Vyzkoušel jsem na různých snímích. Jo, funguje to, akorát je to zbytečně těžkopádné, stejně to ve finále stačí aproximovat třemi úseky.
Osobně bych to okno s převodní charkteristikou vůbec nedělal, přijde mi to jako zbytečná komplikace (a ještě s nedostatkem, že bod nejde dát myší až hodně do levého kraje, některé fitsy to vyžadují, jinak tam není moc vidět)
Já bych šel cestou, kdy se černý a bílý bod určí pomocí nastaveného percentilu, naprosto beze změny. To funguje excelentně, na to nesahej. Jenom bych pomocí jednoho šupáku nebo boxu pro nastavení čísla udělal tu převodní charakteristiku v intervalu mezi černým a bílým bodem (tak jak je aktuálně nastavený, ať už automatem nebo ručně) nelineární, nejlépe exponenciální, prostě klasická gamma korekce:
http://xahlee.info/img/what_is_gamma_correction.htmlTedy křivku ovlivněnou jedním exponentem, s hodnotou 0 až 1 (nebo nějakých 0.001 až 1). Takto by převodní křivka vypadala mezi černým a bílým bodem. Před černým by byly v LUT tabulce samé nuly, za bílým bodem zase samé 1 (nebo jinou hodnoty místo té 1, nevím jak to počítáš konkrétně)
Na ladění křivky už máme photoshop, nebo Pixinsight. To mi jde v téhle aplikaci tak nějak proti celé její filozofii, tam něco ručně tvarovat. Ten jeden gamma koeficient musí bohatě stačit. Stačí v SIPSu (od Moravských přístrojů) i v Pixi.
M.