INDI, KStars a Ekos

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
mirkovacik
Příspěvky: 429
Registrován: 10. 06. 2015, 17:26
Věk: 49

Re: INDI, KStars a Ekos

Příspěvek #106 od mirkovacik » 04. 05. 2021, 14:15

Takže k tým indexovým fajlom.

Ono sa to tam v tom okne dá nejako na to kliknúť a on sa sám stiahne. Netreba to sťahovať nejako osobite, aj tak je to veľa fajlov, to by sa človek zbláznil.

Samo si to postupne ťahá. Preto mi to asi dlho nešlo, lebo nemal nič stiahnuté. Po dlhšej dobe si to asi stiahlo potrebný fajl a urobil astrometriu.

Takže to nechám teraz sťahovať o dušu a next time uvidíme.

Čo sa týka hotspotu - astroberry vnímam ako záložné riešenie. Chcel som robť astrometriu na sieti, tak som chcel, aby malina videla internet. Preto cez mobil alebo domácu wifi. Teraz to zasa stahuje fajly na lokál, zasa to potrebuje internet. Možno časom už nie.
Na druhej strane sa na to chcem pripájať z PC pre kontrolu no a na tom PC chcem browsovať popri tom. Keby som to hodil na hotspot maliny, tak dobrovsujem.

Skôr sa desím toho, že mi to prestane aj cez tem mobil hotspot fungovať. A potom neviem, čo urobím. :(

Zatiaľ díky za pomoc. Asi postúpim do ďalšieho kola. :)

m.

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 871
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: INDI, KStars a Ekos

Příspěvek #107 od nou » 04. 05. 2021, 15:40

Tak ked si ich stiahne tak nabuduce by uz nemalo mat potrebu a da sa teda fungovat uplne offline. Jediny problem moze byt s casom kedze malina si aktualizuje cas z internetu. Lokalne platesolving by mal byt rychly tak 10s. Da sa to inak testovat aj cez den ked v align module kliknut "Load & Slew". Idealne s simulatorom montaze.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S, ASI1600MM Pro

Uživatelský avatar
mirkovacik
Příspěvky: 429
Registrován: 10. 06. 2015, 17:26
Věk: 49

Re: INDI, KStars a Ekos

Příspěvek #108 od mirkovacik » 06. 05. 2021, 16:27

Táákže, ďalšie poznatky.

Index fajly si posťahovalo, bolo to treba oklikať v GUI, že ktoré chcem a ináč v pohode, samo si stiahlo, uložilo.

Aj tak mi nesolvovalo obrázok z f=135mm. Za nič na svete. Astrometry.net v pohode. Skúšal som zosilniť obrázok, kalibrovať obrázok. Nič. Cropol som ho na 1/4 šírky a 1/4 výšky a solvovalo jedna radosť.

Aj som rozchodil externý solving na astrometry.net, začalo to fungovať, ale dlho to trvalo.

Nakoniec som v optionoch našiel, voľbu ohľadom "šírky" záberu. Je to nastavené na úzke pole, dal som tam nejakú inú hodnotu, čo znamenala širké pole a solvuje to už jedna radosť.

Teraz už len cakať na peknú noc a voľný čas.

Možno to niekomu dalšiemu pomôže.

Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 3223
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Re: INDI, KStars a Ekos

Příspěvek #109 od biker.fm » 15. 05. 2021, 21:49

Provedl jsem komplet novou instalaci Linuxu a INDI. Vyskytl se problem kde v nastavene sekvenci treba 20 snimku se ulozi treba jen 8 a pak jse videt v panelu ze cas se odecita u dalsiho snimku, ale nic se nestahne a neulozi. Zacne pak dalsi jako ze foceni, odpocet zase do nuly (cas) a zase se nic neulozi a ani se nezvetsi cislo provedenych expozic. Nesetkal se nekdo s tim taky ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
Evzen
Příspěvky: 302
Registrován: 21. 04. 2010, 12:43
Bydliště: Brno
Věk: 70

Re: INDI, KStars a Ekos

Příspěvek #110 od Evzen » 16. 05. 2021, 10:25

A nehlásí to nějaké chyby? Tak by se to mohlo chovat, když se nepodaří stáhnout obrázek z kamery.
E.

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 871
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: INDI, KStars a Ekos

Příspěvek #111 od nou » 16. 05. 2021, 13:04

Zapnut debug logy minimalne v capture module a skusit pozriet tam.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S, ASI1600MM Pro


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: FunTomas a 1 host