Mlhovina NGC 7635 - Bublinka
Díky kolegové za vaše názory a hodnocení. Jsem hrozně rád, že jsem toho vizuálního dobsona zmermomocnil k focení, nejdříve na AltAz montáži a teď i na Gemini. Může se to zdát jako šílenství a sedět vedle toho monstra je skutečně zážitek, ale v podstatě je to docela snadné. Dílčí expozici se stydím říci, bylo to 20 sec (355 snímků na hromadě...). Když jsem fotil na AltAz, tak jsem taky fotil jednou nebo dvěma sekundama (max asi 5 sec) a skládal i 6000 dílčích snímků - takže 20 sec je pro mě přepych.
Zdraví
Pavel
Zdraví
Pavel
Díky kolegové za vaše názory a hodnocení. Jsem hrozně rád, že jsem toho vizuálního dobsona zmermomocnil k focení, nejdříve na AltAz montáži a teď i na Gemini. Může se to zdát jako šílenství a sedět vedle toho monstra je skutečně zážitek, ale v podstatě je to docela snadné. Dílčí expozici se stydím říci, bylo to 20 sec (355 snímků na hromadě...). Když jsem fotil na AltAz, tak jsem taky fotil jednou nebo dvěma sekundama (max asi 5 sec) a skládal i 6000 dílčích snímků - takže 20 sec je pro mě přepych.
Nádhera, nádhera, nádhera, jak víš já mám na EQ6 taky dobsona, no ty jsi prostě jiný level, skutečný vzor a s kamerou jak je vidět je i 20sec dost. S mým foťáčkem bych byl nahraný. Takže do budoucna mě ta kamera asi prostě stejně nemine. Nebyla by fotka té sestavy, tak trochu si to představit umím, ale vidět to je lepší.
Pavel
Nádhera, nádhera, nádhera, jak víš já mám na EQ6 taky dobsona, no ty jsi prostě jiný level, skutečný vzor a s kamerou jak je vidět je i 20sec dost. S mým foťáčkem bych byl nahraný. Takže do budoucna mě ta kamera asi prostě stejně nemine. Nebyla by fotka té sestavy, tak trochu si to představit umím, ale vidět to je lepší.
Pavel
SeeStar_S50
Pavle, ona Gemini je montáž, která unese více než EQ6, píšou asi 40 kg fotograficky. Tak jsem ji trochu přetížil, ale je-li vše v rovnováze, tak to zvládá bez zaškobrtnutí (a rovnováha u takového ''lešení'' je sice trochu problém, ale dá se řešit). Myslím, že ty vaše 300- ky na EQ6 jsou daleko větší adventurou a expozice v řádech minut naprostý zázrak! Fotku sestavy v prvotním, hodně provizorním uspořádání, jsem Ti poslal na mail. Až dokopu aktuální sestavu do definitivy, tak to dám na AF.
Zdraví
Pavel
Zdraví
Pavel
-
-karneades-
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Ta kratší expozice je snad výhodou pro zachycení detailů, aniž by byly přepálené. Jinak stejně jako kolegové zírám a gratuluji, že ses nebál to na tu montáž posadit. Karell když někde vystaví to své monstrum, taky to vypadá impozantně, takže si to dovedu představit. Jen tak dál.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
MaG: Ano, kratší expozice přináší ten efekt, že především jasná místa (především však hvězdy), nejsou přepálena a dá se s nimi dál pracovat. Současně si myslím, že se potlačí i vliv seeingu a že tím se dostávám k optimu rozlišení. Samozřejmě S/N dostává na frak, ale dá se zvládnout. To jsou asi hlavní výhody práce se systémem s citlivou, nízkošumovou kamerou na světelném bojleru.
V mém případě díky flex tube konstrukci tubusu a po zadrátování celého systému, mě sestava spíše připomíná lešení...
Díky za podporu.
Zdraví
Pavebo
V mém případě díky flex tube konstrukci tubusu a po zadrátování celého systému, mě sestava spíše připomíná lešení...
Díky za podporu.
Zdraví
Pavebo
Přidávám širokoúhlý pohled na NGC7635 a okolní mlhoviny. Jedná se o mou zatím nejdelší expozici (16x10min):
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=b ... 359537.jpg
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=b ... 359537.jpg
NEQ-6 PRO SS, HEQ-5 SS, Borg 101ED, GSO 8" a TS 10" Ritchey-Chretien, CCD Atik One 6.0, ZWO ASI183MMC, ASI071MC PRO (Lucie), QHY5 http://www.astronomy-mb.cz/
...tak zatím ještě bez síry, kterou snad během pár dní dodělám 100% crop v Ha + OIII bicolor...
To jsou úžasný snímky..
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
zafod: Myslím že snímek má super potenciál ale ten s tou sírou se mně zdá až příliš zelenej. HST mám moc rád, ale takto zelený se mně to moc nelíbí.
Takto zpracovaná HST je mnohem lepší. Ale je to jenom můj názor, ostatním se to možná líbí. Každý má jiný vkus.
Takto zpracovaná HST je mnohem lepší. Ale je to jenom můj názor, ostatním se to možná líbí. Každý má jiný vkus.
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
...jojo nejsi jediný komu ta zelená do vesmíru nesedí a přiznám se že mě už teď taky ne, tak snad takhle v klasickém HST palette tone mapingu:
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Takto je to mnohem lepší, to už se mi moc líbí.
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x