Stránka 7 z 12

PHD2

Napsal: 16. 03. 2016, 10:17
od hokle
Mám bohužel stejnou zkušenost, jako Cztwerecz. Pokud nakonfiguruji druhou ASInu, tak ta první ztratí konfiguraci. škoda:-(

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:02
od Cztwerec
Zkusil jsem jen od oka polárně ustavit montáž + pointovat hledáčkem 9x50. Určitě to nebylo úplně přesné. Co může být důsledkem těchto chybových hlášek?

Dec calibration failed star did not move enough.

Calibration computed RA/DE axis angled that are questionable

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:05
od Karell
Malý pohyb hvězdy v hledáčku. Zkus prodloužit kalibrační krok.
Edit: klidně třeba na 2-3 s, bude to trvat dlouho, ale mělo by to pomoci.

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:16
od Cztwerec
Trošku jsem si to myslel. Jak moc to mohu prodloužit? Pointuji ohnisko 900 mm. Tak nevím aby pak ten pohyb nebyl moc velký.

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:18
od Karell
Nemám teď PHD2 přes sebou, není možnost tam zadat ohnisko pointéru a velikost pixelu a čipu kamery tak, aby to nějaký čas doporučilo? Nemám zkušenost s pointací hledáčkem, kolik jsi tam měl délku kroku teď? Zkusil bych začít na 1s.

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:23
od MilAN
Neurčí čas expozice, ale určí si počet kroků -celkový posuv.

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:28
od Karell
Milane dík za doplnění, já si tyhle věci vůbec nepamatuji a už zase laboruji s novým SIPSem bří Cagašů :)

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:29
od Cztwerec
Aha, čili jak se přesně jmenuje tato funkce? Podívám se do PHD. Calibration step? Mám tam 500 ms. Takže to asi bude ono.

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:32
od Karell
Jo, to je ono. Měl jsi 0,5s, zkus dát 1000ms.

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 21:42
od Cztwerec
Díky moc za rady, bohužel na ostrý test to bude ještě dlouho trvat, než to zkusím.

PHD2

Napsal: 05. 04. 2016, 22:02
od Bill

Nemám teď PHD2 přes sebou, není možnost tam zadat ohnisko pointéru a velikost pixelu a čipu kamery tak, aby to nějaký čas doporučilo?


Ano. PHD2 to dělá, předchozí verze ne. Určitě už to bude v tomhle vlákně :-)

PHD2

Napsal: 01. 05. 2016, 13:27
od Bíba75
Ahoj na fóru.
Mám malej dotaz na zkušenější. Dá se nějak urychlit kalibrace v phd? A nebo šesti minutová kalibrace je v pořádku? Na prográmek jak takovej si stěžovat vůbec nemohu  pointuju newton 250/1000 hledačem úplně v pohodě jen ta kalibrace mi přijde dlouhá.
Bíba.

PHD2

Napsal: 01. 05. 2016, 16:50
od Cztwerec
Co vlastně kalibruješ Libore?

PHD2

Napsal: 01. 05. 2016, 17:41
od Bíba75
Jedna se mi o kalibraci montáže, je to ten úkon jak označíš hvězdu a phd si vrtí montáží. To je ta kalibrace která se mi zdá dost dlouhá.

PHD2

Napsal: 01. 05. 2016, 19:53
od Peter S. (cactae)
Moju Heq5-ss, bezne Phd2 kalibruje 4-8min. Zalezi v akej vyske je objekt a dlzke kalibr. kroku. Cim vyssie je objekt najmä nad 50° nad rovnikom ked phd2 chce 3-5 sekundove expozicie a robi 25-40 krokov v kazdom smere tak to trva a trva a trva. Pod 50° robim dvoj sekundove exp., potom skor Phd2 skalibruje montaz.