Pro snímání zákrytu planetkou Antigone jsem použil Firecapture 2.6.01 a video ve formátu .ser. Video umožňuje zobrazit časy začátků expozic a po jeho případném rozložení má tyto okamžiky v hlavičce i každý fits. Pokusil jsem se změřit, o kolik se zaznamenaný čas snímku liší od skutečného začátku expozice.
Natočil jsem záblesky sekundové LED časové desky SureGPS. Ty trvají 100ms a jejich počátek se neliší od počátku UTC sekundy víc než o mikrosekundu. Nad ní svítí opožděná žlutá LED vždy po dobu, po kterou se přenáší informace NMEA.

- SureGPS.gif (504.33 KiB) Zobrazeno 4203 x
Při sekundových a delších expozicích by všechny snímky byly stejné, každý by zachytil LED po celých 100ms. Graf ukazuje výsledek měření intenzity LED při expozicích 101ms. Její světlo na snímcích buďto není, nebo je na dvou po sobě jdoucích. Při expozici 100ms by se časové okno po deseti snímcích opakovalo. Přidaná 1ms umožní skenování. Sto po sobě jdoucích snímků naskenuje 100ms. Během snímání běžel na PC NTP server a offset vůči UTC nepřesáhl 1,5ms. Vyhodnocení videa vedlo k tomuto závěru:
Skutečné začátky expozic byly oproti údajům Firecapture opožděné o 7ms +/- 3ms. Stejný výsledek byl i pro expozice 201ms. Takovou hodnotu lze při pozorování zákrytů hvězd planetkami zanedbat.

- FC-timing.png (16.92 KiB) Zobrazeno 4203 x