Jde to udělat více způsoby, jen si nemyslím., že při každé iniciaci systému bude někdo postupovat takhle. Navíc nevíme, jak je přesná /opakovatelná home poloha tímhle systémem. Z krokového motoru to víme a je to bohatě postačující ( a třeba z enkodérů na AZ -EQ montážích to je výrazně méně přesné).
Jenže, ať to dáme do Home pos. jakkoliv, tak tu je ten zásadní problém, o kterém tu psal KpS : je potřeba tuhle polohu sdělit EQMOD.
Důvod je prostý - Home position může být jakákoliv, kterou si zvolíme a určíme ji jako Home p., uložením do EQMOD
EQ8
Re: EQMOD home position a alignment na EQ8
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: EQMOD home position a alignment na EQ8
Jde to i přes SkyWatcher aplikace v PC, kdy je počítač propojen do ručky a v ručce je nastaveno DirectPc.
Pro Eqmod jak píšete, je to ale jen pomůcka jak fyzicky nastavit montáž do správné polohy.
Dnes večer jsem to udělal jak jsem psal výše. Před zapnutím jsem ustavil montáž do home position,
zapnul eqmod, odparkoval, nastavil "park to home position" a stiskl synchronizaci. Souřadnice se nastavily na +89:59:48 (zajímavé,ne na 90°, že by přečetl polohu enkodéru a home position byla trochu mimo?) .
Najel jsem na Měsíc a byl v zorném poly. Následovala by align procedura na hvězdy, kdyby byly.
Poté bych pomocí eqmodu najel do své parkovací polohy a odpojil eqmod, vypnul počítač, montáž.
A mělo být zalignováno a připraveno.
Pro Eqmod jak píšete, je to ale jen pomůcka jak fyzicky nastavit montáž do správné polohy.
Dnes večer jsem to udělal jak jsem psal výše. Před zapnutím jsem ustavil montáž do home position,
zapnul eqmod, odparkoval, nastavil "park to home position" a stiskl synchronizaci. Souřadnice se nastavily na +89:59:48 (zajímavé,ne na 90°, že by přečetl polohu enkodéru a home position byla trochu mimo?) .
Najel jsem na Měsíc a byl v zorném poly. Následovala by align procedura na hvězdy, kdyby byly.
Poté bych pomocí eqmodu najel do své parkovací polohy a odpojil eqmod, vypnul počítač, montáž.
A mělo být zalignováno a připraveno.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Re: EQ8
Lze někde v ruččce nastavit rychlost najíždění goto? Jedná se o SS v3 xx. díky Martin
Dobrý seeing, to je oč tu běží...
Fotografování objektů Sluneční soustavy
Meteorologická stanice Břežany II.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci,
Mohl by mě někdo vysvětlit kde přesně se reguluje vůle na šneku? Nechci se v tom asi zatím hrabat, ale mám dojem, že mám trošku povolenou vůli v deklinaci. Jak poznám, že je to správné? Při povolené aretací hladký chod? Tady je video rozborky jen mě nasměrujte na nějakou konkrétní minutu, pak už se snad dovtípím toho co dál.
https://youtu.be/wLbiok7WJjE
Díky M.
Mohl by mě někdo vysvětlit kde přesně se reguluje vůle na šneku? Nechci se v tom asi zatím hrabat, ale mám dojem, že mám trošku povolenou vůli v deklinaci. Jak poznám, že je to správné? Při povolené aretací hladký chod? Tady je video rozborky jen mě nasměrujte na nějakou konkrétní minutu, pak už se snad dovtípím toho co dál.
https://youtu.be/wLbiok7WJjE
Díky M.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za radu Pavlu "Hubble" Böhmovi za nakopnutí a radu. Stačí prostě dát do Google backlash adjustment eq. Informací je tam dost.