SharpCap

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 8348
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: SharpCap

Příspěvek #16 od Psion » 09. 06. 2017, 18:34

Použitelný by mohl být i podobný překladač textů, pro usnadnění

https://www.svetandroida.cz/prekladac-g ... az-201507/
Celestron 200/1200, Meade LX-200ACF
Zerochromat 200/2450, TEC 140
Celestron CG-5 AT GT, Gemini G42
SkyWatcher ED80, Pentax 75 SDHF,
Takahashi FC-100DL, Solarview 50
EOS 40Da cooled, SBIG ST-4000XCM
SBIG ST-402ME, SBIG ST-2000XM

Uživatelský avatar
Tomáš Chaloupka
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 12. 2014, 21:19
Bydliště: Neumarkt in der Oberpfalz
Věk: 39

Re: SharpCap

Příspěvek #17 od Tomáš Chaloupka » 02. 08. 2018, 20:28

Zdravím,
Jen tak jsem si zkusil tenhle jednoduchý prográmek a když jsem jej chtěl opustit, nenašel jsem kde bych zastavil probíhající snímkování které se opakuje jak si kdo nastaví. Já měl zrovna po 4 sekundách. Nenahrával jsem ani nefotil, tedy program běžel se zapnutpu kamerkou a jen se neustále obnovoval náhled. Tak jsem ve File najel na Exit a doufal že se to nějak samo ukončí. Ale ne, seklo se to, zamrznul PC a kamera se mnou již nemluví. Stalo se to někomu či jak se tedy zprávně z programu vyjede ?

Zřejmě na mě až tak jednoduchý není :D
TS PHOTOLINE APO 102/700 -Flat3, SW 70/500, TS N 150/1400, EQ6 Syntrek, RoboFocus RF3, CCD Kamera Starlight XPress SXV-H9, ASI 120MM, Atik Filtrkolo 5x1,25'' Astronomic L-RGB typ-2c, Baader H-alpha 7nm, Astrodon OIII 5nm, Point.okular Baader 12,5mm

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 281
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: SharpCap

Příspěvek #18 od Jackxl » 12. 10. 2018, 06:35

Pavel68 píše:Ahoj mám dotaz,
mám pro začátek novou Bresser cameru http://www.dalekohledy.cz/webmagazine/p ... 4&idp=2563
s v doporučeném software jak pro PC tak pro android nejde větší rozměr fota i videa než 640x360 px a to má v návodu deklarováno 2560x 1440 px a videi HD i FHD


Sice už je to rok starý příspěvek, ale jen dodán, že autor si asi nepřečetl pozorně celý popis kamery v němž se jasně píše "Při přenosu pomocí USB kabelu a OS Windows je rozlišení obrazu 640 x 480 a u videa 320x240."
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod

Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1337
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: SharpCap

Příspěvek #19 od juh » 12. 10. 2018, 07:36

Tomáš Chaloupka píše:Zdravím,
Jen tak jsem si zkusil tenhle jednoduchý prográmek a když jsem jej chtěl opustit, nenašel jsem kde bych zastavil probíhající snímkování které se opakuje jak si kdo nastaví. ...

Stačí odpojiť kameru, teda v menu aplikácie. Odpája sa podobne, ako sa pripája.

Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1407
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: SharpCap

Příspěvek #20 od Dansemacabre » 04. 12. 2018, 14:54

Poradí mi někdo s polar alignmentem? Postupuju přesně podle návodu - první snímek poblíž pólu, otočit montáž o 90°, druhý snímek, zarovnat na sebe kolečka a mělo by to být ok. Jenže když to pak zkusím pro sichr ještě zopakovat, tak ve třetím kroku jsem zase děsně mimo a musím znovu zarovnávat, při třetím pokusu zase... Neměl bych po prvním ustavení správně dostat znovu stejný výsledek? Reálně lepší výsledky mám s ustavením "od oka" než s tímhle :(
V manuálu sice píšou "you do not need to align your finderscope perfectly with your main scope or mount", ale pokud je hledáček mimo osu, tak přece otočením i ta polárka bude jinde! Myslím, že mi ěnco dost zásadního uniká, budu rád za vysvětlení.
ES 12" dobson, APM 100mm ED APO binar

viator
Příspěvky: 228
Registrován: 25. 03. 2009, 08:53

Re: SharpCap

Příspěvek #21 od viator » 04. 12. 2018, 19:15

S Polar Align mám veľmi dobré skúsenosti, teda v zmysle výsledkov, ktoré ponúka. V tvojom prípade tipujem na nejaké vôle v pirpevnení hľadáčika/kamery, alebo pevnosti vlastného statívu pod montážou, prípadne v upevnení vlastnej montáže ku statívu. Mám obyčajnú CG-5, avšak na pevnom stĺpe a aj po opakovanom postupe v Polar Align mi tento ukazoval minimálne odchýlky od predchádzajúceho nastavenia. Tie pripisujem "dokonalému" uloženiu polárnej osi CG-5ky - konkrétne jej spodnému ložisku, ktoré je axiálne...

Mal by som asi spomenúť, že som používal hľadáčik 50/182 a ASI 120MM, kde som zameral pole v blízkosti polárky - tá bola takmer stále v poli...

Teda utilitka funguje výborne, príčinu tvojich výsledkov by som hľadal mimo software.
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...

Uživatelský avatar
dora
Příspěvky: 126
Registrován: 30. 09. 2007, 18:54

Re: SharpCap

Příspěvek #22 od dora » 04. 12. 2018, 20:32

take jsem to pouzil na ustaveni eq6 na sloupu s vybornymi vysledky. montaz otacis rucne uvolnenim clutche? moc to neutahuj a pohybuj s tim jemne, aby sis neco nerozhodil.
SW ED-80, WO Fluorostar 110, WO Megrez 72, Canon EOS 450D,40D, ASI 1600MM Pro mono, tr. 10x50, Fornax LighTrack, SW EQ6, Sigma 50/1.4, Canon 300/4L, Sigma 150/2.8 DG APO, Samyang 14/2.8

Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1407
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: SharpCap

Příspěvek #23 od Dansemacabre » 04. 12. 2018, 23:44

Je fakt, že jsem to zkoušel na Star Adventureru, ten se pohne o milimetr, jen se na něj špatně podívám :( Na EQ6 mi naštěstí stačí ustavení podle hledáčku a zbytek dotáhne pointace, ale ten zpropadený SA je potřeba ustavit fakt přesně. Tak díky za objasnění, budu ještě bojovat.
ES 12" dobson, APM 100mm ED APO binar


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti