AstroTrac TT320

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Odpovědět
Psion
Věk: 63
Kontaktovat uživatele:

AstroTrac TT320

Příspěvek od Psion »

Taky s tím zápasím, zatím jsem to dělal driftovou metodou s pomocí TV Guideru (objektiv nebo dalekohled + kamerka), kde je přesně vidět pohyb hvězdy. Mám vymyšlený ještě postup, jak to dělat s fotoaparátem, abych si to ustavení nerozhodil. Ta montáž je opravdu citlivá na změnu váhy, takže to chce dělat v naprosto stejné konfiguraci jako pak fotíš.

Peter S. (cactae)

AstroTrac TT320

Příspěvek od Peter S. (cactae) »

Ahoj. 29.12.2009 som bol fotit s Astrotracom M42. Bezal 2hod. a ked som ho naspät pretacal do zakl. polohy, tesne pred koncom sa zastavil, motor reval. Musel som ho odpojit od napätia. Po pripojeni som dal znovu funkciu pretocit. Dokoncenie operacie trvalo potom asi 1-2sek. Vonku bolo -5.6*C. Doma som ho vyskusal pri bytovej teplote a siel normalne. Vcera vecer som bol opät s nim fotit a nedotacanie sa zopakovalo zakazdym ked som ho vracal spät do zakl.polohy. Fotit som zacal pri tepl.-6.2*C a koncil pri -8.9*C. Zda sa mi ze mrazy mu velmi nesvedcia. Inac chod pri foto bol bezproblemovy. Napajany bol z autobaterie takze napätim to nebolo(cerstvo nabita).
-karneades-

AstroTrac TT320

Příspěvek od -karneades- »

neměl jsi námrazu na závitech posunu? On ten závit je většinou silně zaprášený a v kombinaci s ledem to nebude nic dobrého.Já si nechal od švagrové ušít sáček trojúhlníkového tvaru, po boku má suchý zip, montáž ustavím, zapnu chod a ve stavu kdy už se nedá hnout ramínkem ji převleču tím sáčkem, je ušitý z mirelonu, celou tu setavu včetně DSLR napájím ze dvou suprlechkých LiPol 12V/4.7Ah modelářských akkumulátorů, bez problému to pracuje celou noc i v mrazech -10, navíc ten sáček je skvělý i do vlhké noci, letos ho doplním o obleček ze stejného materiálu na DSLR, zmíněné akku a všehny objektivy co používám
Peter S. (cactae)

AstroTrac TT320

karneades- mam ho zabezpeceny proti vlhkosti a namraze podobne, z hrubeho igelitoveho vrecka zo suchym zipom.
-karneades-

AstroTrac TT320

dnes jsem doplnil svůj AstroTrac TT320 o klín TW3100 a hlavu TH3010, pokusím se krátce popsat první dojmy, mechanické provedení klínu i hlavy zdá se být dobré až výborné, nikde žádné vůle, vše perfekně opracované, pohyby ve všech osách jdo luhoulince-jako po másle, už se těším na ostrý testík v terénu, po vyvážení sestavy lze určit kompozici jedním prstem, prostě minimální mechanický odpor, zdá se, že i stativ Manfrotto 055X bude v pohodě a nebude nejslabším článkem jak jsem se obával, přikládám krátké video
[media]http://www.youtube.com/watch?v=6OqGqpvo_Mo[/media]
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

AstroTrac TT320

Příspěvek od Konihlav »

pekne "videjko" sam tento upgrade take planuji (az mi dorazi toner do tiskarny na penize), na 100% budu kupovat ten klin a na 99% tu hlavu, protoze udelat snadno kompozici na mikrocip (maly cip) s mirne delsim ohniskem je hodne slozita uloha.

Nicmene muj pocit je, ze ten stativ bude tez nutne potrebovat upgrade. Obzvlast, pokud bych na vylet na podzim netahal velkou montaz a mel tedy dva prazdne velke kufry. Podle toho se zaridim. No a s upgrade stativu chci prave zacit...

