Stránka 21 z 21

Re: SkytechX

Napsal: 09. 02. 2019, 11:26
od Psion
Já jsem dnes taky zkoušel hledat nějaké komety, zkusil jsem stáhnout novou databázi, nestáhlo se nic, zřejmě nějaká chyba programu mám poslední verzi 64 bit.

Re: SkytechX

Napsal: 09. 02. 2019, 11:43
od MilAN
to: L@dis:
Asi používáme program každý jinak. Já si připravím objekty, které potřebuji ten večer, pro uložit dávám NE, ale nezavírám program .
Pokud ten seznam budu chtít opětovně používat, pak musím dát ANO, a ty zatržené objektu zůstanou zatrženy a budou stále v nabídce hledání.

Re: SkytechX

Napsal: 09. 02. 2019, 11:49
od MilAN
Psion píše:Já jsem dnes taky zkoušel hledat nějaké komety, zkusil jsem stáhnout novou databázi, nestáhlo se nic, zřejmě nějaká chyba programu mám poslední verzi 64 bit.

Kdy jsi naposledy stahoval elementy ?
Někdy pře rokem(?) se změnilo zabezpečení stránek a je potřeba v nastavení -mapy- on line zdroje u komet i asteroidů změnit v adrese http na https

Re: SkytechX

Napsal: 09. 02. 2019, 11:52
od Psion
To už je hodně dávno co jsem stahoval databázi, takže to bude asi tím díky za radu.

Re: SkytechX

Napsal: 26. 02. 2019, 10:45
od adam.trhon
Zdravím, chtěl bych si rozjet SkytechX rozjet na Linuxu. Po opravě triviální chybky (velikosti písmen názvů souborů v gmake projektu) jsem narazil na to, že mi chybí soubor hipsadjustment.ui. Vyplnil jsem hlášení na GitHubu, ale jsou to dva týdny a žádná reakce. Budu mít víc štěstí tady?

Re: SkytechX

Napsal: 26. 02. 2019, 10:57
od palkog
Ja pouzivam program na Linuxe bez problemov. Konkretne tato verzia: http://www.astro-forum.cz/viewtopic.php?f=44&t=17453&p=362571#p362813

Re: SkytechX

Napsal: 27. 02. 2019, 08:27
od adam.trhon
Funguje, díky.

Re: SkytechX

Napsal: 08. 07. 2019, 17:36
od palkog
Nasiel som drobnu chybu v programe - konkretne v sprave o udalosti. Cela je v anglictine, ale suradnice pozorovatela su oznacene "S" a "V" miesto "N" a "E". Problem je iba v cestine. Ak je aplikacia v anglictine, je to "N" a "E".

Uvital by som tiez nejake oznacovanie jednotlivych nakreslenych poli v zozname kresleni. Alebo aspon aby sa tieto polia vypinali/zapinali ihned po ich zmene v zozname a nie az po stlaceni OK. Mam tam nastavenych viacero poli, ale chcem mat zobrazene len niektore a je trocha problem urcit tie spravne...

Re: SkytechX

Napsal: 24. 07. 2019, 16:46
od palkog
Este jedna pripomienka - pri tlaceni mapy by bolo dobre uviest velkost zorneho pola aj nejaku mierku.

Aj ked neviem, ci sa este nejaka zmena v programe chysta, kedze predosla verzia vysla pred viac ako 2 rokmi... :(

Re: SkytechX

Napsal: 10. 08. 2019, 17:29
od palkog
Preco nefunguje vyhladavanie pomocou Flamsteedovho cisla (napr. 17 Del)? Nefunguje ani skratka ani plny nazov... Ale v mape je cislo uvedene.