PixInsight

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
Zbych
Příspěvky: 834
Registrován: 07. 11. 2009, 12:33
Bydliště: Dačicko, okr. Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Re: NGC2237 Rosette

Příspěvek #1171 od Zbych » 27. 11. 2020, 20:32

Psion píše:Já jsem koupil a vyzkoušel skoro všechny nejpoužívanější SW abych zjistil co vím 8 let, že PI je prostě nejlepší. Photoshop používám naprosto okrajově, spíše pro práci s grafikou nebo na astro jen, když to nejde v PI či Adobe Lightroom.


PixInsight vs Photoshop Processing ;)
https://www.masterdarks.com/blogpost/pixinsight-vs-photoshop-processing/

Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 9261
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: NGC2237 Rosette

Příspěvek #1172 od Psion » 27. 11. 2020, 20:50

Takhle to dopadá, když si fotograf vezme software, kterému nerozumí a porovná s Photoshopem, který používá mnoho let :D Takové porovnání jsem viděl u mnoho software. Zkus si ale v Photoshopu udělat složitější matematické operace s obrazem.

Admin to prosím přesune do zpracování obrazu nebo PI.
Celestron 200/1200, Meade LX-200ACF
Zerochromat 200/2400, TEC 140
Celestron CG-5 AT GT, Gemini G42
SkyWatcher ED80, Pentax 75 SDHF,
Takahashi FC-100DL, Solarview 50
EOS 40Da cooled, SBIG ST-4000XCM
SBIG ST-402ME, ASI 071

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 1878
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: PixInsight

Příspěvek #1173 od hades » 27. 11. 2020, 21:32

2 poslední příspěvky přesunuty z tématu viewtopic.php?f=34&t=3845
William Optics FluoroStar 110, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1174 od astar » 28. 11. 2020, 10:44

Jednu věc v Pixi postrádám a to je možnost aktivně ,pomocí myši rotovat,naklánět 3D zobrazení, jako je to možné v MaximDL . Je pravda , že je to jen vynesení hodnot pixelů , Pixi to má zaoblené a při změně pohledu se musí zadat nové parametry.
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO

zrosecky
Příspěvky: 72
Registrován: 11. 09. 2016, 18:50

Re: PixInsight

Příspěvek #1175 od zrosecky » 01. 12. 2020, 20:21

Zdar, mam dotaz na hdr v pixi, leze mi tam gradient pokud dam dohromady iso 200 1 minuta a iso 400 3 minuty zkusil jsem rúzne nastaveni a porad tam je. Kde dělam chybu
Snímek obrazovky (1).jpg
Snímek obrazovky (1).jpg (148.89 KiB) Zobrazeno 922 x
v pravo je hdr

Uživatelský avatar
alex
Příspěvky: 92
Registrován: 12. 05. 2005, 13:15
Bydliště: Nové Zámky - Strekov
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Re: PixInsight

Příspěvek #1176 od alex » 11. 12. 2020, 12:24

zrosecky píše:Zdar, mam dotaz na hdr v pixi, leze mi tam gradient pokud dam dohromady iso 200 1 minuta a iso 400 3 minuty zkusil jsem rúzne nastaveni a porad tam je. Kde dělam chybu Snímek obrazovky (1).jpg v pravo je hdr


Skús to maskou s chráneným pozadím. HDR dovolí použiť masku, skús objekt maximálne "vytiahnuť"... chce to skúšať.

alex
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz

hutman05
Příspěvky: 16
Registrován: 15. 06. 2018, 09:06

Re: PixInsight

Příspěvek #1177 od hutman05 » 23. 12. 2020, 10:03

Zdravím,
zkouším registrovat data v pixi z CSC foťáku jenom v jpg formátu z konjunkce - po načtení se všechny srovnají pod expozici 0s a pixi odmítne s nima pracovat. Expozice je 1/10s - je to asi nějaká blbost, ale nemůžu nikde najít jaká.
Díky za případné komentáře.
Láďa

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 16253
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Re: PixInsight

Příspěvek #1178 od MMys » 24. 12. 2020, 09:23

Tak zobrazený čas 0 sec. pro 1/10sec. expozici je v pořádku. PI, pokud si dobře vybavuji, rozlišuje dobu expozice a DF podle přiřazuje s přesností na jednotky sekund, což je i fyzikálně (velikost temného proudu) zcela dostačující.

Navíc, pokud jsi to nasypal do Batch preprocess scriptu, tak musíš přidat alespoň jeden typ kalibračních snímků, jinak to nebude fungovat.

A co chceš registrovat na snímcích z konjunkce ? Kolik tam máš hvězd ? Registrační algoritmus v PI je určený primárně pro snímky DSO, tedy s normálním hvězdným polem. Pokud tam máš ty dvě planety, a případně jejich měsíce, tak na tuhle úlohu se PI opravdu nehodí. Použij Registax nebo Autostakkert

Co ti to píše do konzole za chybu ? Konstatování že odmítne pracovat je jaksi nedostačující, abych mohl poradit.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

hutman05
Příspěvky: 16
Registrován: 15. 06. 2018, 09:06

Re: PixInsight

Příspěvek #1179 od hutman05 » 24. 12. 2020, 11:01

Dík za odpověď, zkoušel jsem nový skript WBPP bez kalibračních snímků. Výstup přikládám. Zkoušel jsem to pak i manuálně registrovat přes StarAlignment, ten ale detekuje zase málo hvězd. Pracuju jen na Linuxu, tak jsem to chtěl udělat vše na Pixi. Udělám to přes Wine s Registaxem, ten funguje.
Screenshot_20201224_104743.png
Screenshot_20201224_104743.png (64.09 KiB) Zobrazeno 709 x

hutman05
Příspěvky: 16
Registrován: 15. 06. 2018, 09:06

Re: PixInsight

Příspěvek #1180 od hutman05 » 28. 12. 2020, 18:19

Tak přidávám výsledek - stack Registax, úpravy Pixi a Gimp. Foceno Boletice 19.12. 16:45, SCT11", SW AZ-EQ6, 153x1/10, Fuji X-S10, ISO200. Částečně skrz přicházející mraky :( .
Přílohy
Conj_2_HDR.jpg
Conj_2_HDR.jpg (1.12 MiB) Zobrazeno 610 x

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 321
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 35
Kontaktovat uživatele:

Re: PixInsight

Příspěvek #1181 od Jackxl » 12. 04. 2021, 18:59

Zdar. Mám novou verzi PixInsight a při kalibraci barev se mi dole na liště nezobrazují složky RGB, ale nějaké K. Jak to mám nastavit ?
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4505
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: Techniky Astrofotografie, zpracování snímků

Příspěvek #1182 od Bill » 12. 04. 2021, 19:12

PI má samostatné vlákno...

Dole klikneš na tu šipečku, vybereš "Readout Data"

PI.png
PI.png (34.22 KiB) Zobrazeno 328 x


Možná máš na liště jenom málo místa?
Pokud máš malý monitor, tak si musíš vybrat, co bude vidět:

PI2.png
PI2.png (126.94 KiB) Zobrazeno 327 x
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 321
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 35
Kontaktovat uživatele:

Re: PixInsight

Příspěvek #1183 od Jackxl » 12. 04. 2021, 19:37

Mám to úplně stejně, ale vidím jen K:hodnota. RGB chybí. Monitor mám 27 palců a za K je hromada volného místa. Verze pixi je 1.8.8.7. Jinak mám AMD a Windows10 Pro.
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 1108
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15
Věk: 64

Re: PixInsight

Příspěvek #1184 od astar » 12. 04. 2021, 19:56

Pokud hodnoty K , tak se jedná o mono snímek, jen intenzity. Nahraj jiný, skutečně barevný a budou RGB složky. Pak přesouvej myší mezi a bude se ti to měnit K - RGB .
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 321
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 35
Kontaktovat uživatele:

Re: PixInsight

Příspěvek #1185 od Jackxl » 12. 04. 2021, 20:14

Jo. Před chvílí jsem si všimnul, že je Gray. Ale rovnou je takový výstup z Batch processingu, takže jsem tam něco blbě nastavil.
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host