Stránka 7 z 9

Registax 6

Napsal: 15. 03. 2016, 18:05
od planescape
Jestli chápu dobře, tak AVI je pouze 8-bit (aspoň ve FireCapture). Proč tedy vůbec do AVI nahrávat? Nekazím si tím zbytečně kavlitu?

Registax 6

Napsal: 15. 03. 2016, 18:32
od Cztwerec
Já nahrávám do 16 bit avi, nekomprimovaného. I kdyby to byl 8 bit, 16 bit používám hlavně pro DSO.

Registax 6

Napsal: 15. 03. 2016, 18:54
od MilAN
Já nevím jak tobě, ale když si nastavím 16 bit, tak mi je k disposici jen ser a nikoliv avi

Registax 6

Napsal: 15. 03. 2016, 19:21
od Cztwerec
Máš pravdu, napsal jsem to špatně, natáčím v sekvenci fitů 16 bitů, ne ve videu 16 bitů.

Ale zatím jsem něměl s 8 bity problém a 16 bitů používám primárně na dso.

Jinak abychom se vrátili k otázce... ser soubory v registaxu pro mě nejsou problémem. Jak jsem říkal.

Registax 6

Napsal: 15. 03. 2016, 20:01
od planescape
@Cztwerec
Jo už chápu, jak jsi to myslel s tím stresováním se se ser formátem :)

Ještě malé OT: Když tedy chci využít 12-bit kamery, tak musím ve FireCapture explicitně zaškrtnout 16-bit, jinak to bude ukládat jen 8-bit?

Registax 6

Napsal: 20. 03. 2016, 00:56
od Tomáš Grygarčík
Už mi taky žere 16bit SER bez problémů. Chybu jsem měl ve své aplikaci (LittleEndian vs BigEndian ::))

Registax 6

Napsal: 28. 03. 2016, 23:23
od Jasnovidec
Dobrý den, ahoj, poradil by mi někdo, prosím s tímto problémem, točím videa přes canon 600d, takže do formátu mov, ty pak konvertuji do tiffu přes bink RAS tools, protože mi to přijde jako nejlepší formát, avi je moc veliké a registax ho nebere, podobně je to se soubory bmp.

Při malých objektech, jako je jupiter, je vše ok, ale když jsem zkusil Měsíc, tak mi registax hází fotky s vadou, ale v běžném prohlížeči tato vada není vidět, viz fotka http://photo.uloziste.com/?fotka=d89f5bb93ebffba1.jpg&d=v5827ba421bf9f4a&size=0

Díky

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 09:24
od Cztwerec
Tak to jsem ještě neviděl. Zkus si pozměnit CPU na 2.

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 11:05
od Tomáš Grygarčík
A není to jen tím zaškrtnutým "Show Full Image"? Že by to špatně škáloval ze zdrojových dat...

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 11:28
od Jasnovidec

A není to jen tím zaškrtnutým "Show Full Image"? Že by to špatně škáloval ze zdrojových dat...

Zkusim, ale je to i v nahledu pri vyberu a myslím, že to bylo i při odskrtnutym full Image a deka to verze 5,1 i 6.0

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 12:22
od Tomáš Grygarčík
Můžeš ten tiff vystavit?

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 17:16
od Jasnovidec

Můžeš ten tiff vystavit?
http://files.uloziste.com/0fc085f10d6ec86f/

tak snížení cpu nepomohlo a full také ne :(

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 17:38
od Tomáš Grygarčík
Udělalo mi to to samé. Možná je problém v LZW kompresi, po převodu do BMP to problém nedělá.
Jak otevíráš BMP obrázky? Jako spoustu jednotlivých? Toho se radši vyvaruj a udělej soubor RFL s cestami ke všem BMP souborům.

jednotka:cestaksouborusoubor1.bmp
jednotka:cestaksouborusoubor2.bmp
jednotka:cestaksouborusoubor3.bmp
atd.


Taky je důležité, aby byl soubor uložen v cp1250, protože Registax nezvládne případnou diakritiku v cestě (Měsíc - nezvládl by ě a í)

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 18:49
od Jasnovidec

Toho se radši vyvaruj a udělej soubor RFL s cestami ke všem BMP souborům.
Díky, asi to tak bude, když jsem ho přeuložil v photoshopu, tak to registax překousal, no přeukládat manuálně stovky fotek se mi zrovna nechce, určitě je nějaký jednodušší systém.

RFL mi bohužel nic neříká, do BMP se mi moc nechce, to je šíleně veliký soubor a ty stovky fotek překročí 2GB a registax je zase v koncích.

Registax 6

Napsal: 29. 03. 2016, 19:03
od MilAN
V PS to přeukládáš a přejmenuješ jako akci