PixInsight

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1186 od astar » 14. 04. 2021, 10:49

Dotaz :
V Pixi mi nejde výškové zmenšení celé aplikace. Nikde jsem to nenašel možnost . Dá se to tedy někde nastavit, aby to nebylo na celou výšku monitoru?
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 1878
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: PixInsight

Příspěvek #1187 od hades » 14. 04. 2021, 11:00

Myslíš tím že jsi si to přepnul do fullscreen? Je tam klávesová zkratka Ctrl+Alt+U, nebo v menu View předposlední položka. V tom samém menu je i položka Full desktop, která ti zobrazí okno přes všechny monitory. Pokud je to tento případ, tak zkus třeba Win+šipka doprava a okno se ti zobrazí jenom v pravé části aktuálního monitoru.
William Optics FluoroStar 110, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1188 od astar » 14. 04. 2021, 11:18

Lukáši, stranově to jde tažením , ale ta výška tažením za roh se nemění, proto se ptám . Posouvat celou aplikací jde a to je to proč chci o něco menší výšku .
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 1878
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: PixInsight

Příspěvek #1189 od hades » 14. 04. 2021, 12:05

Chápu a už asi i vím, proč ti to nejde. Podívej se kolik záložek máš v levé části okna. Já tam mám třeba Process Console, View Explorer... až History Explorer. Když si otevřeš některý z nich, který třeba nepoužíváš, a klikneš na tlačítko křížku, tak ti z té levé lišty zmizí a okno jde o tu část zmenšit.
William Optics FluoroStar 110, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1190 od astar » 14. 04. 2021, 20:49

Lukáši , aha to mi nenapadlo, že to ovlivňuje . Mám tu lištu plnou. Zkusil jsem odebrat to co nepoužívám a jde to. Tak díky .
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1191 od astar » 13. 05. 2021, 16:37

Zas mám problém s Pixi . Pri ImageIntegration mi program hlásí Out of memory. Jedná se jen o 19 snímků velikosti 8288x5644 full z ASI 294 MM. Přitom mám na NB 24GB paněněti. Je někde něco špatně nastaveno nebo co by to mohlo dělat ?
Přílohy
Error Pixi.jpg
Error Pixi.jpg (204.34 KiB) Zobrazeno 75 x
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 1878
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: PixInsight

Příspěvek #1192 od hades » 13. 05. 2021, 17:11

Problém může být s místem, kam si pixi při skládání ukládá dočasné (swap) soubory. Najdeš to nastavení tady: EDIT/Global Preferences/Directories and Network. A tady už si nastavíš, kam ti to má ukládat
William Optics FluoroStar 110, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1193 od astar » 13. 05. 2021, 17:48

Lukáši , to mám nastaveno na vlastní adresář na disku D . To jsem měnil , když jsem dělal test výkonu Benchmark . Vytvořil jsem 16GB disk v paměti a tam to směroval.
Taky jsem si všiml přes správce úloh, že využití paměti bylo v jednom okamžiku přes cca 90% předtím než to skončilo chybou.
Zajímavé je , že při použití scriptu Batch Preprocesing to prošlo.
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO

Uživatelský avatar
mirkovacik
Příspěvky: 428
Registrován: 10. 06. 2015, 17:26
Věk: 49

Re: PixInsight

Příspěvek #1194 od mirkovacik » 13. 05. 2021, 18:40

zabil si ramku diskom. zmaz ten ram disk, pre pixi je lepsia ramka ako disk.

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1195 od astar » 13. 05. 2021, 19:20

To jsem měl jen pro ten test výkonu a jen na dobu zapnutí NB. Při ramdisku byl výkon kolem 9000 , s klasickým diskem jen 3200 .
NB - HP Omen i7 9750H 24GB
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host