EQ6-R SynScan

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 2531
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 51
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #76 od biker.fm » 27. 10. 2019, 01:33

S trakcni baterii (aspon 52Ah) se to da i nejak vydrzet. Ted jsme v Beskydech, na uvedenou baterii mam montaz, chlazenou kameru, vyhrivani sekundaru i pointeru (obcas v prubehu noci dle potreby) a k tomu jeste napajim Odrobox , napeti mam nyni 11.9V pri aktualnim odberu 2.8A.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
pedrosanchez
Příspěvky: 469
Registrován: 01. 04. 2017, 12:00
Věk: 38

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #77 od pedrosanchez » 27. 10. 2019, 13:31

MMYS a Biker: Děkuji vám za příspěvek, promyslím. Tahat jeden krám navíc bych snad mohl, sehnat svorky, rozbočovač na autozapalovač a nějak to z toho napájet, ale vidím u toho několik zádrhelů:
- nutnost dobíjet baterii v bytě - rodinka, děti, to by se manželce asi nelíbilo
- nutnost napájet montáž, DSLR, případně vyhřívání a notebook
- výběr místa, aby na mě nepálil nějaký myslivec, snad jsem zpovykaný.
Včera se mi to holt nepovedlo. Omlouvám se za off topic, vzdalujeme se od tématu. Montáž ale vypadá a šlape dobře, tak věřím, že s ní budu spokojen. Pointace byla sice divoká, ale zřejmě jsem špatně nakalibroval, jak jsem byl z toho rozhozený.

Jinak si tedy objednám zřejmě toto: http://www.atc-astro.eu/eshop/napajeci- ... eq-6r.html
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 261
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #78 od nou » 27. 10. 2019, 13:46

Musim potvrdit problem s auxiliary encoders ktory sa tu spomynal. Ak su aktivovany tak montaz je nepresna ale po ich vypnuti v nastaveniach najde zadany objekt s presnostou niekolkych minut.

Inak nasiel som zmienku o plate solving ktory umoznuje extra presne GoTo a chcem sa opytat ci to funguje aj pri pripojeni cez ovladac alebo treba EQdirect kabel bez ovladaca.

Moje riesenie napajania:
Přílohy
baterka.jpeg
baterka.jpeg (907.41 KiB) Zobrazeno 532 x
Celestron C8-N 203/1000, SW 150/750, CG-5 ADV GoTo, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S

Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 2531
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 51
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #79 od biker.fm » 27. 10. 2019, 14:23

pedrosanchez píše:MMYS a Biker: Děkuji vám za příspěvek, promyslím. Tahat jeden krám navíc bych snad mohl, sehnat svorky, rozbočovač na autozapalovač a nějak to z toho napájet, ale vidím u toho několik zádrhelů:
- nutnost dobíjet baterii v bytě - rodinka, děti, to by se manželce asi nelíbilo
- nutnost napájet montáž, DSLR, případně vyhřívání a notebook
- výběr místa, aby na mě nepálil nějaký myslivec, snad jsem zpovykaný.

- Baterii je lepsi nabijet v jine mistnosti, idealne v jinem dome :-), nez kde se pohybujes. Ono ty vypary prece jen nejake jsou.
- Muzes to castecne elmininovat. Pro fotak baterie, NB ma taky svou baterku. Ovsem je otazka jak dlouho ti to vydrzi na ty samostatne baterie.
- S tim mistem si to tak neber, proste kdyz to ma prijit tak to prijde. Zakladni pravidlo, byt co nejvyse na kopci. Podle pravidel myslivci nesmi strilet nahoru "za horizont". Jaka je ale realita, tezko rict. Ja mam spise jiny problem/starosti a to jsou medvedi, lisky nebo vlci.I kdyz u toho posledniho v seznamu by jsem se asi tak moc nebal, jsou docela plasi. Liska, to uz je jiny kafe :-P A brunbiar, ja se o nic starat nemusim, ten uz se o vse postara sam :-D
Naposledy upravil(a) biker.fm dne 27. 10. 2019, 15:45, celkem upraveno 2 x.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
pedrosanchez
Příspěvky: 469
Registrován: 01. 04. 2017, 12:00
Věk: 38

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #80 od pedrosanchez » 27. 10. 2019, 14:40

Stando, ty pozoruješ někde v Beskydech? :D
Já jsem párkrát potkal i kňoura a mohu vám říct, že to není nic příjemného. Nj, já asi nikam jezdit nebudu jak se znám. Pak už jsem unavený a vítám možnost přespání, než řídit domů. Taky na zahrádce (480 m.n.m.) mohu nechat některé věci. Díky za fotku s baterií. Zase, více domů nevlastním, takže z toho asi nic nebude. Končím své off topic příspěvky, pardon!
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II

Uživatelský avatar
vla
Příspěvky: 4770
Registrován: 22. 09. 2002, 02:11

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #81 od vla » 27. 10. 2019, 16:36

Baterku dle obrázku klidně můžeš nabíjet doma, prakticky ty samé jsou běžně v každé UPS a ničemu to nevadí. Důležité je nabít ji naplno co nejdříve po každém použití, jinak ti celkem brzy pojde. Taky je možné koupit napájecí zdoje s li- baterkami, třeba v Supře, jen se poněkud prodraží, ale zase nejsou háklivé na zacházení. http://www.supra-dalekohledy.cz/zdroj-c ... 63498.html
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 859
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #82 od hades » 27. 10. 2019, 17:15

nou píše:Inak nasiel som zmienku o plate solving ktory umoznuje extra presne GoTo a chcem sa opytat ci to funguje aj pri pripojeni cez ovladac alebo treba EQdirect kabel bez ovladaca.

Bude fungovat obojí, jak eqdir kabel tak připojení přes ručku. Hlavní je správně nakonfigurovaný software a vhodné katalogy, pokud budeš offline
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad Autofocuser a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 571
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 41

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #83 od dablik » 28. 10. 2019, 07:19

nou píše:Musim potvrdit problem s auxiliary encoders ktory sa tu spomynal. Ak su aktivovany tak montaz je nepresna ale po ich vypnuti v nastaveniach najde zadany objekt s presnostou niekolkych minut.

Inak nasiel som zmienku o plate solving ktory umoznuje extra presne GoTo a chcem sa opytat ci to funguje aj pri pripojeni cez ovladac alebo treba EQdirect kabel bez ovladaca.

Moje riesenie napajania:


V kombinacii eqdir a pinpoint na platesolving, fungujem spolahlivo uz niekolko rokov. Je to bezna rutina, bez ktorej si fotenie snad uz ani neviem predstavit.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: EQ6R

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 261
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #84 od nou » 30. 10. 2019, 19:23

Tak tesil som sa z novej montaze len kratko. Dnes som ju vytiahol von aby som rychlo vyskusal KStars+Ekos platesolving. Ale po zapnuti na mna vybafne CAUTION Ra/Azm No response. Cervena LED na montazi nesvieti. Na cloudynights som nasiel ze to moze byt problem s napajanim ale baterka je plne nabita na 12.5V aj rucka ukazuje 12.1V takze neviem kde moze byt problem.
Celestron C8-N 203/1000, SW 150/750, CG-5 ADV GoTo, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S

Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 2531
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 51
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #85 od biker.fm » 30. 10. 2019, 19:40

Na cloudynights.com jsem se docetl:

For further references and if anyone encounters the same problem again, I got the same error (RA/AZM No response) and freaked out for a moment while I was updating the motor controller firmware (different from the Synscan remote update). it turned out I accidentally turned off power while I was updating and, as a result, I got the same message, no response whatsoever from the motors. I properly re-flashed the firmware again this time and the motors were on, it worked back again.

My recommendation is to try and update or re-flash the motor controller firmware of the mount to see if that solves the problem. If not, you might probably have a defective motor board controller or maybe a loose wire.

Zkus tedy provest flash firmvare. Uzivateli Sputnik to pomohlo.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 261
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #86 od nou » 30. 10. 2019, 19:44

No neviem tam robil flash firmware pri ktorom to omylom vypol. Ja som ziadny update nerobil.
Celestron C8-N 203/1000, SW 150/750, CG-5 ADV GoTo, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S

Uživatelský avatar
biker.fm
Příspěvky: 2531
Registrován: 09. 06. 2008, 02:34
Bydliště: Frydek-Mistek
Věk: 51
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #87 od biker.fm » 30. 10. 2019, 21:19

nou píše:No neviem tam robil flash firmware pri ktorom to omylom vypol. Ja som ziadny update nerobil.

A tobe by to nevyresilo ten tvuj problem ? Za zkousku nic nedas,muzes jen ziskat.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 261
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #88 od nou » 30. 10. 2019, 22:25

Písal som aj do ochodu na čo mi odpisali teraz o desiatej vecer za co maju odo mna respekt. Tiez poradili upgrade FW. Najprv som skusil update v rucke co nepomohlo. Nastasie update FW v samotnej montazi uz zabral a vyzera ze montaz zase funguje. Fakt dufam ze sa to uz nebude opakovat.
Celestron C8-N 203/1000, SW 150/750, CG-5 ADV GoTo, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 261
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #89 od nou » 31. 10. 2019, 23:25

Tak sa to zopakovalo. Bude to mat najskor nieco s pripojenim k PC cez USB kabel. Vcera to bolo hned po zapnuti. Dnes som pripojil fungovalo to v poriadku. Tak som odpojil kabel vypol montaz a po sekunde zapol a zase error hlaska.Skusil som napisat priamo do skywatcher. Zatial to ale vyzera ze montaz sa nebude dat pripojit k PC.
Celestron C8-N 203/1000, SW 150/750, CG-5 ADV GoTo, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18757
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: EQ6-R SynScan

Příspěvek #90 od MilAN » 01. 11. 2019, 00:17

Tak záleží jak se připojuješ přes jaký kabel a s jakým OS. Při síťovém napaječi to funguje jak?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti