Stránka 73 z 73

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 22. 11. 2020, 18:35
od Bill
Na to stačí klínek za pár korun. Před několika léty se tady hromadně vyráběly... Já nebo MMys budeme mít výkres...

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 22. 11. 2020, 19:07
od DNA
To se tu řešilo. Doporučuji se podívat na příspěvek 473.

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 22. 11. 2020, 19:21
od Bill
Jo jasně. Jenom tam Milan nemá výkres - takže v případě zájmu někde pohledám...

Ten klínek, který jsme tehdy organizovali tady: viewtopic.php?f=35&t=17828&p=321926

Tak je o něco kratší - ale samozřejmě je to ta hlavní úprava od Milana...

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 23. 11. 2020, 09:08
od MartinKK
Keby sa podarilo najst ten vykres, bolo by to super, ja uz som tiez doloval skrutku, ktora bola zahnuta pod tym origo nosom ..

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 24. 11. 2020, 21:28
od peta62
Pokud se vykres najde, tak ja take prosim o jeho poslani.

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 11. 02. 2021, 18:02
od VooDooMaster
Po delší době Vás všechny zdravím !

Zkoušel jsem připojení EQ6-R přes EQMOD (direct přes USB na těle montáže) vše funguje normálně. CdC ukazuje pozici správně. Když to přepnu na Stellarium, tak si program myslí, že dalekohled míří trochu jinam - viz přiložené obrázky.

Ne, že by mně na to nějak úpně záleželo, ale neřešil jste to někdo ?

Obrázek

Obrázek

předem děkuji za nápady, kde v nastavení jsem udělal chybu .....

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 11. 02. 2021, 18:14
od MilAN
Mě napadá jenom jedna možnost , a to, že sí Stellarium pamatuje poslední pozici a že nejde jen přepnout mezi planetárii. Je potřeba v CdC "odpojit dalekohled" , nastartovat Stellarium a dát "připojit dalekohled"

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 11. 02. 2021, 18:35
od juh
Stallarium je spávne nastavené? Čas berie systémový? Zemepisná poloha je správne nastavená?

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 11. 02. 2021, 18:48
od VooDooMaster
Ahoj Milane,

děkuji za reakci .... jsem to nenapsal, ale přepínání programů probíhalo přesně tak, jak jsi popisoval. Nicméně, pozici to ukazuje stále stejnou, i když jsem třeba dalekohled zaparkoval na Polárku... tak asi z nějakého důvodu neprobíhá komunikace přes ASCOM, přestože se to v nastavení pluginu ve Stellariu tváří, že je vše připojeno.

Stellarium mám nastavené správně (polohu, čas, atp.)


Každopádně CdC chodí úplně bez problémů, tak chyba bude asi někde mezi klávesnicí a .....

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 14. 02. 2021, 15:32
od VooDooMaster
Tak jsem zprovoznil i Stellarium. Zásadní chyba byla nezaškrtnutí chckB. , který povoluje nahrátí plug-inu a připojení k driveru při spuštění Stellaria.

Každopádně děkuji za náměty.

Mimochodem jsem dotaz vložil i do špatného vlákna (montáž mám EQ6-R, ne EQ6)