to ivanmsk :
Moc pěkné. Kam na to počasí chodíš ? Pominu to, že to umíš :)Dik. Ta noc zo soboty na nedelu bola naozaj skvela. Dobry obraz aj velmi nizko nad obzorom. Nastastie sme s chalanmi vybehli do Modry, tam je vyborny obzor na sever - severovychod. Oplatilo sa. Ak pocasie vydrzi, tak nasledujuci vikend sa ide znovu na lov. Snad sa nieco dalsie podari...
A moja dvaciatka sa asi nechcela strapnit pri deduskovi vo vedlajsej kupole (stara dobra 60) tak spolupracovala.
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Dovolím si rýpnutí - vážně je to Cassi z chodby paneláku směrem nad Libercem? Pořád nemohu uvěřit. To je snad i tvoje vůbec nejlepší fotka! Na limitu techniky bych řekl.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Dovolím si rýpnutí - vážně je to Cassi z chodby paneláku směrem nad Libercem? Pořád nemohu uvěřit. To je snad i tvoje vůbec nejlepší fotka! Na limitu techniky bych řekl.
Jojo, je tomu tak. Bylo to vice smerem na severovychod, takze to nebylo primo nad stredem mesta, takze jsem kometu nefotil na te nejhorsi obloze.
hm, kedy sa bude dat kometa pozorovat najlepsie? aj volnym okom?Volným okem jsem ji zkoušel dnes, ale dosah není ani na hvězdy kolem - tedy resp. MHV jsem měl kolem 4,5 mag u komety. Slabší hvězdy jsem neviděl a tudíž ani kometu. Za pár dnů to bude nejnadějnější, bude zase o dost jasnější a stále dost vysoko, ale to si sakra taky musíš přivstat a chvilku se na ni podívat nebo někam za ní vyrazit! Triedr to jistí!!
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Tak jsem se ve chvilce volna prokousal snímky přes 135mm ohnisko. Zatím poskládané na hvězdy. Cíl byl jasný a jak vidím na výsledku, byl i splněn - chtěl jsem tam mít 4 stupňový ohon
Je to 14x2 min při ISO1600, clona5,6 na Sigmě 135mm. Ohon délky asi 7°.
Pěkné fotky se tu množí, výborně pánové.
Dnes jsem si vzal triedr a vyšel ven v 0:35 SELČ, ale v místě, kde se měla kometa nacházet byly pořád nějaký cirry, později jsem ji v triedru trochu zahlédl, ale jen velmi nevýrazný mlhavý obláček. Ty mraky nechtěly zmizet a já neměl moc času, tak jsem to po chvíli čekání zase zabalil.
Dneska jsme pozorovali v dost bědných podmínkách u Odolené vody (sic ), ale kometu jsme viděli pěkně, mě rozhodně přišlo, že je protažená, ale neurčil jsem si reálný směr, abych věděl, jestli je to správně. Nafotil jsem na ní svoje první astrofoto z montáže, 40x30s objektivem 200/4, ale netušim, jak, kdy a jestli to nějak zpracuju.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Slozenina 10 a 30s expozic, nevim kolika - skladano narychlo, nicmene vysledek me mile prekvapil Snimano pres N200/1000mm, CCD Meade DSI. 8.6.2010, 00:39 - 1:15 SEC.
Michael Jäger ji chytil i s NGC 891, jeho nadherne foto na klik!Tak Cassi mi dal vysledny tiff subor. Ja som na pozicanom PC (svoj sa mi stale servisuje). Dal som si tam trial verziu Photoshop CS5 Extended a skusil som. Vyvazil som foto na cierny a biely bod. Vysledok som prehnal cez Urovne a Krivky(tak aby som mal . A to vsetko som jemne zaostril.
Okomentujte