Hlavně chci poděkovat Tharosovi za obětavou a perfektní organizaci akce! Tak snad zase někdy příště a možná i pod jasnou oblohou...
Šumava Star Party 2009
Šumava Star Party 2009
Tak myslím, že se mnou budou ostatní souhlasit, že se i přes nepřízeň počasí akce vydařila. Bylo to moc příjemné společenské setkání a proto na ně rád jezdím. 
Hlavně chci poděkovat Tharosovi za obětavou a perfektní organizaci akce! Tak snad zase někdy příště a možná i pod jasnou oblohou...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Šumava Star Party 2009
Tak jsem přežil cestu zpět:-)
Děkuji Tharosovi za organizaci. Sice se astropárty proměnila v pivní párty s astro tematikou ale i tak to bylo super
Děkuji Tharosovi za organizaci. Sice se astropárty proměnila v pivní párty s astro tematikou ale i tak to bylo super
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
Šumava Star Party 2009
Hlavně chci poděkovat Tharosovi za obětavou a perfektní organizaci akce!
K tomuhle poděkování se chci rozhodně přidat! Organizace byla perfektní (zvlášť mě dostaly ty stylové jmenovky
) a i přes lehce nespolupracující počasí to byla výborná akce. Rád jsem konečně naživo poznal lidi, se kterými jsem už dlouho na fóru v kontaktu. Zároveň bych se chtěl omluvit za tu legrácku s přihlášením jako +1
. Příště už se skrývat nebudu!
K tomuhle poděkování se chci rozhodně přidat! Organizace byla perfektní (zvlášť mě dostaly ty stylové jmenovky
Šumava Star Party 2009
Připojuju se se svými DÍKY! Setkání k nezaplacení. Škoda počasí minulou noc, tak ale aspoň v pátek nám díry v mracích umožnily nakouknout Těším se na fotky - uploadujte a sdílejte 
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Šumava Star Party 2009
I já s Hankou bych bych se rád připojil k poděkování za bezva akcičku! Už ted se těšíme na další!
Šumava Star Party 2009
Tak jsem se prave podival na predpoved pocasi - je videt, ze zakon schvalnosti funguje naprosto dokonale, cely pristi tyden ma byt jasno a teplo ::)
Ale presto se mi na Sumava Snow Party libilo, sobota byla nadherna a atmosfera pohodova. Skoro bych tam jeste nejaky ten den zustal - na lyze jsem se ani nedostal. Samozrejme chci podekovat Tharosovi za organizaci, klukum ze Slovenska, ze se prijeli podivat z takove dalky a skorosousedum Honzovi a Hance za odvoz az domu.
Tesim se na pristi akci - jenom si budeme muset dat vice zalezet na vyberu terminu.
Ale presto se mi na Sumava Snow Party libilo, sobota byla nadherna a atmosfera pohodova. Skoro bych tam jeste nejaky ten den zustal - na lyze jsem se ani nedostal. Samozrejme chci podekovat Tharosovi za organizaci, klukum ze Slovenska, ze se prijeli podivat z takove dalky a skorosousedum Honzovi a Hance za odvoz az domu.
Tesim se na pristi akci - jenom si budeme muset dat vice zalezet na vyberu terminu.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Šumava Star Party 2009
Tak prvních pár fotek od mé maličkosti...
http://www2.astro.cz/galerie/v/uzivatel ... umava2009/
http://www2.astro.cz/galerie/v/uzivatel ... umava2009/
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Šumava Star Party 2009
Chci opravdu od srdce poděkovat všem za jejich účast a smeknout vám poklonu za to, jak jste byli úžasní.
Když jsem ve čtvrtek dorazil na místo, po zdolání těch adrenalinových úseků cesty tvořených uježděným neposypaným sněhem, přivítala mě na místě hustě zamračená obloha, jakási mlha, snad dvoumetrová závěj rozbředlého mokrého sněhu všude kolem chatky a z oblohy se na mě sypalo cosi mezi mokrými chuchvalci sněhu a deštěm. V tu chvíli jsem opravdu znervózněl a upadl jsem v obavy, jak to s námi letos bude a co v takových podmínkách budeme vůbec dělat...
Ale hned po příjezdu prvních dalších účastníků jsem pochopil, jak skvělá parta nejpohodovějších lidí se stejně jako vloni schází a mé obavy byly ta tam...
