AZ-EQ6 GoTo
Re: AZ-EQ6 GoTo
Doťahujete tieto skrutky pri pozorovaní/fotení, alebo stačí keď je to dotiahnuté podnosom na príslušenstvo ?
Akú lištu mám kúpiť k ďalekohľadu 120/600, momentálne ho mám na kruhoch na az3.
A neskôr lištu na sw ed80/600.
Na lištu sa pripevnia upínacie kruhy alebo je to uchytené inak ?
AZ-EQ6, AZ3, N250/1200, SW ED80, R120/600, Lacerta 7x50, Canon 600D,
Nedotahuju, a ani mě to nenapadlo. Po dotažení hlavy a rozpěry pro příslušenství je to dostatečně tuhé
William Optics FluoroStar 110, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Jo dík, keď to prišlo tak jeden ten šrób bol zatiahnutý dosť na fest a na az 3 sa to dotahuje, tak sa pýtam pre istotu.
Lištu mám vyriešenú.
Lištu mám vyriešenú.
Neviděl bych tom žádné pravidlo, pokud se některé povolují je třeba dotáhnout. Mám těžký stativ od Celestronu a tomu se jedna noha z neznámých důvodů povoluje, takže při každé instalaci dotáhnout. Ostatní dvě nepotřebují.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
- ok1in
- Věk: 60
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se povoluje, vyměň tu pojistnou matku a budeš mít klid - asi už je v háji gumička...
Petr, www.ok1in.cz
AR-127L, Omegon 90/500, LS-50THa PT + B600, AZ-EQ6, AllView, ASI-120MC, 174MMC, 178MM, Canon 50D
AR-127L, Omegon 90/500, LS-50THa PT + B600, AZ-EQ6, AllView, ASI-120MC, 174MMC, 178MM, Canon 50D
Jestli je to na mě, tak tam mám šroub a na matku z druhé strany není místo, tak utahuju. 

tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Keď spustím automatický chod montáže, tak treba mať povolené zaisťovanie osí, alebo je tam nejaký iný mechanizmus a osi môžu byť manuálne zaistené?
Nejsem si jistý zda chápu dotaz. Ale pro chod montáže musí být obě osy zajištěné, jinak to může prokluzovat a nebude se to hýbat
William Optics FluoroStar 110, ASI294MC Pro, EQ-6 R, QHY 5-II M, RaspberryPi 4, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Ono to funguje tak, že to nezajišťuje osy , ale působí to stejně, jako spojka u auta. Povolíš, a nepřenáší se motorický pohon ( a můžeš si s tím ručně pohybovat)
Proto je zavádějící pojem aretace os , ale v astronomii a geodézii je pro tato zařízení pojem ustanovka
Proto je zavádějící pojem aretace os , ale v astronomii a geodézii je pro tato zařízení pojem ustanovka
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Super, ďakujem páni.
Neviem či sem patria tieto blbé dotazy...
Tieto ciferníky treba nejak štelovať ?
V polárnom hľadáčiku mám asi južný pól, je to problém?
Neviem či sem patria tieto blbé dotazy...
Tieto ciferníky treba nejak štelovať ?
V polárnom hľadáčiku mám asi južný pól, je to problém?
K tomu polárnemu hladáčiku - už sa to tu preberalo isto, ale pre istotu prikladám návod, hladáčik je samozrejme použitelný pre severnú pologulu ..
- Přílohy
-
- polaris.jpg (215.6 KiB) Zobrazeno 398 x
- biker.fm
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
aspius píše:Tieto ciferníky treba nejak štelovať ?
Pokud se temi kruhy nechces ridit a pouzivat je, pak nemusis s nimi nic delat.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
-------------------------------------------------------------
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Obávám se, že na GoTo montážích jsou stupnice už jen zbytečná bižuterie. Ale dokonce i ustanovky jsou zbytečná komplikace, bez nich by ty montáže byly daleko jednodušší a přesnější.Jen by tam musel být trochu pozměněný software.
lepší rada žádná než špatná