SynScan závada ručky

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Jirka M.
Příspěvky: 7
Registrován: 07. 09. 2017, 13:40
Bydliště: Nejdek
Věk: 75

SynScan závada ručky

Příspěvek #1 od Jirka M. » 17. 12. 2019, 20:53

Dobrý den,

obracím se na zkušené uživatele, mám montáž HEQ 5 Pro zcela krátce, dnes mi ručka přestala zobrazovat texty, pouze svítí celá plocha červeně. Napájení 12 V je v pořádku.

Děkuji za radu,
Jirka

Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 2633
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Re: SynScan závada ručky

Příspěvek #2 od biker.fm » 17. 12. 2019, 21:49

Nehral sis s nastavenim kontrastu displeje?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 1292
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 31
Kontaktovat uživatele:

Re: SynScan závada ručky

Příspěvek #3 od Tomáš Grygarčík » 17. 12. 2019, 22:52

Pípne to chvilku po zapnutí?
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, Skyris 618M, QHY-5 mono, Olympus E-620 (mod) a OM-D E-M1 mark II
HEQ-5 SS, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč

Jirka M.
Příspěvky: 7
Registrován: 07. 09. 2017, 13:40
Bydliště: Nejdek
Věk: 75

Re: SynScan závada ručky

Příspěvek #4 od Jirka M. » 18. 12. 2019, 09:19

Ahoj,

díky Vám oběma za odpověď, biker.fm to trefil, hrál jsem si s jasem. Chvíli po zapnutí krátce něco cvakne. Zatím nevím, co s tím.

Jirka

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4076
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: SynScan závada ručky

Příspěvek #5 od Bill » 18. 12. 2019, 09:55

Jirka M. píše:díky Vám oběma za odpověď, biker.fm to trefil, hrál jsem si s jasem. Chvíli po zapnutí krátce něco cvakne. Zatím nevím, co s tím.


Jas je podle mne jenom jas podsvícení. To ve dne nemůže mít vliv.
Pak je tam ještě kontrast - ale i minimální by aspoň něco mělo být vidět - když ne napřímo, tak aspoň zešikma pod velkým úhlem...

Edit: mohl by to být kontrast:
https://stargazerslounge.com/topic/2719 ... ory-reset/

Zkus to hodně zešikma - aspoň náznak písmen by tam mohl být...
Možná by jsi mohl zkusit i polarizační brýle (pokud máš).
M:736 750 113

Jirka M.
Příspěvky: 7
Registrován: 07. 09. 2017, 13:40
Bydliště: Nejdek
Věk: 75

Re: SynScan závada ručky

Příspěvek #6 od Jirka M. » 18. 12. 2019, 11:07

Ahoj,

podařilo se mi to rozchodit. Při napájení z PC byl displej naopak tmavý, ale písmo vidět nebylo. Znova jsem připojil ručku k dalekohledu a před zapnutím jsem stisknul součsně 2 a 5 (viz návod pro test ručky). Nakonec se matně displej ukázal, takže jsem v Menu obnovil kontrast displeje. Pokud to není závada v elektronice, mám podezření na malé napájecí napětí. Mám stabilisovaný zdroj 12V / 3A, ale ty nešťastné malé konektry mají dost velký přechodový odpor. Ještě se na to podívám. Zřejmě podsvícení displeje, který svítil naplno, je z jiného obvodu, než vlastní řídící obvody.

Děkuji všem za odpovědi.
Jirka


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host