zemřel na akutní otravu Taže naše těla se adaptují na ledasco - pomalu, ale jistě. A teď astronomický humor - dalo by se tedy předpokládat, že když budeme svůj koníček předávat pilně z generace na generaci a všichni stovky hodin poulit oči do dalekohledů, taky samozřejmě uzavírat manželství pouze mezi astronomickými rodinami, možná budou mít naši potomci oči jako malé binary ;D Homer
3J

Astronomický humor

Příspěvek od 3J »

Vzhledem k rozvoji CCD a CMOS technologií je pravděpodobnější varianta že naši potomci budou mít na zátilku konektor kompatibilní s Meade alá Nio s extra rychlým připojením na HST 3 .
Očima neuvidí dál než na svůj konektor pro výměnu genetických informací. Jestli ho přes svou tělesnou zásobu energie vůbec uvidí.
Risben

Astronomický humor

Příspěvek od Risben »

Tak celej rok v Praze není vidět pořádně žádná hvězda a teď jimi je po půlnoci zasypaná celá obloha ve všech barvách, sakra to je rachot větší než ve filmu Armagedon ;D.
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Astronomický humor

Příspěvek od MMys »

Mobil s H-alfa digitálním fotoaparátem ;)

Další podobné blbinky jsou tady:
http://www.sungazer.net/future.html
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Monika Ch.

Astronomický humor

Příspěvek od Monika Ch. »

Vzhledem k rozvoji CCD a CMOS technologií je pravděpodobnější varianta že naši potomci budou mít na zátilku konektor kompatibilní s Meade alá Nio s extra rychlým připojením na HST 3 .
Očima neuvidí dál než na svůj konektor pro výměnu genetických informací. Jestli ho přes svou tělesnou zásobu energie vůbec uvidí.
No tak ode mě by tohle určitě nedostali, protože já moc nejsem technický typ a jsem radši pro pozorování okem než focení. Ale na druhou stranu někteří lidé dělají opravdu úchvatné snímky... Jinak se z některých vtípků a veselých obrázků málem válu po zemi.... ;D
Kubajz

Astronomický humor

Příspěvek od Kubajz »

Tak nějak myslím že tato dvě foto stejného "teleskopu" sem patří. ;D

zajímavá je především ona nálepka :)

jo poznámka:Mak ani cassegrain atp to skutečně není ;)
Jakub Kristek
Obrázek
smiley

Astronomický humor

Příspěvek od smiley »

Ďalší vtip (či skôr hádanka):
Viete čo vznikne spojením astronóma a cukrára ?
Orion, naša čokoládová hviezda
Tomek

Astronomický humor

Příspěvek od Tomek »

michal.b napsal:

Jeden cas se tady na foru vyskytoval typek, ktery by ti vysvetlil, ze ten Helix byl vysity na nejakem 3000 let starem koberci ;DTo bylo dobrý!! ;D ;)
Tomáš Havlík &&www.astrodenik.wz.cz
3J

Astronomický humor

Příspěvek od 3J »

Nový teleskop s montáží od Italů
Risben

Astronomický humor

Příspěvek od Risben »

Nový teleskop s montáží od Italů
Jó, Italská škola designu se nezapře, přenastavení montáže funguje předpokládám po nakopnutí do pr...... ;D.
Martin Vyskočil
Věk: 44

Astronomický humor

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Ja bych tomu moc neveril. Italove delaj veci na jedno pouziti. Staci se podivat treba na pendolina. Kdepak dalekohledy...
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Odpovědět