Takze uz mi to funguje... dobra sprava pre uzivatelov Guide...ak si Updatujete Guide a date tam pouzivat Ascom- tam date celestron a ja som tam dal napr. refraktor 150/1200 tak vam budu fungovat aj jemne pohyby...

Nie je tomu tak. Dalekohlad sa da namontovat roznym sposobom, napr. ja pouzivam dlhsiu listu a duralovu platnu a to tak, ze dalekohlad ide kolmo na listu (pri najblizsej prilezitosti odfotim a poslem obrazok, aby sme si rozumeli). Ustavenim montaze a kalibraciou ziska GOTO vsetky potrebne udaje pre svoju orientaciu, samozrejme vychodziu polohu znaciek som tiez musel pootocit. Tym pootocenim o 90° som zamedzil narazaniu plastov o seba. Viac skutocne napovie foto.
Liliputan napsal: Dalekohlad sa sice da na montaz namontovat 2 smermi, ale nato aby montaz fungovala spravne sa da pouzit len jeden smer. Ak das dalekohlad naopak napr. na goto mozes zrejme rovno zabudnut.
Myslím, že toto je veľmi dôležitá informácia pre ostatných kutilov.
ivanmsk napsal: ...samozrejme vychodziu polohu znaciek som tiez musel pootocit. Tym pootocenim o 90° som zamedzil narazaniu plastov o seba....
S CG5 sme dost dlho "valcili", kym sa clovek nauci nejake grify. Inak po dobrom ustaveni chodi montaz pomerne spolahlivo.
Liliputan napsal: To Ivanmsk: Vyzera to velmi posobivo. Inak niekde na fore si pisal, ze CG5 Goto su nespolahlive (myslim ze si to bol ty, ak nie sorry) mali ste s nimi aj ine problemy okrem tych plastov? Apropo mohol by si len pre zaujimavost doplnit co to tam mas za zostavu a kolko to cele maria a vazi?
Liliputan napsal: To Ivanmsk: Vyzera to velmi posobivo. Inak niekde na fore si pisal, ze CG5 Goto su nespolahlive (myslim ze si to bol ty, ak nie sorry) mali ste s nimi aj ine problemy okrem tych plastov? Apropo mohol by si len pre zaujimavost doplnit co to tam mas za zostavu a kolko to cele maria a vazi?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti