SynScan verze 3

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
adam.trhon
Příspěvky: 197
Registrován: 08. 04. 2018, 20:18
Bydliště: Brno
Věk: 32

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #31 od adam.trhon » 15. 07. 2019, 12:28

Tak jsem to rozdělal, odpojil a zase zapojil displej, zkontroloval na nějaké očividné mechanické problémy a nenašel nic. Nicméně nejsem hardwarář, mohlo mi leccos uniknot. Hlavně ale ovladač po zapojení pípne, ale mně už ani nepípnul.
Berta: GSO 300/1500, Bertík: SW 150/750, Celestron Granite 7x33
Tento příspěvěk napsal začátečník, proto by ho nikdo neměl číst.

Uživatelský avatar
adam.trhon
Příspěvky: 197
Registrován: 08. 04. 2018, 20:18
Bydliště: Brno
Věk: 32

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #32 od adam.trhon » 15. 07. 2019, 12:49

Tomáš Grygarčík píše:Taky mohl prasknout pájený spoj, takže šťourat do součástek a kontrolovat cín, jestli se neoddělil od PCB.

Jak to poznám? Každá součástka je min. na dvou nožičkách, na té druhé to bude držet pevně...?
Berta: GSO 300/1500, Bertík: SW 150/750, Celestron Granite 7x33
Tento příspěvěk napsal začátečník, proto by ho nikdo neměl číst.

Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 3174
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #33 od biker.fm » 15. 07. 2019, 13:42

adam.trhon píše:
Tomáš Grygarčík píše:Taky mohl prasknout pájený spoj, takže šťourat do součástek a kontrolovat cín, jestli se neoddělil od PCB.

Jak to poznám? Každá součástka je min. na dvou nožičkách, na té druhé to bude držet pevně...?

Tomas tim myslel, zkusit na soucastku mirne zatlacit smerem dolu. Ale to se musi opatrne aby nedoslo k pripadnemu dalsimu poskozeni.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 1418
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 32
Kontaktovat uživatele:

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #34 od Tomáš Grygarčík » 15. 07. 2019, 14:08

Když se na součástku trochu zatlačí, tak se pozoruje, jestli se v místě připájení na PCB kousek nezvedá i s cínem (nebo nožička v cínu jezdí). V horším případě se zvedne jak nožička s cínem, tak i s plíškem plošného spoje, který mohl prasknout.
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, QHY-5 mono, OM-D E-M5 mark II, OM-D E-M1 mark II a OM-D E-M1 mark III
HEQ-5 SS, Star Adventurer, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč

mkoch
Příspěvky: 33
Registrován: 28. 09. 2018, 17:04
Bydliště: Od narození Praha
Věk: 51

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #35 od mkoch » 15. 07. 2019, 18:21

Pokud ovladač otevreš a podíváš se na něj zezadu, měly by být vpravo nahoře dva drátky (červený a bily) a pajeci ploska označena J5. Mezi nimi musi byt napeti stejne jako na zdroji a případně změřit odpor mezi cervenym a plusem baterky.Pokud je, pak zmer napeti na stabilizatoru vlevo dole cca 2cm nad napájecím konektorem, označen U1. Mezi zemi zdroje a pravou horni nozickou by melo byt 5V.
Nejdřív bych ale zkusil odpajet ten červený drát, který napaji podsvětlení displeje a pokud je poškozené, může dělat zkraty a pulzak na 3V nenastartuje.
Mechanickým testem se toho moc neudělá. Je to až na pár civek a konektorů celé v SMD. Pak se to hledá lokálním podchlazením třeba dusikem, nebo freez sprejem.

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 416
Registrován: 11. 05. 2012, 14:11
Bydliště: Presov, SR
Věk: 28
Kontaktovat uživatele:

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #36 od palkog » 09. 11. 2020, 20:09

Dnes som objavil a nastastie aj vyriesil jeden problem s ruckou. Ked som vosiel do nejakeho podmenu (napr. vyber planety) uz som sa nevedel vratit naspat. Tlacitka ESC ani MENU nereagovali. Ak som isiel do UTILITY menu, tak som MENU reagovalo a vratil som sa do hlavneho menu.
Myslel som, ze je to firmwarom. Aktualizoval som ho cez vikend na najnovsiu verziu.

Tak som skusal nahrat starsie verzie firmwaru. Nastastie mam kolekciu starsich verzii za poslednych niekolko rokov - keby nahodou ;)
Nefungovalo to ani so starsim firmwarom :evil:

Otvoril som preto rucku, ci nie je nejak poskodene tlacitko. A zistil som, ze kontakty na plosaku pre ESC a MENU boli mierne zoxidovane. Po precisteni liehom uz funguju normalne :D

Celkom ma prekvapilo, ze tam bolo nieco zoxidovane. Montaz netaham vonku nejak casto (skor naopak). A nikdy nepozorujem pri vysokej vlhkosti ani nic podobne.
Tiez nechapem, preco MENU fungovalo na navrat z UTILITY menu...
http://www.pavolg.6f.sk/, Astrofotky
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
SW ED 72/420
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm
Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm; Takumar SMC 3.5/135mm; Samyang FishEye 3.5/8mm, Samyang 2.8/14mm
ZWO ASI224MC

MartinKK
Příspěvky: 48
Registrován: 22. 09. 2020, 20:23

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #37 od MartinKK » 10. 12. 2020, 11:31

Ahojte,

nemáte niekto uložený SynScan firmware loader ver. 3.0 ?, na stránke SW už len verzia 3.3 ..

Diky

MartinKK
Příspěvky: 48
Registrován: 22. 09. 2020, 20:23

Re: SynScan verze 3

Příspěvek #38 od MartinKK » 10. 12. 2020, 22:46

Vyriešené, dakujem "Fugas" ..


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host