Jo a ten AT bys mel mit natocen doprava (a ne doleva), zvykej si na jizni polokouli ;-)
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

AstroTrac TT320

Příspěvek od Konihlav »

Petre jeste mi zjisti, jak to vypada, kdyz budes chtit ustavit nekde pobliz rovniku, resp. na 13te ci 22 (plus minus, odhadem) rovnobezce, jak bude vypadat ten klin (wedge). Kdyz ho totiz das do prilis svisle polohy, tak ti AstroTrac muze narazit na nohu stativu. S tim puvodnim vehiklem to na 13te rovnobezce slo, ale uz to bylo na hrane... viz http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 341953.jpg
Vabra

AstroTrac TT320

Příspěvek od Vabra »

Jen ladte, ladte, ja ted zkousim pod astrotrac maly pilirovy bastl.
Uvidime az to postavime vedle sebe... ;)

Jinak jsem to zkousel (nevyvazene bez objektivu a fotaku) na Manfrottu 055B v pondeli v Supre v prodejne a zdalo se mi ze stativ je porad tim nejslabsim clankem. I kdyz byl vyrazne lepsi nez ten Benro kousek na prodejne.

Jinak misto original ATT AZ hlavy mam predobjednanou Giro mini za polovicni penize (ale doufam ve stejnou funkci)
Pavel Vabrousek
-karneades-

AstroTrac TT320

to Vabra:
hlava Giro vypadá stejně, jako ta AT, jsem zvědavej, jaký s ní budou zkušenosti
to Konihlav:
Pavle, ramínko nemusí být nutně spuštěné dolů, je to jedno v jaké je poloze, může mířit klidně i nahoru, mělo by se tím pádem dát fotit s tímto stativem i na rovníku, dnes chci nehat vytočit na Manfrotto 055 jinou upínací hlavu (a lehčí), potom podám report
Janek
Věk: 61

AstroTrac TT320

Příspěvek od Janek »

to cactae:
Ani nevím, jestli se dá nazvat závadou, ale pokud se podíváš na jezdce (matici) co jede po závitové tyči, tak do pouzdra u nulové polohy zajíždí velmi natěsno. A někdy se stane, že se tam netrefí přesně a chytne se na hraně. Pak to způsobí přesně efekt, který popisuješ.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
Peter S. (cactae)

AstroTrac TT320

to Janek: Zistil som ze ak Astrotrac robi pri foteni cely cyklus, t.j.-2hod, necham ho dojst na doraz aby sa sam zastavil, alebo ho tesne pred koncom zastavim ja, tak sa zopakuje problem, ktory som
opisal v prisp.61. Ale ak ho zastavim niekde v 1/2 cyklu,alebo v 1/4,3/4 a vratim ho spät tak do vychodzej polohy ide bez problemu.Podotykam ze to robi len pri teplotach pod bodom mrazu. Posledny raz 23.1.2010 pri teplote -12*Cel. Pri teplotach nad nulu cely chod je bez problemu.Vyskusany aj pri teplote +3*Cel a vyssich a vsetko je ok. Myslim si ze to jednoducho elektronika pri minusovych teplotach nezvlada.
-karneades-

AstroTrac TT320

tak dámy a pánové, kombinace AstroTrac TT320 , klín TW3100 a hlava TH3010 je na stativu Manfrotto 055 nepoužitelná, zjistil jsem, že to samovolně kmitá a to velmi silně, Manfroto půjde do popelnice a celé to posadím na stativ Vixen, je dokonce lehčí, než to Manfrotto, konec hlášení
Psion
Kontaktovat uživatele:

AstroTrac TT320

Příspěvek od Psion »

Já bych na to viděl tak na stativ GITZO GT1531 a hlavu GITZO GH3780QR, kterou používám s Pentaxem 75 SDHF. Na tom se šetřit nedá. Proto jsem nakonec šel do montáže Vixen Photoguider, tam je stabilita vyšší a přece jenom mi to přijde jako lepší řešení.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

AstroTrac TT320

Příspěvek od Konihlav »

karneades: no tak presne jsem si to predstavoval. Ze to bude kmitat jaxfina. Podle me je totiz sestava tak jak ji mam ja ze zakladu uz sama o sobe pouzitelna fakt jen na DSLR+objektiv a ne na dalekohled, byt velikosti sotva viditelne...

ja budu ted jeste asi mesic az dva jist suche housky a pit vodu, ale pak si ten upgrade s nejvetsi pravdepodobnosti provedu taky. No a zacnu od stativu, zatim u me vede na 100% tenhle:
http://www.berlebach.de/?bereich=detail ... he=english

je to skoro hotovka ;-)
Psion
Kontaktovat uživatele:

AstroTrac TT320

Příspěvek od Psion »

Není to trochu s "komárem na velblouda" Pavle?
Odpovědět