Pozorování u Prahy
Pozorování u Prahy
Navrhuji podat svodnou žádost o výjimku pro víc jednotlivců (SPZ?). Samozřejmě do přípravy žádosti se rád zapojím.
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Pozorování u Prahy
Pokud podáte žádost, povolení bude mít omezenou platnost na nějakou dobu ( předpokládám max. rok ) a bude nutné ho obnovovat. A takové žádosti mají své lhůty pro vyřízení vymezené pro orgány veřejné správy ( třeba až 90 dnů ! ). Vynikající možnost by bylo prosté oznámení prostřednictvám sms či e-mailu.
Pozorování u Prahy
Pokud by byla správa CHKO tak vstřícná, jak píše Vláďa, bylo by prosté oznámení samozřejmě nejlepší. Nevím ale, jestli bude správa CHKO zvědavá na to, jak se jí budou v podvečer trousit SMS s oznámeními nás, kteří na poslední chvíli zjistíme, že se vyjasnilo, a vyrazíme.
Jinak zákon zmiňuje "povolení výjimky" což je opravdu papír, na jehož vyřízení je potřeba si počkat. Jestliže se ale jedná o jednoduchou věc, nemělo by se čekat déle než 30 dnů. Komplikace je v tom, že žádost musí být podepsaná, takže asi můj nápad s hromadnou žádostí nebyl moc praktický (museli by ji všichni zájemci podepsat, nebo dát jednomu plnou moc).
Možná by bylo dobré, kdyby některý z nás prostě jeden z postupů zkusil a pak se podělil o zkušenosti. Další by mohli následovat. Klidně můžu zkusit tu papírovou žádost (na sebe a pak v případě úspěchu poskytnu vzor).
Jinak zákon zmiňuje "povolení výjimky" což je opravdu papír, na jehož vyřízení je potřeba si počkat. Jestliže se ale jedná o jednoduchou věc, nemělo by se čekat déle než 30 dnů. Komplikace je v tom, že žádost musí být podepsaná, takže asi můj nápad s hromadnou žádostí nebyl moc praktický (museli by ji všichni zájemci podepsat, nebo dát jednomu plnou moc).
Možná by bylo dobré, kdyby některý z nás prostě jeden z postupů zkusil a pak se podělil o zkušenosti. Další by mohli následovat. Klidně můžu zkusit tu papírovou žádost (na sebe a pak v případě úspěchu poskytnu vzor).
Pozorování u Prahy
Stejně mě z toho ale jímá děs a hrůza, jak se svět postupně uzavírá a spontánní vnímání svobody existence se mění na pocit zoufalství ze ztráty volnosti. Už jen vědomí, že pokud chci podniknout cokoliv, co nespadá do fyzického a mentálního rozsahu "ohrady pro dobytek", která nám je předurčena, tak musím buďto "páchat zločin" nebo se vysílit a otrávit například problematickým splněním povinnosti, žebrat o povolení dojet ke hromadě hnoje, odkud mi bude laskavě dovoleno na pár chvil nahlédnout do zatím svobodného a nekonečného Vesmíru .... :-/
.... Dost mi to evokuje odkaz díla jakéhosi Erica Arthura Blaira. :-?
.... Dost mi to evokuje odkaz díla jakéhosi Erica Arthura Blaira. :-?
Pozorování u Prahy
Jedu do Konojed zkusit štěstí na zatmění Měsíce. Prognóza počasí vypadá po dlouhé době příznivě
.
GSO RC 152/1370, TS APO Quadruplet 70/350, Baader Scopos 66/400, montáž CG-5 GT ADV, ASI1600MM-C, ASI462MM, ASI220MM mini, Canon EOS600Dmod., SharpCap, PHD2, triedr Helios 7x50
Pozorování u Prahy
Jak tak koukám na hlášení o včerejším velmi dobrém seeingu, jedu to dneska taky zkusit - Konojedy, kolem 22h.
GSO RC 152/1370, TS APO Quadruplet 70/350, Baader Scopos 66/400, montáž CG-5 GT ADV, ASI1600MM-C, ASI462MM, ASI220MM mini, Canon EOS600Dmod., SharpCap, PHD2, triedr Helios 7x50
Pozorování u Prahy
Jedu na Suchomasty, snad to počasí dnes vyjde.
SW 450P (Vobluda), Poncetka, přestavěný Meade LB 12'' (Dřevák) ve SplitRingu (Hvězdostroj), G3-16200, C1-3000, ED100 na SkyTee II, Panoptic 24, Ethos 13, Nagler Zoom 3-6mm, TV Barlow 2x+3x, Meostar B1 10x42 HD
Pozorování u Prahy
ahoj, nejede dnes nekdo nekam? ja chci zkusit Tehov, jeste jsem tam nebyl.
TENTO 7x50, SKY N150/750
Pozorování u Prahy
nastesti jsem si vcas vsiml ze tam radi mesic-astronom killer
TENTO 7x50, SKY N150/750
- Jan Vratny
Pozorování u Prahy
Panove, co jezdite na Suchomasty, popr i jinam - casto tu vidim "jedu tam a tam", ale nejsem schopen dohledat souradnice toho mista, kde se pozoruje, precijen na navsi to asi nebude. V tech 75 strankach, kde se to jmeno opakuje mockrat to fakt najit nejde. A ani v pozorovacich stanovistich tady to neni.
Me konkretne zajimaji ty Suchomasty (mam to relativne dobre dostupne), ale myslim, ze to je vec, ktera by zajimala leckoho u lecktere lokality.
Moderatori - nestalo by za to udrzovat nejake vlakno prilepene nahore, kde by byly mista a jejich souradnice?
Me konkretne zajimaji ty Suchomasty (mam to relativne dobre dostupne), ale myslim, ze to je vec, ktera by zajimala leckoho u lecktere lokality.
Moderatori - nestalo by za to udrzovat nejake vlakno prilepene nahore, kde by byly mista a jejich souradnice?
SkyWatcher dobson 1200/200, FristScope, bastlo-brejlak, triedr cccp 12x40, rozdelany newtonek a mini anastigmat.
- Jan Vratny
Pozorování u Prahy
Diky, s trochou stesti to tam casem taky zkusim..
SkyWatcher dobson 1200/200, FristScope, bastlo-brejlak, triedr cccp 12x40, rozdelany newtonek a mini anastigmat.