LaH: A čemu nerozumíš? Proč jsem to udělal znovu a jinak? ... když jsem se nudil, fotky jsem nevyhodil a mám jiné myšlenky a chut se prodírat zpracováním, tak jsem se pokusil o lepší výsledek. Chápu, že zdejší publikum je náročné a očekávají hodinové kompozice napříč spektry, kdy na té fotce vidíš, co vlastně nevidíš. Chtěl bych být takový pozorovatel jako jsi ty, protože já si už kolikrát nepamatuji, co dávali v tv předevčírem

Jinak k fotce, je to ta původní 68 x 5s a několik polí focené nemodifikovanou první bezzrcadlovkou od canonu, delší čas strávím i na záchodě, než jak dlouhá je kompozice. Pokud se mě někdo zeptá na smysl mého počínání, tak odpovědí je pro radost

... to trefil Cztwerec a jsem rád, že se mu líbí.
Určitě budu pokračovat a všechno zlepšovat, jsem teprv na začátku ...
K těm dalekohledům, zaregistroval jsem je, ale jejich stránky nefungují, tak pohledám kolem, děkuji za typ. Těším se, až Vobludu předěláš. Já si nemohu dovolit stabilní pozorování, proto jsem Split ring zavrhnul a pak k tomu řešit různé polohy okuláru ... na druhou stranu se mi to nechce prodávat a kupovat astrofoto techniku.
Jak máš řešený ty pohyby v RA a DE na poncetce?