Díky za tu skvělou náladu a přístup, se kterým jste všichni na akci přišli. Díky vám jsem i já, který jsem byl pár dní před tím už slušně "vyklepanej"
, prožil úplně úžasnej víkend, na který rozhodně budu často vzpomínat!
----
K té organizaci... Mám opravdu moc velkou radost z vašich kladných hodnocení
. Ale je pár věcí, za které bych se chtěl omluvit... Předně za o trošku menší komfort a časový tlak při sobotní přednášce (což bylo způsobeno tím, že jsem se bohužel pět minut po dvanácté dozvěděl, že nám nedorazí slíbený dataprojektor) a pak ještě za mírné "odtrhnutí se" a nerealizaci programu v sobotu večer, kdy jsme s Palem finalizovali ULko. Bohužel na něm bylo zapotřebí několik úprav a kdybychom je nestihli na místě, Palo by si jej zase musel odvézt k sobě a celou situaci kolem něj by to velmi zkomplikovalo... Každopádně kuchyňská ATM vložka nakonec myslím si nebyla vůbec špatná - až si říkám, že by mohla být stálicí v programu ;D.
Za co jsem ale také ohromně rád je to, že v pátek večer nám jakž takž dokonce i přálo počasí a všichni mohli alespoň na krátkou část večera zakusit tmavou šumavskou oblohu.
Příští konání akce jsem též pro situovat do nějakého stabilnějšího a teplejšího období - přeci jen se poté dá naplánovat i pestřejší doprovodný program. Jsem ohromně rád, když píšete, že se těšíte na další sraz zde. Bude mi velkou radostí v koordinaci (již tradiční
) akce pokračovat.
Mé speciální díky patří všem těm, kteří mi jakýmkoliv způsobem pomáhali (někdy skutečně moc).
michal.b: Ty následující jasné dny jsou samozřejmě jenom kvůli tomu ULku
.
shodam: Mě opravdu moc těšilo se s Tebou setkat
. Mimochodem to "odhalení shodama" večer u piva bylo znamenitou částí programu ;D.
Když jsem ve čtvrtek dorazil na místo, po zdolání těch adrenalinových úseků cesty tvořených uježděným neposypaným sněhem, přivítala mě na místě hustě zamračená obloha, jakási mlha, snad dvoumetrová závěj rozbředlého mokrého sněhu všude kolem chatky a z oblohy se na mě sypalo cosi mezi mokrými chuchvalci sněhu a deštěm. V tu chvíli jsem opravdu znervózněl a upadl jsem v obavy, jak to s námi letos bude a co v takových podmínkách budeme vůbec dělat...
Ale hned po příjezdu prvních dalších účastníků jsem pochopil, jak skvělá parta nejpohodovějších lidí se stejně jako vloni schází a mé obavy byly ta tam...
Díky za tu skvělou náladu a přístup, se kterým jste všichni na akci přišli. Díky vám jsem i já, který jsem byl pár dní před tím už slušně "vyklepanej"
----
K té organizaci... Mám opravdu moc velkou radost z vašich kladných hodnocení
Za co jsem ale také ohromně rád je to, že v pátek večer nám jakž takž dokonce i přálo počasí a všichni mohli alespoň na krátkou část večera zakusit tmavou šumavskou oblohu.
Příští konání akce jsem též pro situovat do nějakého stabilnějšího a teplejšího období - přeci jen se poté dá naplánovat i pestřejší doprovodný program. Jsem ohromně rád, když píšete, že se těšíte na další sraz zde. Bude mi velkou radostí v koordinaci (již tradiční
Mé speciální díky patří všem těm, kteří mi jakýmkoliv způsobem pomáhali (někdy skutečně moc).
michal.b: Ty následující jasné dny jsou samozřejmě jenom kvůli tomu ULku
shodam: Mě opravdu moc těšilo se s Tebou setkat
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Šumava Star Party 2009
To brzké datum je vážně inspirací k posunu. Koukal jsem na to a z hlediska počasí by se jako vhodný termín mohl jevit víkend 7.-10.5.2010 popř. o týden později (nov v týdnu).
Jinak se těším na další dojmy z akce. Letos jsem tedy opravdu, ale opravdu nemohl.
