- prijela UPSka:
- dva panackove mi privezli 4 krabicky:
- prvni vybaleni a castecne smontovani:
- DE motor s krytkou:
- detail hlavy:
- "džeminaj" GoTo, keypad, kabely, motory:
- pred instalaci motorku:
- po instalaci motorku:
mirne vetsi fotografie v galerii http://www.astro.cz/galerie/v/uzivatele ... 1.jpg.html
prvni dojmy?
docela rozporuplne. Je to velka bestie (oproti male HEQ-5, kterou unesu celou v jednom kuse) a lamu si hlavu, jak tohle monstrum budu prevazet na pole??? Stativ je "rock solid", neuveritelne stabilni. Jsou to jen takove 3 valce, dute a do blata by se zaborily bez problemu snad i 30cm. Na hlavnim sloupku mam maly skrabanec a na hlave taky :-/ tim, ze je to cerne oeloxovane, tak je to videt. Jinak je to na prvni pohled kvalitni, precizne vyrobena a opracovana montaz. Co mi zatim dela starosti je prave to, jak tohle budu vozit v aute. Bojim se trochu o ty exponovane motory, abych je nejakou nehodou neurazil. Polarni hledacek vypada nadherne (narozdil od AstroTrac-oveho neni z plastu, ale z duralu!) a jeho instalace probehla bez problemu (byt stale nevim, zda jej budu vozit separatne, nebo naporad v hlave - illuminator totiz, i ten novy, se tam musi tak jako tak pak prisroubovat, coz je zase prace navic).
Takze negativa jsou z me strany jasna, narozdil od HEQ-5, kterou vozim vcelku a jsem schopen na ni zacit fotit za 20minut se vsim vsudy, tak tady budu muset vozit dost dilu oddelene (hlavu, tyc - tolik zavitu jsem jeste nevidel - v zime to bude legrace sundavat po foceni... , zavazi, sloupek, nohy, kabely). S tim jsem ale pocital, takze tolik prekvapen tim nejsem budu ted muset vymyslet logistiku prevozu a kufry a nadoby...
Gemini GoTo jsem jiz zkousel (napajeno z meho maleho, lehkeho a prenosneho zdroje), keypad je OK, GPSka funguje, pamatuje si to cas a polohu (je to vlastne maly pocitac, ta Gemini krabicka). Momentalne ctu navod (stazeny z Internetu) a docela mi to zatim jde - jiz jsem si nanecisto montaz ustavil a GoTo ustavil a zkousel par prejezdu. Ovladani je zatim srozumitelne, byt trosku slozitejsi (kdyz mate jen 5 tlacitek, tak jsou tam figle typu drz jedno nekolik vterin a uvidis jine menu ci prepnes z vizualniho do foto rezimu apod.). Zaroven pro zrychleni se pouziva stisk tlacitka opacneho smeru. To jsem mel pred koupi jiz prectene a vypada to, ze to tak i funguje v realu (na hvezdy jsem ale jeste nekoukal, tak nemuzu soudit).
Spojeni s PC zatim provadet nebudu, dokud si neporidim novy foto laptop a prozatim budu fotit na stare sestave (nez se s novou montazi naucim) a snaha bude o nepointovanou fotografii. Pozdeji planuji poridit jeste nejakou pointacni kamerku a dalsiho Atika 314L nebo jinou CCD pro paralelni foceni na dve kamery. Zaroven planuji dokoncit AstroTrac upgrade, abych mel celkem 3 foto sestavy pouzivane podle casu a nalady a pocasi

tesim se na prvni zkusenost z pole a dam vedet, jak presne montaz najizdi, pointuje a ustavuje se ci pripadne dalsi postrehy z praxe

zatim se na montaz chodim divat a kocham se tou krasou a robusnosti. Rikam ji, ze to je moje mala "losmandička", pricemz moje pritelkyne ji rika cerna prisera ;D