Včera som mal konečne lepší seeing, tak som to skúsil cez 127mm f6.5 achromát Explore Scientific (farby berte s rezervou) a znova ma prekvapil množstvom detailov vzhľadom na priemer . Viac info na klik:
PS: zaujímavé, že vo Photoshop mi ukazuje oveľa teplejšie a sýtejšie farby, ako webový prehliadač. Čím to je?
RGB
Zelený filter:
Naposledy upravil(a) Roman (Rick) dne 14. 05. 2018, 09:44, celkem upraveno 1 x.
Já myslím, že syté je to ažaž.. Ten achromát aspoň zčásti barevně zachránit jde, zkusil jsem dvě úpravy - dokonalé to není, ale aspoň ta fialová brevná vada tolik neruší..
Tak jsem konečně po delší době také něco nafotil, byť jen zkušebně.
Byl příšerný seeing, tak jsem nafotil kamerou ASI178MMC barvy přes filtry a složil to jako LRGB s tím, že L je snímek přes IRpro742nm filtr. Na každý filtr je složeno cca 800 snímků.
Ohnisko je 1980mm a snímek je v rozlišení 1:1.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Tibore pravdou je, že v tomto případě byl mírný opar. Ono je to znát i na té animaci. Mám tu zkušenost, že v době kdy je mírný opar bývá i dobrý seeing. Jen musím trochu natáhnout expoziční časy. I v tomto případě jsem snímal průměrnou rychlostí 60snímků/s. Když je jasno bývá to kolem 100 až 110snímků/s.
No a když to fps využiješ takhle pěkně a těch snímků s dobrým seeingem máš také více, pak ten výsledek podle toho vypadá. Pavle, to je zase opravdu pěkný snímek.