EQ6 PRO SkyScan

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
Beny44
Příspěvky: 68
Registrován: 19. 07. 2020, 19:22
Bydliště: Kladno
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1051 od Beny44 » 01. 08. 2020, 09:06

Polar scope LED - 0% ... již tedy svítí, regulovat jde.
I ty nohy jdou vytáhnou až k nebesům, já blbec pod tím ležím ...

A ještě jedna věc mě štve, šroub na regulování polárního úhlu, ten co je u hledáčku, jde dost težce. Ten druhý je OK, tam je to v pohodě. Trošku namazané je to taky. Pokud jsem je oba dva povolil na max. myslím že s celou hlavou šlo v klidu hýbat přes všechny úhly

Edit: Tak moc v klidu s tím hýbat nejde. Vždy z krajního bodu to skočí. Je třeba překonat více síly. To ten šroub aby se zbláznil. Nelze nějak prověřit ten závěs ve středu? Je to pod těma pukličkama, na jedné straně úhly na druhé nápis.
EQ6 Pro, EOS 1Dx, 7D nemod, EF 35mm f/1.4 L USM; EF 24-70 mm f/2,8 L USM II; EF 70-200 mm f/2,8 L IS II USM, Astroberry Pi4, GPS dongle U-blox 7
Benyho rosnička

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 20094
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 71

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1052 od MilAN » 01. 08. 2020, 12:29

Je lépe to polárně ustavovat bez dalekohledu. Ten šroub, co to zvedá, je v našich zeměpisných šířkách dost namáhán a hrozí nebezpečí, že se ohne
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4280
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1053 od Bill » 01. 08. 2020, 20:58

Beny44 píše:Polar scope LED - 0% ... již tedy svítí, regulovat jde.
I ty nohy jdou vytáhnou až k nebesům, já blbec pod tím ležím ...

A ještě jedna věc mě štve, šroub na regulování polárního úhlu, ten co je u hledáčku, jde dost težce. Ten druhý je OK, tam je to v pohodě. Trošku namazané je to taky. Pokud jsem je oba dva povolil na max. myslím že s celou hlavou šlo v klidu hýbat přes všechny úhly

Edit: Tak moc v klidu s tím hýbat nejde. Vždy z krajního bodu to skočí. Je třeba překonat více síly. To ten šroub aby se zbláznil. Nelze nějak prověřit ten závěs ve středu? Je to pod těma pukličkama, na jedné straně úhly na druhé nápis.


Mrkni tady (autor Milan snad promine):
viewtopic.php?p=50066#p50066

Nos může být i kratší, někde mám výkres.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Beny44
Příspěvky: 68
Registrován: 19. 07. 2020, 19:22
Bydliště: Kladno
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan - updatae firmware

Příspěvek #1054 od Beny44 » 05. 08. 2020, 19:28

Docela dost při brzdění do poloh mě obě dvě osy vydávají na můj vkus silný zvuk. Někde jsem tu četl, že po update na poslední firmware je slyšitelný rozdíl. Jde o to, že pokud používám montáž bez ručky, zda má update nějaký smysl. Nevím kde je EPROM, zda jen v ručce či i na desce montáže. ,

On i Kstars v Egmod sekci píše číslo verze firmwaru. V pátek se snad dostanu na balkon a kouknu na verzi.

Pokud by se to flashnout dalo, asi to egmod převodníkem nepůjde co?
EQ6 Pro, EOS 1Dx, 7D nemod, EF 35mm f/1.4 L USM; EF 24-70 mm f/2,8 L USM II; EF 70-200 mm f/2,8 L IS II USM, Astroberry Pi4, GPS dongle U-blox 7
Benyho rosnička

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 564
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1055 od nou » 05. 08. 2020, 20:03

Mne EQ6-R flashnut isla aj priamo cez kabel bez rucky. Treba len vyskusat spustit flashovaciu utilitu.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S, ASI1600MM Pro

Uživatelský avatar
Beny44
Příspěvky: 68
Registrován: 19. 07. 2020, 19:22
Bydliště: Kladno
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1056 od Beny44 » 05. 08. 2020, 20:15

nou píše:Mne EQ6-R flashnut isla aj priamo cez kabel bez rucky. Treba len vyskusat spustit flashovaciu utilitu.

Já mám Eqmod převodník, 5V kvůli Ri4.To do pc asi nepůjde
EQ6 Pro, EOS 1Dx, 7D nemod, EF 35mm f/1.4 L USM; EF 24-70 mm f/2,8 L USM II; EF 70-200 mm f/2,8 L IS II USM, Astroberry Pi4, GPS dongle U-blox 7
Benyho rosnička

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 4280
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1057 od Bill » 05. 08. 2020, 20:31

Firmware jsou 2 - jeden pro ručku, jeden pro řízení motorů. Pro upgrade desky motorů se ručka přepíná do režimu bridge, takže by to mělo jít i napřímo... Pokud máš 5V převodník z USB, tak 5V je na straně montáže, USB můžeš dát do počítače. Nebo můžeš použít ručku, pokud máš kabel a sériový port. (Pokud nemáš kabel, měl bych mít navíc...)
Moc si nemyslím, že by se ty zvuky změnily - ale za vyzkoušení nic nedáš. Určitě pomůže vyměnit kolečka za řemínky, ale to je u EQ6 dost hnusná práce...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 20094
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 71

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #1058 od MilAN » 05. 08. 2020, 22:09

Pokud používáš připojení přes EQMOD, je nejjednodušší změnit nastavení rychlosti motorů pro různé stupně. Při některých dochází k rezonancím . Stačí si v EQMOD zkusit plynule měnit rychlosti a poznáš, jaká zvuky při jaké hodnotě rychlosti vydává. A pak si předvolit ty tiché.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů