Uz je to v archive http://www.markiza.sk/tv_archiv/?19383d=10.07.2006&19383m=d&19383p=TNOVINY&19383v=6106
Pozrel som. Pavuk mal obavy, ako to zostrihaju, ale dopadlo to dobre :)
Myzer napsal: Tak dnes nam pani Durianova v Televiznych novinach na Markize uviedla reportaz o svetelnom znecisteni.Pozeral som to u Pavuka, ktory tam ucinkuje par sekund. Najskor sme si mysleli, ze to daju do sprav ako nejake odreagovanie od vsetkych tych neprijemnych politickych udalosti, ale nakoniec sa im to podarilo a reporter zvladol temu nad ocakavanie - tie gulate lampy a mapy LP. :)
Uz je to v archive http://www.markiza.sk/tv_archiv/?19383d=10.07.2006&19383m=d&19383p=TNOVINY&19383v=6106
TG napsal: Toto je prvý úrivok, ktorý som videl o svetelnom znečistení. Konečne! Tiež mi na sídlisku ,,nádherne presvetlujú´´ celý byt gulaté, všade svietiace lampy z ulice, ako by bol každý deň spln. V zime nie je problem zastriet zaluzie a spat v ciernej noci, no v lete ked sa vetrá tak to naozaj zo spankom moc nejde. O astronomickych zazitkoch ani nehovorím.
Tak aspon je material na diel 2, 3 atd... Porozprava sa napr o ekonomickej vyhodnosti spravneho osvetlenia atd
Pavuk_ napsal:
Zatial len prezradim, ze materialu sme natocili daleko viac ale minutovy limit nepustil :(
Samozrejme ze ma!!!. Na uradoch sa spoliehaju na to, ze ludia sa neozvu ;)
alien5 napsal: Pekna reportaz to by meli videt v poradu Cerne ovce !! ;D
Jeste dotaz da se nejak bojovat proti svetelnemu znecisteni? mame zakon, ale vesele se dal instaluji koule u nas take, co kdybych poslal email na mestsky urad i s fotografiemi a upozornenim na ten zakon co myslite ? ma to cenu neco delat ?
ďakujem za pochvalu.Momentálne som vsak mimo Košíc a aj mimo Slovenska.Chystám však druhý diel s pracovným názvom Košice v noci.Na menované ulice samozrejme zájdem.Vieš nepoznám dobre mesto.V košiciach bývam len od marca tohto roku.Nechceš pomôcť? V KE sa ukážem po 24.júli.Môžme spolu vybehnúť.Ozvi sa na mail... ;)
jaro napsal: Pekná reportáž o KE ale je tu popísaných málo problémových miest.
Poprosím LBA nech sa ide pozrieť na Jánošíkovu ulicu.
Zo staveniska mieri priamo do okien silná halogénová lampa.
Ďalšie halogénky osvetľujú vežiak pri bývalej sladovni kde je reklama a svetlo sa nádherne rozptyľuje smerom do neba.
Pozdĺž štúrovej cesty sú lampy s vypuklými krytkami a nachádzajú sa vyššie ako spodne 4 poschodia bytov na tejto ulici.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti