css94381672 napsal:
...vzdávám se tedy své existence - je to jediný způsob (který jsem nalezl), jak se zbavit bohů a náhod, smyslů a otázky původů a důvodů konstant a zákonů...
(snad lze nějak vzdáleně a mlhavě pochopit, co jsem se zde snažil napsat)Já to chápu nějak tak a ještě jsem trošku taky ujel, je to pěkná diskuse a bylo většinu času zamračeno.
Zajímavá úvaha, stojí za debatu(rozumným zamyšlením si asi přišel na to, co praktikují mniši, co se dá realizovat sittingem pod psychedeliky..atd.). Je potřebné se zamyslet nad tím, že mozek je dnes ohromným způsobem zatěžován a blížíme se možná limitům rozumu (objevitelé sami mluví o: intuici, vhledu atd..např. objev molekuly benzenu). To co popisuješ může být stav, o kterém "mluví" někteří jako o opuštění ego-her, zproštění se ega... - ono nám však připravilo tvrdou překážku: strach z jeho odejmutí (jako symbiont ze star gate

), ztrátu vědomé kontroly nad svou dosavadní existencí - je to spojeno i z představou smrti (je to přechod). "Vědec" má ve své mysli nainstalovaného pozorovatele. Ten akceptuje realitu a rozhlíží se. To, co vytváří ego nám pomáhá přežít na této planetě - není to jen lživý prevít. Přemýšlejme, že realita, kterou nám poskytuje nemusí být špatná - pozorovatel ale upozorňuje: "nemusí být jediná". Je možné se z toho zbláznit, potřebujeme tedy disciplínu ve vědomém přechodu z racionální mysli do prostoru mimo (změněné stavy vědomí).
Je možné se neustále zaobírat myšlením - a v určitém okamžiku může nastat kolaps rozumu - dál to nejde - někdo tomu řekne třeba samsára.
- Normálně jsme ve světě, kde mysl je vždy o krok napřed před již vytvořenou realitou, protože je tvůrcem toho, co se uplatňuje (potom v hmotném světě).
-Ptát se není zbytečné, otázka má vždy smysl pro toho, kdo se ptá - a odpověď nemusí být to podstatné, přijde vždy na úrovni, kterou jsme schopni zpracovat - čeho jsme schopni si všimnout - co jde mimo, jde mimo. Podstatou myšlení je, že můžeme pomyslet na cokoliv - toho se bojí každý režim.
Jeden z vizionářů T. Leary tvrdí, že smyslem je "akcelerace citové spletitosti a Migrace do vesmíru" - jako nevědomý druh, který se pomalu probírá ze svého "úchylného teritoriálního válečného běsnění" si to ale nezasloužíme. A nevědomý proto, že prostoru je kolem i pro smrt ze samoty pro každého z nás bezpočtukrát - místa je tu dost. Vědoucích (plus dostupnost technologií) je málo nato, aby něco podstatného zmohli.
Když se tady bavilo o vědomí a tak, pozapomnělo se na paměť - ta dovoluje operace mysli (uvědomování si já, vývoje, souvislostí, kombinací a změny).
Když se rozhoduješ mávnout rukou vzduchem, ještě to není mávnutí. Ale když rukou mávneš, mávnutí už tu není. Co je tedy skutečnost? Dotkl ses pravdy a mysl si myslí, že to bylo mávnutí.
Smysl ať hledá každý dál, přeji Vám i sobě: nezbláznit se.

PS: TO:3J - s tím uspokojováním potřeb mě to dostalo...