Co byste si přáli od Ježíška pod stromeček ?!
Přátelé, myslím, že je čas jít si trochu zafantazírovat. U mne je to jasné, já bych si šel pod stromeček pro dokončení mojí rozestavěné pozorovatelny a uprostřed toho by se mohla vyjímat G 11.... jste na tom podobně nebo jinak ? Všem kamarádům v astru přeji krásné Vánoce ! mkcz :hi:
Na vesmíru je nejúžasnější to, že jej můžeme pozorovat.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Mé přání nesouvisí s astronomií.
Nicméně přál bych si co nejvíce jasných nocí kolem 7. ledna 2005
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
MaG napsal: Mé přání nesouvisí s astronomií.
...kvůli konjukcím planet ?
...kvůli konjukcím planet ?
Re: Co byste si přáli od Ježíška pod stromeček ?!
Kometa Machholz bude nejblíž Plejádám a snad přes ně bude přecházet i ohon......kvůli konjukcím planet ? :)
Jinak já bych si přál aby mi vyšel další pokus o vyfocení této komety a to i s ohonem, abych mohl vyrobit originální PFka...
vasek napsal:
Kometa Machholz bude nejblíž Plejádám a snad přes ně bude přecházet i ohon... (a navíc bude pár dní před novem)
Jinak já bych si přál aby mi vyšel další pokus o vyfocení této komety a to i s ohonem, abych mohl vyrobit originální PFka...
...ohromující, jak to přání nesouvisí s astronomií (jak psal MaG). Já jsem jen střelil, toť vše. Jinak tohle dobře nafotit by byla asi paráda (o takových PFkách ani nemluvě). Na to focení se těším, až si přivezu paralaktiku někdy v průběhu příštího roku.
Kometa Machholz bude nejblíž Plejádám a snad přes ně bude přecházet i ohon... (a navíc bude pár dní před novem)
...ohromující, jak to přání nesouvisí s astronomií (jak psal MaG). Já jsem jen střelil, toť vše. Jinak tohle dobře nafotit by byla asi paráda (o takových PFkách ani nemluvě). Na to focení se těším, až si přivezu paralaktiku někdy v průběhu příštího roku.
vasek napsal:
...trochu odbočím od Ježíška
, u komety 141P/Machholz 2 by tuším mělo jít o dvě složky, A a D, které by měly projít přísluním pár dní po sobě.
...trochu odbočím od Ježíška
Nic míň a víc než .................. čas.
micer napsal: Nic míň a víc než .................. čas.
.... naprostý souhlas.
.... naprostý souhlas.
Toš tak na světě...
Milý Ježíšku, zajisti prosím alespoň na několik jasných nocí ročně výpadek energetických osvětlovacích zdrojů všech kategorií nejlépe v celé republice. Budu za to celý příští rok moc hodný.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Prosíme shodama, bylo by možné přesunout tyto příspěvky do všeobecné diskuse? Díky, příště si zařazení lépe rozmyslíme.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
mkcz napsal: ...trochu odbočím od Ježíška
, u komety 141P/Machholz 2 by tuším mělo jít o dvě složky, A a D, které by měly projít přísluním pár dní po sobě.
Já měl na mysli C/2004 Q2 (Machholz), viz sekce Pozorování.
Ta 141P by měla být v maximu až začátkem března.
Já měl na mysli C/2004 Q2 (Machholz), viz sekce Pozorování.
Ta 141P by měla být v maximu až začátkem března.
no súhlasím.
ale ja by som chcel ešte nejaký teleobjektív
ale ja by som chcel ešte nejaký teleobjektív
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
Když se blíží ty Vánoce,nechcete mi na Vánoce pod záštitou Ježíška udělat radost a koupi tohle: www.meade.com/catalog/lx/16_lx200gps.html
Patriot
Ja by som chcel tento maly Vixenik. :'( :'(
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Ahoj!
13.12. se narodil další potenciální "čumil" jménem Damián. Tak "mu" možná koupím dobsna a bude mít první imprint s dalekohledem skoro 2,5x větším než je sám :rotflmao: - takové VLT. ..mě tak napadlo, protože mě kdyby někdo pořídil tubus přes 4m, taky bych byl vykulený...
cau :hi:
13.12. se narodil další potenciální "čumil" jménem Damián. Tak "mu" možná koupím dobsna a bude mít první imprint s dalekohledem skoro 2,5x větším než je sám :rotflmao: - takové VLT. ..mě tak napadlo, protože mě kdyby někdo pořídil tubus přes 4m, taky bych byl vykulený...
cau :hi:
APO triplet ES 80/480, Triedr WO 8x42