logo, galerie....a co dál?

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

Pokud Milan myslí to bílé písmo na modrém vystínovaném podkladu nahoře a dole bloku s příspěvky, tak to je stejně práce IE. V IE je totiž ten pruh světle šedý, místo vystínovaný modře.
no to mi spadl kámen ze srdce, už jsem myslel, že jsem fakt barvoslepý! snad 10 minut jsem se pokoušel najít nějaké bílé písmo na šedém pozadí :P
ale obávám se, že s tímhle problémem nic nenadělám..pokrok je prostě pokrok a IE6 neodvratně míří na smetiště dějin...
stana

Příspěvek od stana »

No jo, je to taková výstavní skříň a něco jako Hollywoodský chodník slávy!
/Já jako nefotič bych mohl vyfotit leda naši spící a nehýbající se kočku nebo jak říkal Švejk nádraží, páč se taky nehýbe.. ;)/
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Všude se to zobrazuje regulérně, jen IE (nějaké verze) to zobrazuje neregulérně
Jde to v Mozille, Opeře, i jádru IE7 pod Mozillou, starší nemám po ruce. Přímo v IE7 mi nejde fórum načíst vůbec, asi chyba u mýho ISP. Mluvit o tom aby se to zobrazovalo regulérně jako dříve mi přijde trochu nefér. Regulérní je to, co je napsáno podle standardů. Pokud to IE vyloží špatně, není to regulérní?

Právě teď ten pruh vypadá moc hezky.

Přidání fotek a loga je super nápad, prostě nemám slov. ;)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

Souhlasím , že to ve FF vypadá jako dříve, ale proč to doposud šlo dobře  i v  IE  a teď to nejde?  Nelze tuto úpravu vrátit tak, aby  se to zobrazovalo regulárně všude  ( když to před tím šlo !)
předtím tam nebylo stínování (přechod), ale pouze jedna barva. změnu jsem udělal proto, aby to dobře ladilo s novým logem.
MilAN
Věk: 77

Příspěvek od MilAN »

Tak to zkus v IE : bílé písmo na něčem hrozně světlém. Na titulní stránce není vidět žádný text.
Tenhle obdélník, do kterého teď píšu, je proti tomu nádherně barevný.
Opravdu to nejde ovládat
Víš, kdyby to nešlo už před tím, mohl bch zkousnout Tvůj argument o pokroku. Takhle to zní ale blbě Tys něco udělal, co ti šlape ve FF a na ostatní se vykašleš ? V čem je pokrok - že to teď ve FF vypadá stejně , jako dříve i v IE ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Nene, dřív to nebylo vystínovaný a vypadalo to v obou prohlížečích stejně. Teď to je všech OK, jenom v IE6 tam není modrý stínovaní ale světle šedý.  A opravdu je to takřka neviditelný.

Pokud trváš na tom stínování, co použít rovnou modrou vystínovanou bitmapu, než míchat šedivý gradient do modré, což evidentně IE6 neumí.

Nebo to nech modré bez vystínování. Mě je to sice jedno (doma) ale popravdě řečeno, přijdu někam, kde prostě mají IE6 a nemám možnost to ovlivnit, a budu to tam honit skoro naslepo...

Trochu to jde vylepšit poladěním monitoru, ale zase stojí zahouby snímky...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
zlatas

Příspěvek od zlatas »

Chtel by jsem pochvalit novy engine astro-fora. Libi se mi take fotografie nad forem, barvena kombinace je take velice zdarila.
Obrázek&&Lidlskop 70/700 a dobra predstavivost ...
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

no to je zase křiku kvůli hlouposti! ::). tohle přece není žádná chyba v kódu. prostě jsem nově použil funkci, kterou x let starý prohlížeč neumí, nic víc. to by také někdo mohl přijít s tím, že používá rozlišení monitoru 640x480 a nové logo mu bortí obraz. proto ta poznámka o zastaralosti. nemyslel jsem tím nic špatného. mimochodem tohle stínování je už ve standardním "skinu" téhle verze fóra. to pouze já jsem ho při úpravě designu dočasně vypnul.
nicméně dobrá, s lehkým skřípěním zubů vyjdu vstříc i uživatelům IE6 a vyrobím pro vás stínované pozadí. pak už bude snad vše ok!

