Lapani hvezd 2011 - Chorvatsko
-
-karneades-
dotaz na Karla, slyšel jsem, že jsi na tom s hygienou podobně, jako já, tedy minimálně jedna sprcha denně ::), jak to pořešíš ? docela bych se s vámi svezl, akurát nevím-co s tou vodou, Vabra říkal, že v místě neteče ani žádný potok, bude to řešitelné? dost mě to limituje, já bych jinak zdechl :-/
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to tak, jsem už neskutečně rozmazlený. Spoléhám na sociální zařízení karavanu, to pokud budeme v úplné pustině, pro vodu do jeho 117l nádrže jsem ochotný jezdit 2x denně, nemělo by to být až tak daleko...ovšem pokud dopadne předjednaná varianta, že budeme v pustině, ale na dohled restaurace, uplatím je vlastní krví, aby mě k nim pustili... ;D
-
-karneades-
tak to je skvela informace, doufam, ze netrpis anemii
, ja se tedy do vecera rozhoupu a dam rezult redeli Vabrovi jestli ano, ci ne, spal bych ve stanu u karavanu, mam rad separe
, snad me tam nekousne nic do zadku
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Podíval jsem se do IZIPu, o té tam nikde nic není. Ale můj doktor je sklerotik, nedá se mu moc věřit. Vítej na palubě.
Tak jsme zase/porad ve ctyrech ucastnicich s kapacitou expedicniho vozidla az 6 osob.
Strucne shrnuti pro ty co nechteji cist cele vlakno:
Astronomicko - astrofoticska vyprava primarne do Chorvatska na ostrov Korcula (v pripade dlohodobe neprihodneho predpovedi pocasi s moznosti zmeny itinerare od Korsiky po Rumunsko).
Jede se obytnym vozem pro sest osob (3xdvojluzko):
http://www.aryjcar.cz/autokaravanymainmenu.html
Celkove naklady na zapujceni karavanu a naftu pripadne silnicni znamky, trajekty a kemp jsou odhadovany na cca 10.000 na osobu (pokud zustaneme ve ctyrech) az 8000 (pokud nas bude 6).
Odjezd 27/5 z Jilemnice brzy odpoledne, z Prahy Chodova okolo 4 (smer Brno, Viden, Graz) s moznosti vyzvednuti pri ceste...
Navrat v nedeli 5/6/2011.
Cilem je odfotit a odpozorovat alespon 5 kompletne jasnych noci (nejlepe vsechny ). Pojede pomerne hodne a zajimave techniky s moznosti vzajemneho zapujceni...o zajimavych lidech nemluve...
Pokud bude zajem o podrobnejsi informace, volejte: 731 137 528.
diky.
Pavel
Strucne shrnuti pro ty co nechteji cist cele vlakno:
Astronomicko - astrofoticska vyprava primarne do Chorvatska na ostrov Korcula (v pripade dlohodobe neprihodneho predpovedi pocasi s moznosti zmeny itinerare od Korsiky po Rumunsko).
Jede se obytnym vozem pro sest osob (3xdvojluzko):
http://www.aryjcar.cz/autokaravanymainmenu.html
Celkove naklady na zapujceni karavanu a naftu pripadne silnicni znamky, trajekty a kemp jsou odhadovany na cca 10.000 na osobu (pokud zustaneme ve ctyrech) az 8000 (pokud nas bude 6).
Odjezd 27/5 z Jilemnice brzy odpoledne, z Prahy Chodova okolo 4 (smer Brno, Viden, Graz) s moznosti vyzvednuti pri ceste...
Navrat v nedeli 5/6/2011.
Cilem je odfotit a odpozorovat alespon 5 kompletne jasnych noci (nejlepe vsechny ). Pojede pomerne hodne a zajimave techniky s moznosti vzajemneho zapujceni...o zajimavych lidech nemluve...
Pokud bude zajem o podrobnejsi informace, volejte: 731 137 528.
diky.
Pavel
Pavel Vabrousek
Kdybych už měl chlazenej modifikovanej D5 mkII tak bych se vydal s vámi (po vlastní ose), ale jelikož ho budu mít nejdříve za 5 tejdnů od převčerejška, tak pro mě bude aktuální spíše nějakej podzimní termín 
To budeš modifikovat přes ty korejce (Central DS)?
MartinV
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
Kupuju od nich už modifikovanej chlazenej - mám na to pozitivní referenci od jednoho Chorvata 
tak bohuzel, uz je to 100% jiste, budu tou dobou sluzebne v Nydrlandu :'(
Zdravime z Korculy,
Zatim mame skore 2 jasne ku jedne proprsene noci. Diky velke ochote mistnich lidicek astronomu i neastronomu, mame kde byt aniz bychom museli kazdou noc vybalovat a ustavovat techniku.
Podminky jsou trochu spartanske (v podstate jsme zavisli na nasem obytnem vozidle) ale neni si nac stezovat.
Jen mame jedno velke zklamani predpokladanych 5:30 hodin astronomicke noci se nam smrsklo na necelych 5
Vabra, Karell, Kaos, Marat
Zatim mame skore 2 jasne ku jedne proprsene noci. Diky velke ochote mistnich lidicek astronomu i neastronomu, mame kde byt aniz bychom museli kazdou noc vybalovat a ustavovat techniku.
Podminky jsou trochu spartanske (v podstate jsme zavisli na nasem obytnem vozidle) ale neni si nac stezovat.
Jen mame jedno velke zklamani predpokladanych 5:30 hodin astronomicke noci se nam smrsklo na necelych 5
Vabra, Karell, Kaos, Marat
Pavel Vabrousek
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Díky za zprávy. Přeju vám hlavně, ať nevyjde model a máte ještě nějaké jasné noci. Zatím to vypadá jen na vysokou krom zítřka, tak hodně zdaru a napište.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Tak pokud toto je jen ochutnavka...! 
Kluci, kazdy den na Vas myslim. Poradne si uzijte uzasne oblohy a tesim se na vsechny Vase reporty live, az se uvidime!
Krasna pozorovani a foceni! A pochlubte se s SQM-L!
Lada
Kluci, kazdy den na Vas myslim. Poradne si uzijte uzasne oblohy a tesim se na vsechny Vase reporty live, az se uvidime!
Krasna pozorovani a foceni! A pochlubte se s SQM-L!
Lada

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 49
- Kontaktovat uživatele:
Ha, vzhledem k tomu, že jistý člen výpravy není vybaven cigáningem (Kaos), tak kdyžtak ať postne odhady 240P a A3 (Gibbs), pokud je dělal...a pak ať se zkusí mrknout na 174P, je prý v outburstu, potřebuju zpětnou vazbu:-)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405