EQ6-R SynScan

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4027
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #61 od Bill » 24. 08. 2019, 23:14

hades píše:Kdybych tam dal protizávaží, tak by ta čísla byla nejspíš menší

U krokových motorů to bude stejné.
M:736 750 113

storno77
Příspěvky: 79
Registrován: 08. 12. 2016, 11:51
Bydliště: Brno
Věk: 33

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #62 od storno77 » 25. 08. 2019, 06:35

V garáži na vozíku s ostatními věcmi (bedna s příslušenstvím, krabice s dalekohledem), pak nalozim a převážím. V poli vybalim a zavřu v autě. Když fotím někomu ze zahrady, tak vybalim a odnesu někam pod střechu. Prostě se snažím, ať je to pořád v suchu.
ASI1600MM-Pro Canon 600D, ZWO 6" f/4 Carbon, Tele Vue Universal Paracorr 1.15x, EQ6-R, ASI120MM-S

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 909
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #63 od hades » 25. 08. 2019, 15:02

Máš výhodu, že to můžeš mít v garáži, tu já nemám. Budu to tahat k autu, které bývá někdy i pěkných pár desítek metrů daleko. Proto řeším kufr
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad Autofocuser a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 287
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #64 od nou » 17. 10. 2019, 11:37

Vcera som otestoval novu EQ6-R co mi prisla predvcerom. Prve dojmy su velmi pozitivne. Oproti kavovemu mlynceku CG-5 je ticha. Nevyhoda je ze ten zvuk je taky vysoky pisklavy ton. Je to fakt kus zeleza a CG-5 je oproti nej fakt tintitko. Podsvietenie polarneho hladaciku som si musel dat na 6%. Paci sa mi ze rucka vie ukazat napetie na baterii len ukazuje tak o 0.5V menej nez volmeter. Voltmeter ukazuje 11.95V kym montaz 11.4V dufam ze to nebude v zime problem kedze je uvadzane minimalne napetie 11V.

Backslash je tiez minimalny a na rate 5 reaguje prakticky okamzite co je obrovsky posun oproti CG-5 kde som si musel pockat 2-3 sekundy na zmenu smeru. Zatial som velmi spokojny.
Celestron C8-N 203/1000, SW 150/750, CG-5 ADV GoTo, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S, ASI1600MM Pro

Uživatelský avatar
DNA
Příspěvky: 196
Registrován: 26. 04. 2016, 08:48
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #65 od DNA » 23. 10. 2019, 10:42

Nechce se mi zakládat nové vlákno tak to dávám sem.
Sky Watcher bude prodávat pomůcku pro navádění montáží - StarWand pointer.
Nějaké informace jsou zde - http://www.atc-astro.eu/eshop/sky-watcher-synscan-starwand-pointer.html

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18892
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #66 od MilAN » 23. 10. 2019, 10:50

No, mě to přijde jako technologická zbytečná hračka a ne zrovna moc jako pomůcka pro pozorování. Pro pozorování naprosto k ničemu.
Když už vím, kde daný objekt na obloze je a mohu ho ukázat laserem, tak tam dovedu namířit ručně i dalekohled. Ale protože to většinou nevím nebo to nemohu ukázat s dostatečnou přesností, tak použiji GoTo
Naposledy upravil(a) MilAN dne 23. 10. 2019, 11:36, celkem upraveno 2 x.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 909
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #67 od hades » 23. 10. 2019, 10:53

Radši by to chtělo samostatné téma.
1) nesouvisí to přímo jenom s touto montáží
2) z mého pohledu je to kontroverzní hračka a možná se tu rozjede obsáhlá diskuze a přehlednosti vlákna to neprospěje
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad Autofocuser a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 2587
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 51
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #68 od biker.fm » 24. 10. 2019, 19:29

Ja jsem jaksi vubec nepochopil nejaky rozumny smysl k cemu by to melo byt dobre. Montaz, kdyz ma motorky tak ma bud aspon ovladac k nim nebo primo GoTo. Proste dalsi svitici nadzbytecnost.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
pedrosanchez
Příspěvky: 472
Registrován: 01. 04. 2017, 12:00
Věk: 38

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #69 od pedrosanchez » 26. 10. 2019, 16:32

