Stránka 71 z 73

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 01. 08. 2020, 09:06
od Beny44
Polar scope LED - 0% ... již tedy svítí, regulovat jde.
I ty nohy jdou vytáhnou až k nebesům, já blbec pod tím ležím ...

A ještě jedna věc mě štve, šroub na regulování polárního úhlu, ten co je u hledáčku, jde dost težce. Ten druhý je OK, tam je to v pohodě. Trošku namazané je to taky. Pokud jsem je oba dva povolil na max. myslím že s celou hlavou šlo v klidu hýbat přes všechny úhly

Edit: Tak moc v klidu s tím hýbat nejde. Vždy z krajního bodu to skočí. Je třeba překonat více síly. To ten šroub aby se zbláznil. Nelze nějak prověřit ten závěs ve středu? Je to pod těma pukličkama, na jedné straně úhly na druhé nápis.

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 01. 08. 2020, 12:29
od MilAN
Je lépe to polárně ustavovat bez dalekohledu. Ten šroub, co to zvedá, je v našich zeměpisných šířkách dost namáhán a hrozí nebezpečí, že se ohne

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 01. 08. 2020, 20:58
od Bill
Beny44 píše:Polar scope LED - 0% ... již tedy svítí, regulovat jde.
I ty nohy jdou vytáhnou až k nebesům, já blbec pod tím ležím ...

A ještě jedna věc mě štve, šroub na regulování polárního úhlu, ten co je u hledáčku, jde dost težce. Ten druhý je OK, tam je to v pohodě. Trošku namazané je to taky. Pokud jsem je oba dva povolil na max. myslím že s celou hlavou šlo v klidu hýbat přes všechny úhly

Edit: Tak moc v klidu s tím hýbat nejde. Vždy z krajního bodu to skočí. Je třeba překonat více síly. To ten šroub aby se zbláznil. Nelze nějak prověřit ten závěs ve středu? Je to pod těma pukličkama, na jedné straně úhly na druhé nápis.


Mrkni tady (autor Milan snad promine):
viewtopic.php?p=50066#p50066

Nos může být i kratší, někde mám výkres.

Re: EQ6 PRO SkyScan - updatae firmware

Napsal: 05. 08. 2020, 19:28
od Beny44
Docela dost při brzdění do poloh mě obě dvě osy vydávají na můj vkus silný zvuk. Někde jsem tu četl, že po update na poslední firmware je slyšitelný rozdíl. Jde o to, že pokud používám montáž bez ručky, zda má update nějaký smysl. Nevím kde je EPROM, zda jen v ručce či i na desce montáže. ,

On i Kstars v Egmod sekci píše číslo verze firmwaru. V pátek se snad dostanu na balkon a kouknu na verzi.

Pokud by se to flashnout dalo, asi to egmod převodníkem nepůjde co?

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 05. 08. 2020, 20:03
od nou
Mne EQ6-R flashnut isla aj priamo cez kabel bez rucky. Treba len vyskusat spustit flashovaciu utilitu.

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 05. 08. 2020, 20:15
od Beny44
Já mám Eqmod převodník, 5V kvůli Ri4.To do pc asi nepůjde

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 05. 08. 2020, 20:31
od Bill
Firmware jsou 2 - jeden pro ručku, jeden pro řízení motorů. Pro upgrade desky motorů se ručka přepíná do režimu bridge, takže by to mělo jít i napřímo... Pokud máš 5V převodník z USB, tak 5V je na straně montáže, USB můžeš dát do počítače. Nebo můžeš použít ručku, pokud máš kabel a sériový port. (Pokud nemáš kabel, měl bych mít navíc...)
Moc si nemyslím, že by se ty zvuky změnily - ale za vyzkoušení nic nedáš. Určitě pomůže vyměnit kolečka za řemínky, ale to je u EQ6 dost hnusná práce...

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 05. 08. 2020, 22:09
od MilAN
Pokud používáš připojení přes EQMOD, je nejjednodušší změnit nastavení rychlosti motorů pro různé stupně. Při některých dochází k rezonancím . Stačí si v EQMOD zkusit plynule měnit rychlosti a poznáš, jaká zvuky při jaké hodnotě rychlosti vydává. A pak si předvolit ty tiché.

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 30. 08. 2020, 17:59
od peta62
Omlouvam se za dotaz, ktery zde mohl byt zodpovezen, opravdu jsem hledal ( klicova slova EQ6 firmware - 88 vyskytu, ale myslim ze nema cenu jit pred rok 2014, do te doby jsem nenasel. )
Jaky kabel/kabely je treba na instalaci noveho firmware do motoru i rucky, kdyz na PC neni RS-232 port a neni ani k montazi dodavany kabel "PC link cable that comes with the SynScanTM hand control" ?

Edit : SynScan rucka je V3.

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 30. 08. 2020, 20:34
od hades
Potřebuješ kabel, který bude mít USB-RS232 převodník a na konci bude mít RJ12 koncovku. Třeba takovýto: https://www.amazon.co.uk/Skywatcher-Tel ... B085WSVXYV

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 31. 08. 2020, 17:33
od peta62
Dekuji, chapu to spravne ze tento je pouze pro rucku ( nemohu jej najit nikde v tuzemskem obchode ) ? Pro motor budu jeste potrebovat ten, ktery je v tabulce na ctvrtem obrazku tohoto odkzu napsano "USB - DB9 Male cable" ? Predpokladam ze to je tento http://www.supra-dalekohledy.cz/kabel-c ... 18560.html , mam pravdu ?

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 31. 08. 2020, 19:14
od Bill
Pokud máš funkční ručku, stačí jeden kabel pro oba update...
Nějaký kabel bych mohl mít navíc - ale určitě ze sériového portu, ne z USB :-(

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 31. 08. 2020, 19:40
od hades
Někde jsem tu četl že si ručka po (nebo v průběhu) své aktualizaci sama zaktualizuje firmware v desce co je v montáži.
Sehnat ten kabel u nás nevím zda půjde. To co nabízí Bill je realizovatelné, jen potřebuješ převodník USB-RS232. Bohužel některé tyto převodníky nebývají pro daný účel funkční. A nebo zkus požádat někoho, kdo má starší PC, v němž je ještě přímo sériový port - ať desktop nebo notebook.

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 31. 08. 2020, 19:50
od Bill
hades píše:Někde jsem tu četl že si ručka po (nebo v průběhu) své aktualizaci sama zaktualizuje firmware v desce co je v montáži.

Já mám starou ručku, tam je třeba ji přepnout do nějakého "bridge" režimu, kdy to jenom přeposílá komunikaci z PC do desky motorů...

Nejedeš na MHV?

Re: EQ6 PRO SkyScan

Napsal: 31. 08. 2020, 21:08
od peta62
Dekuji obema, pokusim se sehnat stary pocitac, to je reseni.
V3 rucka je funkcni, o tom "bridge" jsem nekde cetl.
Podle toho, co jsem zatim zjistil, je upgrade rucky a motoru nezaviska vec, jsou na to ruzne soubory i cislovani je oddelene. Nezda se mi, ze by rucka sama upravila motory.
Bill - na MHV bych chtel jet, dam vedet pokud se tam dostanu.