Vizuálně jsem neměl problém. Spiš jsem zápasil s nastavením kamery nakonec se vzhledem k podmínkám celkem zadařilo.
Jsem sem dal video. Bohužel youtube to překonvertuje tak že Neptun není prakticky vidět. Ono ani tak to není žádný zázrak.
KpS píše:Milane a Pavle, gratuluji! Čekal jsem, že fotografické výsledky překonají očekávání. U mne bohužel zákryt nebyl ve výhledu.
Teď Pavle vidím i video, Neptun jde snad až do zákrytu. Paráda! Je vidět dobře a by byl vidět ještě lépe nebýt té příliš velké oslňující bílé plochy.
Karle byla to duchařina, takže jsem rád že se to podařilo. Kdyby byla úplně jasná obloha tak by to možná bylo ještě o fous lepší. Byl jsem tak nadšený, že je i v záplavě toho světla Neptun vidět, že mi vůbec nedošlo jak moc velkou plochu zabírá měsíc a navíc jsem se bál do toho šáhnout abych to nějak nerozhodil. Ještě jsem provedl malé úpravy videa tak aby byl Neptun lépe vidět a ořízl jsem část měsíce.
proky píše:Karle byla to duchařina, takže jsem rád že se to podařilo. Kdyby byla úplně jasná obloha tak by to možná bylo ještě o fous lepší. Byl jsem tak nadšený, že je i v záplavě toho světla Neptun vidět, že mi vůbec nedošlo jak moc velkou plochu zabírá měsíc a navíc jsem se bál do toho šáhnout abych to nějak nerozhodil. Ještě jsem provedl malé úpravy videa tak aby byl Neptun lépe vidět a ořízl jsem část měsíce.
proky píše:Ještě jsem provedl malé úpravy videa tak aby byl Neptun lépe vidět a ořízl jsem část měsíce.
Stáhnul jsem avi a teď je to perfektní. Jen bych připomenul, že FireCapture umí vkládat do každého snímku čas PC.
Karle to je ta moje hlava děravá. Taky jsem si na to vzpomněl, ale až po snímaní. U planet to nepotřebuji..
Jinak jsem ještě zkusil složit přes Registax a PiPP animaci a už s tím nebudu otravovat..