Jinak se těším na další dojmy z akce. Letos jsem tedy opravdu, ale opravdu nemohl.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Šumava Star Party 2009
Chtěl bych poděkovat Tharosovi za skvěle organizovanou akci, Mlíčkovi za odvoz a všem ostatním za skvělou společnost!
Fotky z Šumava Star (Snow) Party 09 na klik
Fotky z Šumava Star (Snow) Party 09 na klik
Kometa C/2024 Y1
Šumava Star Party 2009
Zdravím, já se samozřejmě také připojuji k poděkování Tharosovi, za skvělou organizaci a vůbec, že jsem se opět mohl po delší době vidět s lidmi, které jsem znal, ale i s novýmí, za což jsem samozřejmě moc rád.
Děkuji i klukům nejen ze Slovenska (MPE,Myzer,Pavuk) za pěknou přednášku!
Těším se na Šumavu Star Party 2010!!! ;D
LuKo78
Děkuji i klukům nejen ze Slovenska (MPE,Myzer,Pavuk) za pěknou přednášku!
Těším se na Šumavu Star Party 2010!!! ;D
LuKo78
Šumava Star Party 2009
To brzké datum je vážně inspirací k posunu. Koukal jsem na to a z hlediska počasí by se jako vhodný termín mohl jevit víkend 7.-10.5.2010 popř. o týden později (nov v týdnu).
Jinak se těším na další dojmy z akce. Letos jsem tedy opravdu, ale opravdu nemohl.Jasně, tenhle termín není z principu špatný. Ale na začátku května se tradičně pořádají Litice a je otázkou kolik lidí by bylo ochotno jet třeba na 2 akce za sebou...
Taky už jsem přemýšlel o vhodném termínu - mě osobně (ale to je čistě subjektivní) by se mi líbil podzim, pokud bychom nějaký vhodný termín našli. Přeci jen na jaře máme Hodkovice a Litice a na podzim nic není, tak to hezky rozložit. :)
Jinak se těším na další dojmy z akce. Letos jsem tedy opravdu, ale opravdu nemohl.Jasně, tenhle termín není z principu špatný. Ale na začátku května se tradičně pořádají Litice a je otázkou kolik lidí by bylo ochotno jet třeba na 2 akce za sebou...
Taky už jsem přemýšlel o vhodném termínu - mě osobně (ale to je čistě subjektivní) by se mi líbil podzim, pokud bychom nějaký vhodný termín našli. Přeci jen na jaře máme Hodkovice a Litice a na podzim nic není, tak to hezky rozložit. :)
Šumava Star Party 2009
Take by se mi ten kveten nehodil Ale nekdy bych to rad zopakoval, klidne i na vic dni. Bylo to super, DEKUJI!!!
Fotky jeste nemam dodelane, tak prikladam alespon trasu vyletu na Trijezerni slat:
http://www.google.com/maps/ms?ie=UTF8&m ... 056d3bd92f
P.S.: Koukam, ze Google stale jeste neopravil chybu v importu jejich vlastniho formatu Takze o neco lepe je to zobrazene zde:
http://maps.google.cz/maps?f=q&source=s ... 8&t=h&z=14
Fotky jeste nemam dodelane, tak prikladam alespon trasu vyletu na Trijezerni slat:
http://www.google.com/maps/ms?ie=UTF8&m ... 056d3bd92f
P.S.: Koukam, ze Google stale jeste neopravil chybu v importu jejich vlastniho formatu Takze o neco lepe je to zobrazene zde:
http://maps.google.cz/maps?f=q&source=s ... 8&t=h&z=14
Jsem zacatecnik, ale lecim se 
Šumava Star Party 2009
Poznáte spojitost mezi následujícími obrázky ;D? (větší verze na klik)
Správně, je to Třijezerní slať
vlevo: http://www.plzenskykraj.kct.cz/nastezky/nstrijez.htm, datum snímku neznámý
vpravo: Cassi, Šumava StarParty 2009, 28. 3. 2009
Na konec března fakt docela slušný
Správně, je to Třijezerní slať
vlevo: http://www.plzenskykraj.kct.cz/nastezky/nstrijez.htm, datum snímku neznámý
vpravo: Cassi, Šumava StarParty 2009, 28. 3. 2009
Na konec března fakt docela slušný