Mesiac M45
Mesiac M45
Takze z dnesneho pozorovania nebude v mojom pripade nic, je beznadejne zadekovane... 
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Mesiac M45
V Pardubicích bylo tuhle noc taky zataženo, ale objevily se i díry. Jednou takovou jsem mohl po 20. hodině na pár vteřin jasně zahlédnout triedrem seskupení Měsice s Plejádami. Měsíc byl snad jen o jeden svůj průměr na J od středu hvězdokupy. Na focení nedošlo, mraky zhoustly a byl konec.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
Mesiac M45
Zdravím
To som ja MiSo no len mam problemy s z heslom a emailom na orange tak som sa musel zatial na novo prihlásiť :'( . ale to sem nepatrý.
U mňa bolo cez ďeň pekne ale asi od 16 : 00 sa začalo mračiť a sice v noci prekukal mesiac cez diery v mrakoch žiaden zákryt som nevidel. ale deň pred tým som videl zákryt hviezdy o jasnosti 5,54 mag - teda zakrytie uvidel môj bratranec. ;D
MiSo
To som ja MiSo no len mam problemy s z heslom a emailom na orange tak som sa musel zatial na novo prihlásiť :'( . ale to sem nepatrý.
U mňa bolo cez ďeň pekne ale asi od 16 : 00 sa začalo mračiť a sice v noci prekukal mesiac cez diery v mrakoch žiaden zákryt som nevidel. ale deň pred tým som videl zákryt hviezdy o jasnosti 5,54 mag - teda zakrytie uvidel môj bratranec. ;D
MiSo
Newton 114/900&&Trieder 8x21