HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 318
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #136 od Jackxl » 06. 11. 2020, 23:09

Co Win10 a EQMOD ? Měli jste s tím problémy ? Já jsem zapnul Cartes du Ciel, připojil jsem se k dalekohledu a když jsem chtěl ten panel EQMOD posunout jinam na obrazce, tak na mě vyskočila modrá smrt a notebook se restartoval. Po restartu jsem to zkusil stejně a opět modrá smrt. Při třetím pokusu už se mi EQMOD ani nepodařilo spustit a vypsalo to rozsáhlou chybou hlášku, z které jsem si zapamatoval jen SECUTIRY CHECK a že má program problém s vytvořením instance. Tohle je evidentně nějaký SW problém přesněji problém v ovladači a win10. Nestalo se vám to taky ? Jak tohle řešit ? Vypnutí antivirů nepomohlo.
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 416
Registrován: 11. 05. 2012, 14:11
Bydliště: Presov, SR
Věk: 28
Kontaktovat uživatele:

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #137 od palkog » 07. 11. 2020, 19:00

Ja pouzivam Win10 s EQMod bez problemov. Sice nemam CdC, ale SkytechX. Myslim, ze v tom by nemal byt rozdiel. Ako mas pripojenu montaz? EQDir alebo cez rucku v PC Direct mode? Nemoze byt problem s prevodnikom USB-RS232?
http://www.pavolg.6f.sk/, Astrofotky
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
SW ED 72/420
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm
Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm; Takumar SMC 3.5/135mm; Samyang FishEye 3.5/8mm, Samyang 2.8/14mm
ZWO ASI224MC

Uživatelský avatar
majklus
Příspěvky: 831
Registrován: 12. 06. 2014, 09:18
Bydliště: Tehov u Říčan
Věk: 42

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #138 od majklus » 08. 11. 2020, 07:40

Mě taky chodí EQMOD a WIN10 přes CdC úplně v pohodě. Po počátečním praním se s nastavením portu teda. Pouřívám bluetooth EQDir, je to o kabel míň a nemůžu si stěžovat. BSOD jsem na noťasu ještě neviděl...
ES ED127/952, TS72/432 APO, N100/1029 na koukání; RC203/1624, N203/1000, N150/600 na focení; Canon 1000Dm, ASI174MM Cool

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 318
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #139 od Jackxl » 08. 11. 2020, 19:29

Vyrobil jsem si EQDir podle schématu http://eq-mod.sourceforge.net/eqdirect2.htm a k němu používám převodník Profilic RS232.
Převodník mám napřímo do montáže. V CdC není problém. Win10 má evidentně problém s těmi ovladači. Na notebooku s Win7 mi to fungovalo, než mi kleknul notebook.
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 21180
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 72

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #140 od MilAN » 08. 11. 2020, 20:19

Starší typy převodníku, které běhaly na XP i Win 7, nemusí už fungovat na Win8 a Win 10. Je na to nějaký test. Někdo ti tu určitě poradí-je to už dlouho, co jsem musel taky tenhle problém se starým převodníkem řešit.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 318
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #141 od Jackxl » 08. 11. 2020, 21:09

Milane, ten RS232 převodník ale normálně funguje. A než mi Win10 vyhodily BSD, tak fungoval i EQMOD.
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod

Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1456
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #142 od juh » 08. 11. 2020, 22:05

Jackxl píše:... Win10 má evidentně problém s těmi ovladači. Na notebooku s Win7 mi to fungovalo, než mi kleknul notebook.

Problém s USB ovládačmi pod Win 10 som riešil nejaké dva roky naspäť Re: EQdirect #55

Uživatelský avatar
Jackxl
Příspěvky: 318
Registrován: 08. 12. 2007, 20:18
Bydliště: Velké Meziříčí
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: HEQ5 SynTrek+EQMod+Ascom

Příspěvek #143 od Jackxl » 08. 11. 2020, 22:58

Asi jsem se nevyjádřil jasně. Nemám problém s USB ? Mám problém s chybou programu EQMOD, Toolboxu EQMOD, která je pravděpodobně způsobena Win10. Až se k tomu dostanu příště, tak udělám print screen, protože s takovou chybou jste se asi ještě nesetkali. Na jiném fóru jsem se dočetl, že nová verze EQMOD má problém s uživatelskými právy, takže příště to zkusím spustit jako Admin.
GSO200/800 na EQ6-R,hr coma, Canon 600d mod


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host