Komunikace na astro-foru II

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
Keramx

Příspěvek od Keramx »

Jsou lidé, kteří si nepadnou do oka.
Nebo jsou lidé, kteří standardně nedokáží odpovědět na otázku.
Taky jsou lidé, kteří místo odpovědi hodnotí kvalitu otázky či tazatele. (Často v politice: Pane redaktore, tak stupidní dotaz může položit jen někdo tak hloupý, jako je český novinář... :) O těch zmizelých deseti miliardách se ale nedozvíte nic... Celá debata bude vedena o hlouposti novináře ::))
Nebo rádi vyvolávají konflikty. Atd..

Považoval bych za užitečné mít při položení dotazu možnost zakázat odpověd těm jedincům, s nimiž se třeba mohu dostat (nebo už jsem se někdy předtím dostal) do konfliktu, nebo jejichž názory mě standardně nezajímají.
Je to možná trochu kruté, ale když jsem si tu pročítal diskuse z poslední doby, tak mě překvapilo, kolik příspěvků řeší zbytečné konflikty.

Při položení dotazu by každý měl možnost zatrhnout, kdo na jeho dotaz odpovídat nemůže. Co myslíte, pomohlo by to?
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

To by měl řešit samoregulační efekt každého z nás a moderátoři. Jsem pro to zatím neřešit jinak. Snad se už případ posledního víkendu nikdy opakovat nebude.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Duk

Příspěvek od Duk »

Rovněž si myslím, že by to nebylo to pravé ořechové. navíc hraničí to s diskriminací.
Myzer

Příspěvek od Myzer »

Ale moznostou vypnut si kazdy osobitne vo svojom profile niektore fora (pripadne uzivatelov), aby sa v citani prispevkov nezobrazovali, by naopak velmi pomohlo. Kazdy by sa rozhodol sam podla seba co chce sledovat, to uz nie je diskriminacia. Ja by som si napriklad vypol vseobecnu diskusiu, bazar, pripadne niektore dalsie fora a vsetkych teoretikov, takze tieto prispevky by isli kompletne mimo mna a ani by som o nich nevedel a nestracal s tym cas.
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
MP

Příspěvek od MP »

"Vypnout si nektere uzivatele" - to je dokonale napsane, to by opravdu pomohlo :D
Jen mam obavu, aby pak nevzniklo 2000 paralelnich for, kde by si kazdy diskutoval jen ve sve uzke komunite, vymezene svym profilem. Neni lepsi si na to zalozit svoje vlastni forum ?
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Myzer

Příspěvek od Myzer »

MP napsal: "Vypnout si nektere uzivatele" - to je dokonale napsane, to by opravdu pomohlo  :D
Jen mam obavu, aby pak nevzniklo 2000 paralelnich for, kde by si kazdy diskutoval jen ve sve uzke komunite, vymezene svym profilem. Neni lepsi si na to zalozit svoje vlastni forum ?

Vidis, to by asi neslo a bol by tu este vacsi chaos. :D

Kazdopadne vypnut si v profile niektore fora povazujem za zakladnu funkciu, ktora by tu mala byt. A ciastocne by urcite riesila spominany problem, pretoze teoretici maju sklon pisat viac do vseobecnej diskusie a nie napriklad do astrofotografie.
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
FunTomas

Příspěvek od FunTomas »

Myzer napsal: ...A ciastocne by urcite riesila spominany problem, pretoze teoretici maju sklon pisat viac do vseobecnej diskusie a nie napriklad do astrofotografie.Práveže naopak. Častokrát sa stalo, že odborne nekompetentné príspevky (pravdepodobne od teoretikov v danej oblasti) vznikali tam kde nemali vzniknúť. :-/
mail to:fun2mas(at)gmail.com
mpe

Příspěvek od mpe »

Jsem rád, že se svým názorem na existenci "Všeobecné diskuse" nejsem sám. Myslím si, že kvalitní diskuse by rozhodně neměla být "všeobecná", ale naopak věcná. Jsem pro smazání a případně nahrazení nemoderovaným a nearchivovaným chatem (ať se ho účastní kdo chce, když má chuť a čas).
Myzer

Příspěvek od Myzer »

FunTomas napsal:
Práveže naopak. Častokrát sa stalo, že odborne nekompetentné príspevky (pravdepodobne od teoretikov v danej oblasti) vznikali tam kde nemali vzniknúť. :-/
Ako naopak? Chces snad povedat, ze vo vseobecnej diskusii niekto prezentuje svoje vysledky? To co pises ty je vecou moderovania. Pozri sa napriklad na temu "Je Pluto opravdovou planetou", to je cisto teoreticka tema, ta bola este cez vikend vo fore Pozorovanie, MaG ju asi presunul tam kam patri (diky).

mpe napsal: Jsem rád, že se svým názorem na existenci "Všeobecné diskuse" nejsem sám. Myslím si, že kvalitní diskuse by rozhodně neměla být "všeobecná", ale naopak věcná. Jsem pro smazání a případně nahrazení nemoderovaným a nearchivovaným chatem (ať se ho účastní kdo chce, když má chuť a čas).

Ja som ale nic nepisal o zruseni Vseobecnej diskusie! Som za funkciu v profile, ktora by mi umoznovala skryt mnou zvolene fora (napr. aj bazar alebo dokonca montaze), pretoze ak pouzivam funkciu Ukazat nove, prave prispevky z tychto for mi vyrazne narusaju citanie prispevkov z tych for o ktore sa zaujimam.

Vseobecna diskusia nech si kludne existuje dalej a mozu sa tam kludne preberat problemy, kedy poletime na Uran, kedy nas navstivia mimozemstania alebo osobne konflikty. Ked to budem mat vypnute, vobec ma to nebude zaujimat. ;D
Odpovědět