EDIT: vyrobeno a aplikováno :)
stana

Příspěvek od stana »

A.F. Prohlížím na Mozile Firefox..
Trochu se mi to ale těma fotkama nahoře zpomalilo..
Prokliky a pohyb po fóru začíná být trochu jak plavba v medu.. :-?
Problém bude nejspíš u mého připojení..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

Trochu se mi to ale těma fotkama nahoře zpomalilo..
nějaké zpomalení tady samozřejmě být musí. přecejenom si při každé obnově stránky načítáš o 5 obrázků navíc. nicméně nemělo by to být nic zásadního. spíš je problém v tom, že když náhodou zkolabuje server s fotkama, zasekne se i načítání astrofóra a stává se nepoužitelným. na tohle bych ale potřeboval radu nějakého odborníka, jestli to vůbec lze vyřešit...
stana

Příspěvek od stana »

Odborník nejsem, ale to "načítá se stránka" bych u toho vydržel do vánoc, jak to cosi načítá a nic..Tak to řeším, že A.F. vypnu a znovu zapnu...A chvilku to běží normálně..Ale to bude asi problém nejen A.F. páč občas mi to dělá i u jiných fór...
Bylo mi řečeno, že jsem daleko od telefon-ústředny či čeho.. ::)
Takže moje nářky nejsou objektivní a ostatní tyto problémy nejspíš nemají...
Chef
Věk: 44

Příspěvek od Chef »

Super logo a galerie. To tu opravdu chybělo. Ještě přidat ty uživatelské recenze a bude CN hadr:-)
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
SKLP

Příspěvek od SKLP »

Logo je opravdu super!!!! :D
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
Tharos

Příspěvek od Tharos »

spíš je problém v tom, že když náhodou zkolabuje server s fotkama, zasekne se i načítání astrofóra a stává se nepoužitelným.  Tohle by vyřešilo asynchronní načítání (ajax). Stačilo by, aby na ty fotky byl v layoutu připravený pevný prostor (aby už načtení textový obsah po donačtení fotek "neposkočil" najednou o kus dolů) a do něj po načtení stránky asynchronně donačíst ony fotky. Pro názornou ukázku koukni třeba na www.deviantart.com, tam už nějakou dobu přesně tohle používají u všech přehledů s miniaturami.

Včera se mi právě stalo, že jsem se na fórum vůbec nemohl dostat, protože astrofotky byly zrovna nějak vytuhlé a načítání fóra se zaseklo na komunikaci s nimi. Nechtějte vědět, jak jsem to u sebe dočasně vyřešil (to by mě Konihlav hnal, kdyby věděl, že astrofotky u mě měly na chvíli ban na síťové úrovni...) :)
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

Tohle by vyřešilo asynchronní načítání (ajax). Stačilo by, aby na ty fotky byl v layoutu připravený pevný prostor (aby už načtení textový obsah po donačtení fotek "neposkočil" najednou o kus dolů) a do něj po načtení stránky asynchronně donačíst ony fotky. Pro názornou ukázku koukni třeba na www.deviantart.com, tam už nějakou dobu přesně tohle používají u všech přehledů s miniaturami.
to je přesně ono!! teď už jen najít nějakého dobrovolníka [smiley=vrolijk_26.gif] ;), který ten kousek kódu pro astrofórum napíše, protože já o ajaxu vím tak maximálně, že existuje...

jinak včera jsem měl s načítáním fóra ten samý problém jako ty a už jsem chvilku uvažoval nad tím, jestli nemám galerii vypnout. naštěstí se to pak zase rozběhlo, ale je mi jasné, že se tohle musí nějak ošetřit.
Odpovědět