Dobry vecer, prosim mam urgentni problem, jak napajet tuto montaz? Mam tu nejaky blby kabel do autozapalovace k tomu v balebi, ja ale potrebuji normalne snuru do zasuvky. Jsem venku a sestavuji :( diky moc za radu, pripadne jestli mam nekam sjet na pump pro nejakou redukci. Nemuzu verit tomu,ze koupim vyrobek za tricet litru a nemuzu to normalne napajet ze site, z neceho?
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II

Jurkov
Příspěvky: 20
Registrován: 03. 01. 2018, 19:53
Věk: 36

Re: RE: Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #70 od Jurkov » 26. 10. 2019, 17:05

pedrosanchez píše:Prosimvas muzete mi rict jak mam napajet tuto montaz v terenu, kdyz je tam jen nejaky kabel na autozapalovac? Ja tu mam normalne 220 v zasuvku. Na to je potreba nejaky adapter nebo mam sjet na benzinku pro autobaterii a nejak to uklohnit? Za chvili je tmam, mam novou motnaz. U eq5 jsem byl zvykly normalne do site :(
Môžeš to napájať z auta :)
Batériu aj ak kúpiš tak nebudeš mať k nej adaptér.

Odoslané z LG-H930 pomocou Tapatalku

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5315
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #71 od Karell » 26. 10. 2019, 21:05

Samozřejmě můžeš, potřebuješ jen měnič napětí z 220V na 12V. Nejsem si jistý, jestli ho koupíš u pumpy.

Uživatelský avatar
pedrosanchez
Příspěvky: 472
Registrován: 01. 04. 2017, 12:00
Věk: 38

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #72 od pedrosanchez » 26. 10. 2019, 22:16

Děkuji Vám za zprávu, jsem fakt lama. Vše jsem si sbalil, ale pak najednou koukám, že nemohu napájet montáž. Já byl z EQ5 zvyklý, že jsem to měl na zástrčku. Tohle bych nikomu nepřál, jedu 60 km daleko, vybalím, ustanovím, málem mě kleplo (uznávám, moje blbost, že jsem si montáž neotestoval doma)...ještě jsem sjel do nejbližší Alzy a pokusil se sehnat AC DC adaptér s autozapalovačem, ale nakonec jsem to vážně chvíli napájel z auta. Jelikož jsem nechtěl vyflákat baterii, tak s motorem na volnoběh, zakryl jsem světla, nicméně jsem to zabalil, přeci jen ten hluk a emise... Objednám si v ATC zdroj k mé montáži.
Naposledy upravil(a) pedrosanchez dne 26. 10. 2019, 22:22, celkem upraveno 1 x.
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4027
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #73 od Bill » 26. 10. 2019, 22:22

pedrosanchez píše: Nemuzu verit tomu,ze koupim vyrobek za tricet litru a nemuzu to normalne napajet ze site, z neceho?

No ono tam, kde většina lidí pozoruje a fotí, tak žádná síť není...
Ani EQ5 nemá v základní výbavě žádný zdroj na 230V:
Napájení: DC 11 - 15 V / 2A,
Napájecí kabel: 12V autozástrčka/ jack 5,5/2,1
Zdroj 12V s tím nejběžnějším konektorem koupíš v každém elektru.
Naposledy upravil(a) Bill dne 26. 10. 2019, 22:29, celkem upraveno 1 x.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
pedrosanchez
Příspěvky: 472
Registrován: 01. 04. 2017, 12:00
Věk: 38

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #74 od pedrosanchez » 26. 10. 2019, 22:27

Bill píše:No ono tam, kde většina lidí pozoruje a fotí, tak žádná síť není...

Je mi to jasné, Bille. Já jezdím na takovou zahrádku, kam mám elektřinu zavedenou a obloha je zde slušná. Vítal bych bližší místo, ale musel bych s sebou vozit ještě nějakou tu trakční baterii, dobíjet, že a když jsem četl vlákno na toto téma, tak mě to trochu odradilo, zejména zapojení MMYse, pro mě zatím vyšší dívčí.
Ad EQ5, jj pravda, já to měl nějak pořešeno, zřejmě to zkutil předchozí majitel.
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 15135
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #75 od MMys » 26. 10. 2019, 23:16

Žádné zapojení nepotřebuješ, to byla jen vychytávka pro možnost dobíjení té trakční baterie autem, bez propadu napětí při nastartování. Ale ten akumulátor by ti to měl vydržet, když si ho před použitím plně nabiješ a nebudeš mít nějakou nenažranou sestavu s chlazenou CCD kamerou. Montáž a foťák to utahne celou noc.
http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů